Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Film se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách, kde se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit především trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám. Na všechny bez rozdílu ale čeká řada romantických a komických situací a jedno velké překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (275)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně romantická komedie s nejvyšší koncentrací postav, které mají náběh na alkoholismus. Všichni jsou s tím ale v pohodě. Stejně jako není problém, že muži fatálně selhávají v rolích otců, milenců nebo manželů. Bohatí a obludně povrchní hrdinové, žijící v drahých domech/bytech a trávící konec roku v nejdražším hotelu Vysokých Tater (pouze a jedině jako reklama na něj dává film smysl), celkově nemají ve svých životech moc starostí. V podstatě jedinou komplikaci, která natahuje stopáž, představuje jejich neschopnost používat internet. Jinak by Barťák nemusel stalkovat Vášáryovou přes půlku Slovenska a každý by hned věděl, že řidič s fetišem na koťátka ve skutečnosti není miliardář.___ Pakliže jsem poselství naprosto nelogicky poslepovaných scének bez pointy pochopil správně, spočívá v tom, že ženy by měly čekat, dokud se v jejich životech neobjeví ten správný muž (případně dokud nezmizí ten nesprávný). Samy pro své bezpečí a štěstí nic udělat nemohou. A hlavně nemůžou být spokojené, dokud si je nevybere nějaký chlap. Ideálně hodně, hodně bohatý, fešný a svalnatý. Jako kdyby nestačilo, že zápletka (pokud tedy film nějakou mám, čímž si nejsem jistý) nedává absolutně žádný smysl, většina postav je (špatně) předabovaná do češtiny, jakkoli zjevně žijí v Bratislavě. Pár z nich ale mluví slovensky a některé přecházejí mezi oběma jazyky.___ K tomu přihoďte zhulenou Vášáryovou, hororové setkání těhotné ženy s medvědem, vtipy postavené na tom, jak Maďaři mluví, jak Číňane vypadají a jak mladé influencerky prožívají menstruaci, vrcholně nenápaditý výběr písniček (když něco vánočního, tak So this is Christmas), mrazivou samozřejmost, s jakou je přijata skutečnost, že jedna z postav při pádu na lyžích utrpěla otřes mozku... a máte poctivý slovensko-český bizár. Ideální na Silvestra, když budete i bez alkoholu chtít zažít něco, ohledně čeho si následující den nebudete jisti, zda se vám to jenom nezdálo. Kéž by. 20% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, těch šedesát a něco mě dost vyráží dech. Nebýt toho, že jsem se párkrát zasmál nad úplnou debilitou toho všeho, byl by to odpad. Přemýšlel jsem, v čem vlastně spočívá romantika toho filmu - v tom, že většina postav se chová nelogicky a infantilně? V tom, že většina situací se vyřeší jen tím, že se dvě postavy potkají, zapomenou na to, že byly ještě před několika minutami v nějaké konfliktní situaci a jede se dál? Popřípadě, že k téhle situaci nedojde vůbec? Jediný správce hotelu v podání Jakuba Prachaře předvedl něco, čemu se dá říkat vývoj, sice primitivní, ale byl bohužel jen jeden. Romantickou linkou by se dala nazvat ta s Vašáryovou a Bartoškou, problém je, že první z postav jen vypráví a ta druhá chodí a hledá, takže se ke slovu (jedné větě) dostanou až na konci filmu. Díval jsem se, že Jakub Kroner je mladý slovenský talent, natočil pár celkem dobrých kraťasů a jednu téměř generační věc ze současného Slovenska, ale tohle je příšerný. Technicky dobré, nechápu, jak na takovýhle "příběh" získali tolik známých herců. Scénáristou snímku byla snad režisérova sestra, manželka (??), která asi hlavně by si měla příště rozmyslet, který scénář se natočí a zda za něco takového vůbec chtít peníze. 10%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný co se filmu nedá upřít je atmosféra, pravda příběh se mu nedá taky upřít, protože žádný moc nemá, sleť stokrát ohraných scén a dialogů a upřimně bych chtěl ten prášek, který dal režisér do kávy Jirky Bartošky, aby mu kejvnul, protože jeho postavu by zahrály i sušenky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,587,694▐ Strašne hlúpunký naivný dej, kde moc toho nefunguje, nezaujme, nepobaví, tie dialógy sú fakt otrasné. Aj keď niektorý herci sa snažia hrať čo najviac dôstojne (Bartoška, Vášáryová) na druhú stranu väčšina vo svojich úlohách prehráva, hrá laxne pod tou príšernou réžiou. Okolo nejakej romantickej iskry to ani neišlo. Zbytočnosť. /20%/ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi to nepřišlo tak hrozný; když už jsem viděla to hodnocení tady a komentáře. Jistě, aspirovat to na film roku nemůže, ale ani to není zdaleka to nejhorší. Je to vlastně jakási snaha o americkou romantickou komedii, která se nám tady ve střední Evropě prostě moc nedaří. Tohle je naprosto průměrný pokus, ale úplně v klidu koukatelný. Jistě je to všechno zkratkovité, plytké (moc postav, moc rozehraných příběhů, vztahy pak nedokážou mít žádnou hloubku) a všechno musí mít happyend (aneb film bez jakéhokoliv poselství), ale tak je to romantická komedie a dobře se u toho žehlí. Těch 52 %, co to teď má, je naprosto odpovídajících. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bartoška tak dlouho dumal nad Teorií tygra až se zatoulal na Slovensko a dokonce skončil v jiném filmu. Tupost hlavních hrdinů nezná mezí, ale jistě se jedná o ideální materiál pro dámské jízdy. Muži jsou zde překvapivě za dementy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Shining 2. Díky přirozenosti protagonistů vnesl minipříběh dua Vášáryová, Bartoška něco z romantiky, ale ve zbytku obcházela horský hotel hrůza. Ten hodinu a půl dlouhý reklamní klip se snahou přiblížit se populárním západním mustrům si zasloužil návštěvu podnapilého Bad Santy Thorntona, který by těm postavám z Love Defectually ukázal, co to láska doopravdy je. První by byl na řadě Kubíček Prachař a tři dny by si nesednul.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Varianta na zimní romantickou komedii, bedekr Slovensko a bratia Maďari. Karty jsou rozdané tak, aby každá věková kategorie měla svůj příběh, takže teoreticky si na své přijdou všichni od teenů po seniory. Klišé na klišé, kýč na kýč. Po seriálu Milenky jsem chtěla ještě jednou vidět hlavní čtveřici ve společném projektu a to jediné stálo za to. Jinak to jsou krásné obrázky jak ze stránek Listu paní a dívek. Pauhofová v náručí milionáře na zapřenou Koleníka svítí jak za starých časů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pokus o česko-slovenské Love Actually celkom nevyšiel, ale snaha bola. Výsledný dojem mi v závere ešte pokazil, sorry za spoiler, ten nerealistický turbo pôrod, presne toho stupídneho druhu ako vo všetkých amerických filmoch. To panoptikum postavičiek bolo celkom milé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Úplné dno to určitě není. V konkurenci českých megasraček si tato slovenská vlaštovka vede ještě ralativně dobře. Děj obstojný, debilních dialogů není tolik, zábava místy ucházející. 55% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nejako sa mi do toho nechcelo, ale prečo nespraviť frajerke radosť pred sviatkami, že áno. Na tomto filme nebolo nič také čo by ma zaujalo s trailerov, no mám rád Maštalíra a tak isto aj mladý Kroner ako režisér nieje zlý (jeho Lóve radím medzi to najlepšie zo slovenskej tvorby). Ale k filmu. Čo teda ten film ponuka ? Predovšetkým peknú vianočnú atmosféru, zasneženú prírodu okolo Štrbského plesa, pekne vyzdobený a nasvietení hotel, fajn kameru, jojkarský hercov zo seriálov a príbeh, ktorý je pripomína skromnejšiu verziu lásky nebeskej. Priznám sa, že úvod ma celkom bavil, vtipy sa celkom podarili, pikantný slovník nechýba a obzvlášť ma zaujal Maštlír, ktorý mal asi najvtipnejšie a najlepšie scény ("vraj tvrdený plast, kurvy šikmooké"). Iný herci a ich postavy a príbehy ma toľko nezaujali, ale nemôžem povedať, že by som sa nudil. Cez vianočne sviatky a na slovenske pomery je vlastne tento film celkom príjemné prekvapenie. Škoda len, že záver bol taká klasika, ktorá už nebaví tak ako na začiatku. 60% - 3* ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

z povahy môjho povolania, zamestnania, práce a života dávam rád dobré hodnotenia slovenským filmom, fandím slovenskej kinematografii, občas dokonca trochu neprofesionálne no empaticky prižmúrim oko... sú však isté hranice, za ktoré nejdem, latky, ktoré nepodleziem... možno by som mohol byť zhovievavý a oceniť producentský zámer, ktorý bol jednoznačný, autori sa ho pevne držali, mali očividne jasne vytýčený cieľ, zámer, dôsledne ich naplnili a (ako ukazujú čísla), z tohto hľadiska sa film vydaril na jednotku. pardón, nie film, produkt. a ja tento typ produktu nemusím a, nehnevajte sa za to na mňa, celkom otvorene vyhlasujem, že toto hodnotenie/komentár je vysoko subjektívne/subjektívny, lebo na to je čsfd.cz určené. pre fundovanejšiu analýzu tohto filmu si prečítajte recenzie, ktoré k nemu vyšli (denník n, kinema, filmsk...) a v konečnom dôsledku si aj tak urobte vlastný názor. pre mňa je toto síce z komerčno-mainstreamového hľadiska fungujúci kalkul, ale inak je to scenáristická nemohúcnosť, prehliadka klišé ba až gýču a v mnohom ideovo a ideologicky sporné pokračovanie vo vykynoženia-hodnej línii slovenskej televíznej tvorby, stavajúcej na posilňovaní a nezdravom karikovaní stereotypov... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak bohužiaľ. Spočiatku sa zdá, že by to mohla byť aj slušná zábava, lenže scenáristi po pár stránkach zistili, že na to, aby uspokojili nenáročné publikum, netreba zbytočne vymýšľať vtipnejšie hlášky než je nutné a zaujímavejšie rozvedené zápletky. Veď stačí, keď tisíckrát použité klišé odohrajú pred kamerou obľúbení herci a diváci to zožerú aj s navijákom. Scénky, kedy sa musí Emília Vášáryová pitvoriť v húličskom rauši, sú urážkou celej jej hereckej kariéry a nič scenáristicky prvoplánovejšie si neviem ani predstaviť. No a posolstvo? Vážené slečny, ak vás náhodou opustí frajer kvôli inej, tak nezúfajte, do pár dní si vás určite vyhliadne dokonalo vyzerajúci milionár so stopercentým charakterom, ktorý je navyše aj zázračne single. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Šťasný Nový Rok" ako decembrová vianočná slovenská komédia ma nakoniec celkom príjemne prekvapilo. Nemôžem povedať, že by išlo o super silný film, ale viac-menej splnil všetko čo som od neho očakával. Mal v sebe dobrú vianočnú a novoročnú atmosféru, mal niekoľko podarených fórov, ktoré ma úprimne pobavili, nemali sme tu žiadne vysoko otravné postavy a nemal som problém sledovať to od začiatku do konca. Takže nebudem sa sťažovať, že som na to mrhal svojim časom. Nie všetko je ale úplne skvele spracované. Soundtrack filmu mi občas pasoval a občas vyslovene pílil uši. Valika občas vie byť trošku teatrálna, no časť kedy opitá behá po chodbe hotela a hľadá svoju izbu ma úprimne pobavila. Neviem čo to o mne vypovedá, len taká je skutočnosť. Najväčší problém filmu sú jeho príbehové linky. Nemyslím si, že je v nich veľká dávka kreativity alebo nejakej originality. Viac-menej viete všetko odhadnúť od začiatku do konca a potom sú vo filme nejaké vsuvky, ktoré dokopy ani tam byť nemuseli. Lebo nikam príbeh neposúvajú ďalej. Ale ak človek od toho nečaká najväčší filmový zázrak a chce sa len zasmiať, tak to má v sebe pár dobrých momentov. Ja som si z toho odniesol viac, než som si pôvodne myslel a som spokojný. Dokonca sa nebránim k filmu ani vrátiť. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý síce nenadchne, ale ani neurazí. Ktorý sa až moc snaží mať cool atmosféru. Niektoré hlášky celkom vydarené, niektoré scény úplne prepálené, ale naozajstní herci to stihnú zachrániť. Zdobia sa medovníčky, aj vianočné stromčeky, spievajú sa koledy, aj snehu je kopec ... čo viac treba na vianočnú oddychovku? nič ... len svetre s nórskym vzorom mi chýbali. 2,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako promo hotelu Kempinski je to slušné. Jako celovečerní film naprosto příšerné, přičemž začátek a dlouho dobu po něm to mělo odpadové parametry. Snad jen že Pauhofová je v současnosti asi nejhezčí cs herečka, pěkná je i Kadeřávková (jakkoliv její roli měla dostat, jako už ostatně asi dvacetkrát, nejznámější dilinobloggerka skutečná, totiž Dominika M.) a to samé tvrdím i o Marcinkové, líbila se i Nina Petrikovičová. Když se ale odvíjí scénář s motivací a vlastnostmi postav jak po třicáté přes kopírák, jednomu ztuhne úsměv. Prachaře mám rád protože vypadá úplně stejně jako jeho děda, role se mu ale nedaří a ne a ne trefit něco pořádného. VIDĚNO ve slovenském 5.1 znění, tj. české postavy mluvili česky, ostatní slovensky. Vidět to celé v češtině musí být opravdu "zážitek". ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Milenky na horách? Hurá, nevedel som sa fakt dočkať! Ale teraz vážne. Už nestojí otázka, prečo sa točia také sračky, keďže odpoveď je jasná - pretože to napĺňa kiná. Takže otázka skôr znie, čo za degeneráti chodia na toto pozerať? Dementné dialógy, 40-ročné baby hovoria ako deti a pýtajú sa či existuje láska na celý život. Na druhej strane pubertiačka, inak odporné decko aj herečka, radí babke nájsť si sexy muža a potom desaťročné dieťa tam nechajú pokojne hrešiť, lebo to vraj vyzerá cool. Ale inak je to akože film so sviatočnou atmosférou, kde je každý maximálne vulgárny, to fakt pridalo na atmosfére. Ešte horší bol ale spev Prachařa, ktorému nechýbal povestný teplý kukuč, ale Majeský pobehujúci so psom ani Elton John ho snáď ešte dúhovo predbehol. A do toho sa pridala neznesiteľne hysterická Kadeřávková, z ktorej kŕčové žily vystúpia až do krku. A že tu niekto chválil Tatry? Ako super, ale na to mi stačí aj Živá panoráma na Dvojke. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tatry slouží jako kulisa k břitké konverzační kanonádě u skleničky s moudrými poučkami jako "láska je dar". První hrdinka potká v hotelu bývalého manžela s jeho novou husičkou influencerkou na Instagramu, manžel druhé všude zapomíná, kde je jejich dcera, třetí uteče od těhotné přítelkyně , když se na procházce objeví medvěd a čtvrtá je zhrzená nevěrou přítele a mají o ní zájem jiní nápadníci Do toho je milostný příběh Bartošky s Vášáryovou. Příběh je úplně bez obsahu a nic se v něm neděje. A jako v každé romantické komedii jsou všichni dobře situovaní a neřeší existenční problémy. Jednu hvězdu dávám za dost vtipných hlášek, nemyslím tím tedy veselosti s Číňany a Maďary. Pobavil mě „za groš psík“ , „slovenský zajíc“ neboli svišť a další. , což má být svišť. Tatry nemám rád. Na Slovensku je mnoho hezčích pohoří jako Vtáčnik, Levočské, Strážovské vrchy apod. Minulý týden jsem byl pod Tatrama v překrásném polském národním Gorčanském parku. ()

Reklama

Reklama