Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled na Slovenský stát a druhou světovou válku očima lidí, kteří chtěli přežít a žít za každou cenu. Zemřít, nebo lhát? Děj se odehrává v r .1944 v malé slovenské vesnici pod horami, kde žije Eva. Je dělnicí u bohatého, krutého továrníka Bara. Dělá ve fabrice, aby přežila, dokud se nevrátí její manžel z války. On se najednou skutečné vrací a touží po tom, aby všechno bylo jako dřív. Je však válka a on dezertér. Zjistí, že továrníkova milenka ho zná a zná i jeho minulost. Zanedlouho ho začne hledat tajná policie jako vlastizrádného zběha… (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nie to film, na ktorý treba ísť do kina. Dráma, ktorá je zasadená do obdobia Druhej svetovej v nejakej slovenskej obci. Tvorcovia si zjavne povedali, že jebať čas, nemajú na to lóve a tak pekne všetko natočili za pár dní v jednom prostredí. Neskutočne rušivý element. Dejová linka je inak fajn. majtel fabriky, robotníčky, dezertér, vztahy medzi nimi, všetky možné rodinné a pracovné klišé. Ako exkurz do každodennosti, trochu laboratórnej každodennosti, fajn. Nevzniká veľa takýchto filmov. Prečo ale bolo napísané tak dementne, s tak dementnými dialógmi a tak tažkopádne, mi ostáva záhadou. Je z toho cítiť lacnosť a nemá to veľmi čím zaujať. Rozbor postáv a ich správanie to do výšin nevytiahne. 1 z 5 ( CinemaCity Eurovea ) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento filmový koprodukčný projekt síce nie je úplnym skvostom z vojnového obdobia, ale trošku som prekvapený aj z hodnotení, ktoré má na tomto portáli. Až taká katastrofa to zase nebola a aj keď tam bolo kopec klišé a tie herecké výkony tiež neboli ideálne, atmosféra bola vykreslená verne a zaujímavo. Taký klasický priemerný film, ktorý nenadchne, ale ani neurazí. 55 % ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR1,2milióna ($1,5milióna)Tržby Celosvetovo ▐ Tak toto sa teda moc nepodarilo. Strašná suchopárnosť, dejová prázdnota. Hra na umenie?? Nechápem pokiaľ toto ako že produkovali Slováci prečo je reč/ komunikácia v angličtine, fopá ako svina. Ako ťuk, ťuk!!?? To ako toto dielo chceli predať zahraničnému publiku, fakt zle. /videl v kine: 20%/ ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský dobový film z druhé světové války o jedné továrně, kde tomu despoticky šéfuje Brian Caspe, který má novomanželku, o které hlavní hrdina ví, že je to prostitutka spolupracující s partyzány a ona naopak ví, že je to dezertér. Námět tedy ne úplně k zahození, nicméně provedení jaksi kulhá. Mezinárodní obsazení - najít Slováka témeř jako hledat jehlu v kupce sena jsem moc nepochopil ( a to mám štěstí, že jsem to viděl ve slovenštině), ale bez ohledu na to, je to prostě jen jakási hloupá vztahovka předstírající válečný film, kde je prostě moc historických nesmyslů. Dám dvě hvězdy za snahu o dobový film a za Attilu Vegha, který dával rozhovory o účinkování v tomto filmu a já ho tam málem nepostřehl. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Prodloužený víkend na Slovensku jsme si chtěli okořenit filmem, který se do ČR zatím nechystá. Naštěstí. Protože tohle vidět verbal, řehtáme se tady nad jeho recenzí dva měsíce. Obsah filmu by se vešel do dvaceti minut filmu normálního, dosedět ho bylo náročné, ke konci jsme se už bavili. Nuda k posrání, nesympatičtí všichni, špatné herectví, nepochopil jsem, proč se Slovák jmenuje Jack, bylo to anglicky, přitom angličtina některých zúčastněných byla otřesná. Ponuré, dlouhé, otravné, dialogy primitivní, scény třeba ve dvojici jsou divné, rozhovory debilní. "Filosofie", jak tady jiný komentující vtipně zaglosoval, mě taky srazila ze sedadla, asi jsme byli ve stejném kině, protože jsme se taky smáli a kroutili hlavama. Vše zajímavé je v upoutávce, ale varuji, v upoutávce jsou i sny a flashbacky. V traileru vypadají atraktivně, jenomže tyto scény v ději nečekej. Píšu za tři lidi, výsledek: zklamání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Špania Dolina. (barborasara)
  • Jelikož neuměl Attila Végh moc dobře anglicky, tak požádal režiséra, jestli by mohl používat jednodušší fráze, jako třeba „come on“ nebo „kill you“. (Duoscop)
  • „Bylo to trochu odlišné, ale už jsem natáčel jiné projekty, takže to nebylo moc nové, ale filmová role byla nová. Doufám, že v budoucnosti něco přidám, víc než jen pět minut,“  prohlásil o své roli Attila Végh. (Duoscop)

Reklama

Reklama