Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (411)

golfista 

všechny recenze uživatele

Od Raimiho a takového hvězdného obsazení jsem čekal jasných 5*, takže trošku zklamání, ale v žádném případě jsem se nenudil. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už kdysi, ale teprve teď jsem si uvědomil, jak moc se to podobá Tenkrát na Západě. Nemyslím filmařským rukopisem, velkými detaily během přestřelek a podobně, ale především příběhem, zejména to, jak je celý film naznačována nějaká vzpomínka a během závěrečné přestřelky ji ukáží v retrospektivě celou (nehledě na to, že ta vzpomínka je takřka totožná, jen se pak místo harmoniky připomene hvězdou ;). Nicméně Sam Raimi si evidentně užíval a zkoušel neotřelé postupy, třebaže některé postavy byly možná až příliš nevyužité (různé odlišné charakteristické znaky těch během filmu střílených chyběly, vypadaly jako mrtvoly na porážku, nemohlo nám jich být líto, protože jsme je prostě neznali). Sharon Stone jsem tu westernovou drsňačku moc nevěřil, a když měla být nejnebezpečnější, vypadala spíš komicky (zvlášť když zasouvala kolt do pouzdra poté, co zachránila život Croweovi, to byl okamžik, kdy jsme stejně jako ostatní v baru měli zmlknout a říci "Sakra, na ni bychom si měli dávat pozor!", jenže ona tím akorát dokázala, že tam nemá co dělat.). Nechovala se jako žena, která celý život žije pro pomstu, spíš jakoby se před několika dny po letech městského života rozhodla, že teď se teda jako pomstí. Navíc ta scéna na hřbitově zabila celé finále, protože jsme věděli, kým je, mnohem dříve, než nám to mohl ten velkolepý flashback oznámit, řekli nám toho příliš... Potěšil mě DiCaprio, který opět dokázal, že patří mezi velmi talentované herce a Titanic ho zaškatulkoval jen dočasně. I když teda někdy byl té Stone tak podobný, že jsem v tom klobouku nepoznával, jestli jde opravdu ona, nebo je to on. Rychlejší než smrt má ale tak silnou příchuť nadsázky a přehnané stylizace, že je na to člověk ochoten zapomenout a nechá se unášet tím jednoduchoučkým příběhem, který vypadá jako vypreparované Tenkrát na Západě, kde chybí akorát hlavní postavě pořádná síla osobnosti. Sharon Stone je prostě až příliš křehká a málo odhodlaná, není v ní ani špetka mrazivého nebezpečí mlčenlivého Bronsona, který celý film šel sveřepě za svým cílem a my zoufale chtěli vědět stejně jako Frank, proč to dělá... Ale Raimi holt není Leone a v Rychlejší než smrt se zkrátka pokoušel především o neotřelé zpracování mnoha přestřelek... a to se mu vlastně podařilo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Western to sice je průměrný (navíc nechápu, proč v něm má právě Gary Sinise takovou velkou roli:)) a Russel Crowe bez vousů taky není nic moc, ale Gene Hackman je naprosto neodolatelně odporný...stejně jako DiCaprio, jehož role oplývá nejpřitažlivějším vyvrcholením jaké si jen lze v jeho případě přát;)) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obsazení filmu je fakt neuvěřitelně vyvoněný. Gene Hackaman tady rozdáva emoce po kilech. Leonardo jako kdyby svým hraním říkal "já že nebyl nikdy herec, tak koukej ! " Sharonce stačí jeden záběr a slintá po ní nejen divokej západ, ale i divokej východ. Russell, to je prostě Russell, miláček i když se tam většinu času proválí na zemi. Každou sekundu tohohle bijáku jsem si užíval jako prase drbání a radoval se z toho, že i po milionté se stále umím radovat z vynálezu zvanýho film. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus Samu Raimimu nevyšel. Že by to byl úplný propadák, to tedy ne, ale jde jen o průměrné dílko, sice prošpikované hvězdami nejvyšší velikosti, které ale odvádějí výkony, za něž by měly odvzdat část svých honorářů na dobročinné účely. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $18,636,537Tržby Celosvetovo $26,000,000Sam Raimi a celá plejáda známych hercov ponúka v celku originálne podaní western o pomste a prestrelkách, zabalených v pútavom vizuáli a podmanivej hudbe od Alana Silvestriho. /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se v tomto filmu silně inspiroval nastolenou linií mistra špagety westernu Sergia Leoneho. Pohyby kamery, hudba a celkové aranžmá je velmi podobné Sergiovým filmům. Avšak Sam přináší i lehce komiksový nádech a menší experimenty. Herecké obsazení je více než nadprůměrné. Krásná Sharon, charismatický Russell, Hackamnn a mladý Leonardo TITANIC DiCaprio. Scénář je jednoduchý a snaží se nastínit všechny charaktery co nejrychleji a film je poté velmi odhadnutelný. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poněkud nepodařená herecká exhibice. Taková spousta hvězd, a tak odbyté režijní vedení. Scénář nic moc, obšlehnuté staré známé schéma, nijak zvlášť propracované. Filmařskými postupy občas i dost nápadité, ale jinak trochu umrtvené až studené. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Redemption ,2. Gunfight Montage ,3. Couldn't Tell Us Apart ,4. John Herod ,5. Ellen's First Round ,6. Lady's the Winner ,7. Dinner Tonight ,8. Cort's Story ,9. Ellen vs. Dred ,10. Kid vs. Herod ,11. I Don't Wanna Die ,12. The Big Day ,13. Ellen Returns ,14. The Law's Come Back to Town ,15. The Quick and the Dead (End Credits) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hororový guru Sam Raimi si v polovici 90. rokov chcel vyskúšať western (?) a tak mu nejaký šialenec dal 32 miliónov a šialený kasting (Hackman! Stone! Crowe! DiCaprio! Bell! David! Henriksen! Hingle! Sinise! Boone Jr.!). Napriek nespochybniteľnej audiovizuálnej stránke (hudba Alana Silvestriho, priestrely hláv, výprava, kostýmy, dekorácie) nie je Rýchlejší ako smrť zďaleka takým ultimátnym pokusom o western, aký Raimi (pravdepodobne) zamýšľal. Nejak ma to nebavilo, ale je to dostatočne "iné" na to, aby som tomu dal aspoň 3* (a kasting je fakt brutálny). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Raimi se chopil nehorrorového žánru a vznikl z toho vynikající filmeček, plný skvělých režijních grifů - a hlavně film, který ani chvilku nenudí! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte, na tomhle filmu mi ani tak nevadí ohraná zápletka nebo nevýrazný děj, spíš mi tu vadí Sharon Stone. Nic ve zlým, ale já si tuhle ženskou prostě jako drsnou mstitelku, kteréžto srdce však tluče zatroleně citlivě a není jí víc jak dvacet představit nedovedu. Opravdu ne. Ale ona si to očividně představuje často a ráda. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Hvězdní Stoneová, Crowe, Hackman a DiCaprio ve westernovém příběhu o pomstě dívky, nyní již ženy, za smrt jejího otce šerifa rukou bezcitného zloducha. Ten pořádá pravidelnou střeleckou soutěž, jejímž cílem je zabití jeho protivníků. Slabinou filmu je dost předvídatelný a monotónní scénář, já si např. v pohodě tipnul závěrečnou čtveřici střelců (Strakatý kůň tam není...) i průběh finále. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NfRrEUz62Lw ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tenhle western je inovativní jen v tom, že místo hrdiny, přijíždějícího se pomstít zákeřnému padouchovi, tu máme hrdinku. Což je navíc nevyužito, na místě Sharon by klidně mohl být chlap a nebylo by třeba měnit vůbec nic kromě milostné zápletky s Cortem (ano, i Russell Crowe má ve své filmografii snímky, kde spíš překáží než co jiného), která navíc do filmu vůbec nezapadá a působí dojmem, že ji tam scénáristé přihodili na nátlak šéfů, kteří tam nějakou milostnou scénu prostě mít museli, "když už tam je Sharon." Film si to bezpečně sviští ve vyjetých kolejích westernových klišé a bez odboček dojede do očekávané stanice. Jediné překvapení pro mě skýtá tím, že po náležitě padoušském Hackmanovi mi tu připadá nejlepší DiCaprio, který se neobvyklé role zhostil se ctí a znovu mi připomněl, že bych nad ním jako nad hercem rozdodně neměla ohrnovat nos. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak rychlej, že když se ráno vzbudím, tak udělám dvě banky, vlak, dostavník, na 300 stop ustřelím kachně ocas i hlavu. A ležím vedle tebe dřív, než se probudíš." No jo, Divokej Západ, tady člověk na vejtahu nenarazí. Ledaže by se vydal do Redemptionu na střeleckou soutěž. Já se tam občas stavím, takže už trošku tuším, jak to dopadne, ale přesto si užívám namyšlenejch keců Kida, Esa Hanlona nebo seržanta Cantrella a samozřejmě krásu Ellen. Ta je jedním z nejvíc sexy kovbojů, na který jsem na Západě narazil. Obvykle u kovbojů hledám jiný přednosti, ale u Ellen mi to moc nejde. Ona je prostě krásná, souboje jsou zajímavý a pomsta mě vždycky potěší. I když moc originální v tomto případě není. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kuriózny western. Má slušnú výpravu, nápadité duelové prestrelky a plejádu zaujímavých hercov, no celý film je brzdený nudnou báchorkou o pomste (je skopírovaná z Vtedy na západe, no úroveň westernovej klasiky nedosahuje), slabým scenárom a topornou hlavnou predstaviteľkou. Natočené je to však pekne. ()

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama