Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)
  • Herci se zbraněmi rádi blbli na place. Většinou se pozdravili: „Jak se daří?“ a poté následovalo rychlé tasení a závod, kdo by koho dřív zastřelil. (TaNya_)
  • Snímek čelil potížím s nedostatkem westernových kostýmů z důvodu natáčení dalších 12 westernů v roce 1994. (TaNya_)
  • Všichni herci byli cvičeni v rychlém tasení odborným koordinátorem. Nejvíc času na přípravu měl Gene Hackman a výsledkem bylo, že byl ze všech herců nejrychlejší. (TaNya_)
  • Po skončení natáčení koupila Sharon Stone koně Magic se slovy: „Jezdím celý svůj život, ale nikdy ne na tak skvělém koni jako je tento.“ (TaNya_)
  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)
  • Milostná scéna mezi Russellem Crowem a Sharon Stone byla sice natočena, ale režisér Sam Raimi spolu s Sharon rozhodli, že to není nutná část příběhu a z filmu ji vystřihli. Nicméně jen z americké verze a ve většině světa zůstala. (cariada)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)
  • Prosazení Russella Crowea osobně zajistila Sharon Stone. Producenti z toho ale nijak nadšení nebyli, protože si do této role nepředstavovali téměř neznámého herce. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama