Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci celého cyklu s H. Poirotom trocha slabší diel, ale stále dosť dobré na to, aby vo finále došlo na zaujímavé odhalenie páchateľa. Len tá cesta k tomu nebola tak pútavá ako zvyčajne. Na druhú stranu ale bolo zaujímavé sledovať bok po boku s H. Poirotom začínajúcu budúcu superhviezdu M. Fassbendera, zahral výborne. 75/100 ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem poznamenať, že jediné, čo ma na tomto filme takmer zhodilo zo stoličky a poriadne dalo pozauši, bol...slovenský dabing :) fúú, prežila som, idem komentovať :) štandardná poirotovka, takisto priemerne spracovaná, konečné odkrytie vraha nečakáte, ale i tak to nijak neprekvapí, čo len podporuje môj názor, že sa miestami, dosť často, môžete pristihnúť, že sa nudíte do frasa! Ako TV film vhodný výhradne na jednorazové pozretie... ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, jo! Ukázalo se, že Suchet má Poirota zkrátka v krvi a už si na jeho místě neumím představit nikoho jiného. Teď když skutečně dospěl do ,,poirotovských" let a nemusí si na to jen s pomocí make-upu hrát, je to ještě lepší! Každý kdo dokáže vycítit atmosféru knih Agathy Christie musí uznat, že právě filmům se Suchetem se ji povedlo vystihnout nejlépe (především když si člověk vybaví nechutně komického Hercula Petera Ustinova). Konkrétně v tomhle případě hráli dobře i ostatní (především pachatel(ka) a ta jeho/její závěrečná proměna, z toho mrazilo!). Absolutně proti tomuto ztvárnění nemám námitek! ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český název je hodně zavádějící a vede zcela špatným směrem. Mistrně natočená poirotovka, která si sice jako za starých dob libuje v převlecích, ale tentokrát to není na škodu. Motiv je perfektně ukryt, postav dostatek, vztahy složité, příběh i rozuzlení uvěřitelné. Vraha je mi tentokrát docela líto a možná jej odhalíte dříve než na konci. Stačí si všimnout trapného podřeknutí, nebo si uvědomit, že to podstatné se stalo After the Funeral. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkné na koukání, ale se všemi nešvary, které mne na Poirotovi občas štvou a žádným zásadním kladem, který by je převážil. Zápletka je překombinovaná, postav je dost a navíc příbuzných, takže člověk aby si dal po počátečním představení pauzu a nakreslil genealogický strom, některé informace vytáhne Poirot z rukávu (obraz, potrat) a postavy se chovají nepravděpodobně (Zuzana, společnice, mladý hejsek). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama