Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

avonetka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100%....určitě hlavně díky Henriettě, poetice, krásné hudbě a emotivnímu závěru. A jestli se zdá tento film někomu příliš rozvleklý, právě to se mi líbí...... líbí se mi, když je tam čas na poetiku a na přemýšlení samotného Poirota. To u seriálu občas chybí, tam je toho časového prostoru na vyřešení celého případu málo. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět standardní Hercule, žádný film z této série snad nezklame. Mně udělalo obzvláštní radost obsazení mých oblíbenců Sarah Miles a především Edwarda Foxe. Jen pořád přemýšlím: Hercule si po celou dobu promítá scénu objevení mrtvoly a uvažuje, že se mu na ní něco nezdálo. Já jsem ale asi buď prošvihla, co to nakonec bylo, nebo to tam nebylo zdůrazněno. A to jsme na film koukali se synem a ani jeden z nás si nevšiml, že by to bylo vysvětleno. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je ten správný tip, když chce člověk něco lehčího, ale žádnou blbost. Ale to, co mi vadilo, přesně vystihl CSSML! Bylo takových záběrů nutně třeba? Stále tvrdím jedno a totéž: Jestli neumí režisér vyjádřit, že "k něčemu došlo", aniž by to řekl - s odpuštěním - "na plnou hubu", tak ať jde laskavě od řemesla a živí se něčím jiným! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z absolutně nejchabějších epizod s francouzským detektivem! Narcismus z něj jen sál, poslouchal cizí hovory jako seniorka krmící holuby před Billou, vražedkyni nechal jít se nalokat čerstvého vzduchu (v konečném důsledku se její vény nalokaly toliko oblíbených hořkých mandlí) a venkovský prostor zjevně není kompatibilní s Herculovo lakýrkami od Alessandra Malchiorri! Nikdy jsem se nedomníval, že k tomu dojde, ale - HASTINGS NA SCÉNU! 62% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná ukázka staroanglické detektivní školy. Typický model s venkovským sídlem a šlechtickou rodinou, která se zaplete do vraždy manžela jedné ze svých členek. Vzorec, kdy podezření ukazuje na všechny a vrahem může být jen ten, kdo jako jediný stojí mimo, tu už sice několikrát byl, ale stejně jako před tím funguje báječně. Ještě víc než obvykle je Poirot hnán touhou dokázat, že jeho mozek nemá konkurenci. Langtonův snímek do jisté míry zkoumá konflikt detektivní logiky a tvůrčího myšlení. A jako obvykle David Suchet předvádí pedanticky dotažený výkon, který ještě umocňuje výborná atmosféra případu a emotivní konec. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama