Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(42)

Recenze (14)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Možná ty stereotypy jsou tvrdé jako diamant, ale jinak je to geniální klasický anglický humor, na který nedám dopustit a jenž je již dnes mrtvý. Vlastně ne, pokud budeme dlouho pamatovat na tohle nebo Pythony, tak snad ne. ()

tigre 

všechny recenze uživatele

Dost vousaté, ale bezesporu poctivá práce s Rostenovskou látkou. I přes určitou schematičnost jak píše blueskin stále koukatelné. Kvalita a koukatelnost občas trochu kolísá, zábavu ale poměrně úspěšně drží některé charaktery. Z dnešního pohledu nějákých cca 70% v době svého vznikuby to mělo minimálně o patnáct víc .) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Britská verze Pan Kaplan má třídu rád. Dnes by to byl rasismus a nepřístupné vykreslování národnostních zvyklostí či vžitých vlastností. Jazykově si s tím tvůrci vyhráli, ale po 1. sérii se mi to okoukalo. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, jako páně Kaplanovy jazykové úlety, přesto je ale tenhle seriál z prostředí kurzu angličtiny pro cizince i po třiceti letech (!) stále koukatelný. Něktreré postavy a situace jsou, pravda, hodně hyperbolované, i tak se ale jedná o slušnou ukázku poctivé britské scenáristické školy. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Prastarý seriál o jednej triede študentov zloženej z rôznych národností, ktorá pravidelne navštevuje kurzy angličtiny. Typický suchý britský humor zložený z narážok na kultúrne odlišnosti jednotlivých národností a jazykových dvojzmyslov môžem. A tu je ho požehnane, takže som sa bavil. Zub času sa na Mind Your Language čiastočne podpísal a niekomu to možno pri dnešných nahláškovaných seriáloch príde trošku pomalé. Mne to nevadí, keďže britský humor je viacmene týmto aj tak povestný. Plus seriálov s podobným humorom je ako šafránu. Slabšie 4* -70% ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Partička složená s velmi plochých charakterů plodí donekonečna stejné gagy, založené na určitých národnostních klišé. Avšak celková atmosféra je dobromyslná, optimistická, vždy pozvedne náladu. Herci i štáb si museli natáčení užívat a to se jim podařilo přenést i na diváky. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Celé je to postavené na klišé o Japoncích, Indech, Italech a jiných národnostech - jenže ono je to tak vtipné! S většinou těchhle národností už jsem měla co do činění a nemůžu si pomoct... ono je to přesné. Seriál si dělá legraci z Indů - a Indové ho milují. Nejlepší jsou ty postavy, jejichž představitelé jsou opravdu té které národnosti. A protože nechybí i určitá hloubka, a scénáristi i herci své postavy zjevně milovali, výsledek je skvělý. Jenom pan učitel učí angličtinu taaaaaaak blbě! Dneska už se učí hlavně praktický jazyk a konverzace, tahle výuka na základě teoretické gramatiky - fonologie, syntaxe a jánevímčeho všeho - se už na jazykových školách dávno nepoužívá. Není divu, že v seriálu studenti pořád propadají :-) Ale rozhodně ho doporučuju. Pro mě je tohle jeden z těch seriálů, co způsobují záchvaty neovladatelného smíchu. A co teprve když zrovna začala pandemie koronaviru a vy se koukáte na díl, ve kterém pan učitel onemocní a každá národnost se ho snaží vyléčit podle svého, takže nakonec v dlouhatánském indickém svetru, s německými léky v sobě, s čínskými jehlami v zádech, s flaškou italské grappy a japonského saké tančí karibskou congu :-) https://www.youtube.com/watch?v=SdY0T83L-iQ ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál miluji, jakmile mám blbou náladu pustím si ho a už se nemůžu odtrhnout. Jednou jsem se na to díval v práci a kolegové hned začali vyprávět jak tenhle seriál začali vysílat v 70 letech na starém regionálním programu itv (dnes nejsilnější soukromá tv ve Velké Británii) pokaždé se seriál vysílal v sobotu a lidé u toho váleli smíchy. Nejvíce mě uchvátil ten cockney přízvuk, kterému si myslím nemůže nikdo "normální" porozumět :) Ředitelka v podání herečky Zary Nutley si svého času získala velkou popularitu. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Klasický anglický humor, který prostě nezklame. Spousta dobrých hlášek a scének a jednotlivé účastníky kurzu si člověk zamiluje na první pohled i s profesorem. Jediná veliká nevýhoda je dostupnost, můžu to srovnat s Not the Nine O'Clock News, tam je taky skoro nereálné sehnat všechny díly a ještě k tomu ve sledovatelné kvalitě. Jak člověk neumí anglicky a nezná trochu anglickou historii tak si tenhle seriál prostě neužije, ani kdyby to bylo dabované nebo s českými titulkami, protože anglické dvojsmysly, které jsou u většiny skvělých anglických seriálů, nejdou do češtiny přeložit a tak se vytrácí veškerý vtip. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Toto bude asi dosť dobrý seriál na tému rasové a iné stereotypy. urazí a pobaví asi každého. Som nečakal že to bude mat taký veľký plot twist na konci serie - co je performance celej triedy ()

Geronimo7 

všechny recenze uživatele

Dnes dokoukáno. Upřímně nevím kde mám začít. Možná tím pozitivním: Sitcom jsem si nesmírně užil, řechtal jsem se snad u všeho, možná až na pár momentů a především tam, kde jsem nerozuměl kvůli složitému přízvuku. Herci se zhostili svých rolí výtečně. Barry Evans, jehož jsem viděl v tomto sitcomu poprvé a měl jsem možnost se s ním více "seznámit" po zjištění více faktů o jeho osobním životě, se do role učitele angličtiny náramně hodí. Upřímně si dovolím tvrdit, že tento seriál by dokázal ne jednoho člověka zvážit kariéru učitele, byť se realita může dost lišit. Vyučovací metoda Mr. Browna mi přišla úžasná a po celou dobu jsem obdivoval jeho trpělivost, neb učitelé jí musí být obrnění. Snad jen obchodníci na burze musí být ještě trpělivější. První negativum: Upřímně nechápu jak může někdo srovnávat dnešní vyučovací metody s metodou vyobrazenou v seriálu. To mi osobně přijde padlý na hlavu. Ale co se dá čekat od český mentality, nic moc, převážně hloupá a trapná kritika, díky který jsme známí po celý Evropě. Dotáhli jsme to vskutku daleko, dobře MY. Neumím si představit udržet vážný obličej když vím, že přijde nějaká "chytrá" odpověď. A že jich v seriálu je. Dvojsmysly se tento seriál jen hemží a osobně jsem velice rád, že jsem si zjistil oč jde.Zprvu jsem viděl náhodný ústřižky ze scén na IG. Po čase jsem si řel, že bych mohl zjistit víc a jelikož se mi humorný scénky velmi líbily, chtěl jsem viděl všechny díly. Druhý negativum: Je pouze škoda, že poslední 4. série byla odvysílána až po několika letech od odvysílání 3. série, leč je těžké ji dohledat. Podle všeho, především komentů na YouTube, to už ale vůbec není ono, navíc je to natočený jiným režisérem, což značně vzbudí nedůvěru.Vyhnu se spoilerům. Původní 3 série jsou k vidění v HD kvalitě (ačkoliv originál je spíš v lepší VHS kvalitě) na YouTube. Pokud člověk dobře pohledá, dá se najít i s ENG titulky (kdo chce procvičit AJ, bude hledat původní titulky)Všem co se chtějí dobře pobavit a zapomenout na životní strasti, aspoň na chvíli, velice doporučuji. ()

Franta852 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpracování toho, jak se učí cizinci anglicky. Jejich chyby ve výslovnosti, které mají za následek úplně jiný význam věty, jsou perfektní. I když je seriál poněkud staršího data, nic mu to neubralo na kráse. Stále pobaví. Alespoň já jsem se u něho smál od začátku až do konce. Jen je škoda, že 4.série zatím nevyšla na dvd a nedá se nikde sehnat. ()

Reklama

Reklama