Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (411)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi čtyřmi a pěti. Ale vzhledem k tomu, že mi tu nevadil DiCaprio, přidám. Film je z doby, než mu zcela odumřely mimické svaly, takže jsem se ani od samého prvopočátku netěšila na jeho skon. Stonová je skvělá, její ženskost kontrastuje s pocitem bezmoci, který se časem přeměnil v touhu po pomstě. Roli velekladného hrdiny s trošku monotónním výrazem zvládl Crowe. Hackman je velmi dobrý vždy, ale zde je až démonický. Občas tomu dopomáhá kamera, nejvýrazněji když si prohlíží Heroda z podhledu hvězdy. Raimiho režie mi zde stylově připomíná Tarantina, byť si každý z nich kráčí vlastní cestou. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už kdysi, ale teprve teď jsem si uvědomil, jak moc se to podobá Tenkrát na Západě. Nemyslím filmařským rukopisem, velkými detaily během přestřelek a podobně, ale především příběhem, zejména to, jak je celý film naznačována nějaká vzpomínka a během závěrečné přestřelky ji ukáží v retrospektivě celou (nehledě na to, že ta vzpomínka je takřka totožná, jen se pak místo harmoniky připomene hvězdou ;). Nicméně Sam Raimi si evidentně užíval a zkoušel neotřelé postupy, třebaže některé postavy byly možná až příliš nevyužité (různé odlišné charakteristické znaky těch během filmu střílených chyběly, vypadaly jako mrtvoly na porážku, nemohlo nám jich být líto, protože jsme je prostě neznali). Sharon Stone jsem tu westernovou drsňačku moc nevěřil, a když měla být nejnebezpečnější, vypadala spíš komicky (zvlášť když zasouvala kolt do pouzdra poté, co zachránila život Croweovi, to byl okamžik, kdy jsme stejně jako ostatní v baru měli zmlknout a říci "Sakra, na ni bychom si měli dávat pozor!", jenže ona tím akorát dokázala, že tam nemá co dělat.). Nechovala se jako žena, která celý život žije pro pomstu, spíš jakoby se před několika dny po letech městského života rozhodla, že teď se teda jako pomstí. Navíc ta scéna na hřbitově zabila celé finále, protože jsme věděli, kým je, mnohem dříve, než nám to mohl ten velkolepý flashback oznámit, řekli nám toho příliš... Potěšil mě DiCaprio, který opět dokázal, že patří mezi velmi talentované herce a Titanic ho zaškatulkoval jen dočasně. I když teda někdy byl té Stone tak podobný, že jsem v tom klobouku nepoznával, jestli jde opravdu ona, nebo je to on. Rychlejší než smrt má ale tak silnou příchuť nadsázky a přehnané stylizace, že je na to člověk ochoten zapomenout a nechá se unášet tím jednoduchoučkým příběhem, který vypadá jako vypreparované Tenkrát na Západě, kde chybí akorát hlavní postavě pořádná síla osobnosti. Sharon Stone je prostě až příliš křehká a málo odhodlaná, není v ní ani špetka mrazivého nebezpečí mlčenlivého Bronsona, který celý film šel sveřepě za svým cílem a my zoufale chtěli vědět stejně jako Frank, proč to dělá... Ale Raimi holt není Leone a v Rychlejší než smrt se zkrátka pokoušel především o neotřelé zpracování mnoha přestřelek... a to se mu vlastně podařilo. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade dobrá žánrovka. Natočená efektne a štýlovo. Vidno, že Raimi vo svojom mladíckom veku mal ako režisér dravé tempo a bavilo ho experimentovať s formou. Osobnejšie mám ale radšej Raimiho ( až na Evil Dead) kedy dáva dôraz na emócie postáv a na tom necháva vystavať príbeh. V tom mi viacej lahodia filmy ako Simple plan a vyššie až po druhého Spider-mana. Westerny mám rád a téma je v tomto prípade zaujímavá. Dokonca aj finále. Ale čakal som väčšie emócie medzi postavami. Momenty, kedy mi ich bude trochu viac ľúto, alebo im budem držať trochu viac prsty. Rozhodne to nie je zlý film a určite ho neprepnem keď ho dakedy uvidím v telke Ale Raimi aj Silvestri majú na konte lepšie veci. That´s all. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 92%***TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: hvězdná herecká sestava, tehdy již veterán Gene Hackman a pro mě již známá tvář Leonarda DiCapria a taky méně okoukaná Sheron a skoro nezmámí Russle Crowe, dnes jsem si však všechny herce užil trochu jinak, líbila se mi hudba, napětí a emoce, které ve mě film vyvolal a rovněž mě oslovil systém soubojů MINUS: řekněme že by mi nějaký remake nevadil, ale zatím o žádném nevím./// Shrnutí: Pro mě jeden z nejlepších westernů 90. let, který jsem poprvé viděl, když mi bylo asi 12 let. Zanechal ve mě zvláštní pocity a zároven ve mě probudil hravého ducha, kdy jsem si na papírky sepsal všechny známe kladné, ale i záporné postavy a hrdiny, stejně tak i kamarády a udělal největší westernový souboj všech dob. Vlastně mi to vydrželo dodnes (pořádání turnajů). Tak mi řekněte jak by jste hodnotili film, který vás tolik ovlivnil :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hororový guru Sam Raimi si v polovici 90. rokov chcel vyskúšať western (?) a tak mu nejaký šialenec dal 32 miliónov a šialený kasting (Hackman! Stone! Crowe! DiCaprio! Bell! David! Henriksen! Hingle! Sinise! Boone Jr.!). Napriek nespochybniteľnej audiovizuálnej stránke (hudba Alana Silvestriho, priestrely hláv, výprava, kostýmy, dekorácie) nie je Rýchlejší ako smrť zďaleka takým ultimátnym pokusom o western, aký Raimi (pravdepodobne) zamýšľal. Nejak ma to nebavilo, ale je to dostatočne "iné" na to, aby som tomu dal aspoň 3* (a kasting je fakt brutálny). ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama