Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(42)

Recenze (14)

Franta852 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpracování toho, jak se učí cizinci anglicky. Jejich chyby ve výslovnosti, které mají za následek úplně jiný význam věty, jsou perfektní. I když je seriál poněkud staršího data, nic mu to neubralo na kráse. Stále pobaví. Alespoň já jsem se u něho smál od začátku až do konce. Jen je škoda, že 4.série zatím nevyšla na dvd a nedá se nikde sehnat. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, jako páně Kaplanovy jazykové úlety, přesto je ale tenhle seriál z prostředí kurzu angličtiny pro cizince i po třiceti letech (!) stále koukatelný. Něktreré postavy a situace jsou, pravda, hodně hyperbolované, i tak se ale jedná o slušnou ukázku poctivé britské scenáristické školy. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Prastarý seriál o jednej triede študentov zloženej z rôznych národností, ktorá pravidelne navštevuje kurzy angličtiny. Typický suchý britský humor zložený z narážok na kultúrne odlišnosti jednotlivých národností a jazykových dvojzmyslov môžem. A tu je ho požehnane, takže som sa bavil. Zub času sa na Mind Your Language čiastočne podpísal a niekomu to možno pri dnešných nahláškovaných seriáloch príde trošku pomalé. Mne to nevadí, keďže britský humor je viacmene týmto aj tak povestný. Plus seriálov s podobným humorom je ako šafránu. Slabšie 4* -70% ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Klasický anglický humor, který prostě nezklame. Spousta dobrých hlášek a scének a jednotlivé účastníky kurzu si člověk zamiluje na první pohled i s profesorem. Jediná veliká nevýhoda je dostupnost, můžu to srovnat s Not the Nine O'Clock News, tam je taky skoro nereálné sehnat všechny díly a ještě k tomu ve sledovatelné kvalitě. Jak člověk neumí anglicky a nezná trochu anglickou historii tak si tenhle seriál prostě neužije, ani kdyby to bylo dabované nebo s českými titulkami, protože anglické dvojsmysly, které jsou u většiny skvělých anglických seriálů, nejdou do češtiny přeložit a tak se vytrácí veškerý vtip. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Celé je to postavené na klišé o Japoncích, Indech, Italech a jiných národnostech - jenže ono je to tak vtipné! S většinou těchhle národností už jsem měla co do činění a nemůžu si pomoct... ono je to přesné. Seriál si dělá legraci z Indů - a Indové ho milují. Nejlepší jsou ty postavy, jejichž představitelé jsou opravdu té které národnosti. A protože nechybí i určitá hloubka, a scénáristi i herci své postavy zjevně milovali, výsledek je skvělý. Jenom pan učitel učí angličtinu taaaaaaak blbě! Dneska už se učí hlavně praktický jazyk a konverzace, tahle výuka na základě teoretické gramatiky - fonologie, syntaxe a jánevímčeho všeho - se už na jazykových školách dávno nepoužívá. Není divu, že v seriálu studenti pořád propadají :-) Ale rozhodně ho doporučuju. Pro mě je tohle jeden z těch seriálů, co způsobují záchvaty neovladatelného smíchu. A co teprve když zrovna začala pandemie koronaviru a vy se koukáte na díl, ve kterém pan učitel onemocní a každá národnost se ho snaží vyléčit podle svého, takže nakonec v dlouhatánském indickém svetru, s německými léky v sobě, s čínskými jehlami v zádech, s flaškou italské grappy a japonského saké tančí karibskou congu :-) https://www.youtube.com/watch?v=SdY0T83L-iQ ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama