Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Smrt staré posluhovačky (S11E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Mrs McGinty's Dead (více)

Obsahy(1)

Na tom, že James Bentley zabil svou domácí, se porota shodla jednomyslně. Bylo to jasné od samého začátku. Věděl, kam ukrývala peníze, nedávno ztratil zaměstnání, dům nejevil žádné známky násilného vniknutí. Měl motiv a měl příležitost. Nikdo o jeho vině nepochybuje. Jenom superintendant Spence, díky jehož skvělé práci teď Bentley čeká na šibenici, začíná mít čím dál nepříjemnější mrazení v kostech. Takhle přece úkladní vrazi nevypadají. A s vědomím, že možná poslal na smrt nevinného člověka, se mu bude moc těžko žít. Naštěstí je tady ještě jeho dávný známý, jehož vyšetřovací metody by mohly vnést do případu nové světlo, objevit dříve přehlédnuté důkazy. Kdyby ovšem byl ochoten se jej ujmout. Každý, kdo slavného belgického detektiva zná, ovšem ví, že nevyřešený zločin je pro něj výzva, které nedokáže odolat. A poklidné anglické městečko Broadhinny se tedy může brzy těšit na nezvyklého hosta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot stále v plné síle. Vlastně mě nenapadá žádný jiný detektivní seriál, který je i po více než padesáti pokračováních stále excelentní a téměř bezchybný. Jestliže předchozí poirotovky poněkud trpěly slabými předlohami, tady to neplatí. Královna detektivek zde odvedla perfektní práci a totéž platí i o tvůrcích filmové adaptace. Herci hrají jak o život, kameraman se doslova mazlí s každým záběrem, hudba je naprosto bezchybně načasovaná. Veliký dík za to všechno jistě patří mj. režisérovi Ashleymu Pearcovi, kterému se podařilo nabídnout divákům přesně to, co od poirotovky se Suchetem v hlavní roli čekají a přitom zároveň dokázal mnoho věcí vyprávět jinak a nově, přičemž to všechno naservíroval s obrovskou porcí skvělé a poctivé filmařiny, jaká by se jistě neztratila ani na velkém plátně... Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Stegr, ladynka, Agatha, Cimr, Košoun ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejnekonzistentnější Poirot z těch, které jsem zatím viděl. Neseděla mi kamera, neseděla mi režie, Poirot používá čím dál víc francouzských výrazů (nesnáším francouzštinu!), Suchet se pitvoří, brzy jsem začal mít zmatek v postavách, v dabingu všichni herci špatně vyslovovali jméno Evelyn a celý příběh takový nijaký, nezajímavý. Ztotožňuji se s komentářem uživatele Parlay. Tento díl si příště nechám ujít. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nadprůměrných Poirotových případů, kterému nechybí humor ("mám skvělou zprávu, oni mě chtěli zabít!"), maloměstské anglické prostředí, zločin v dávné minulosti a hledání jeho následků. Na dokonalosti ubírá klasické přiznání bez důkazů, jakož i závěrečné podstrkování fotografie, které odhaluje příliš mnoho příliš brzy. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E01. Podobny ramec jako "Temny cypris" (S09E02), tedy ze pribeh zacina odsouzenim vraha a na Poirotovi je, aby jeho vinu potvrdil nebo ho osvobodil, protoze komisari Spencovi (ktery se objevil uz v minulem dile "Cas prilivu" S10E04) se pripad nezda. Bentley je ale celkem jednoduchy mladik a smrt jeho domaci mu je pomerne ukradena, coz Poirotovi praci neulehcuje. Je tedy nutno zkoumat primo na miste. Vse opet saha do minulosti, o cemz pise nedelni bulvar a kdy se odehraly jine vrazdy, a jejichz pachatelky jsou mozna nyni mezi obyvateli mestecka. Opet je tu pestra skala podezrelych. Obligatni doktor, major, politik a jejich manzelky, z nichz by vsechny mohly byt vrazedkynemi, o kterych psaly noviny. Pak take pribuzni zesnule a take zamozna starsi pani a jeji syn dramatik, ke kteremu prijizdi pani Oliverova (Poirotova znama, autorka detektivek), aby dohledla na prepsani sveho romanu do divadelni podoby. Je to trochu slozitejsi dil, protoze je tu hodne postav, dokonce adoptovani, coz usti v hodne jmen. Ale smysl to dava, jen to muze byt tezsi pri prvnim sledovani. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercuile Poirot byl, je a zcela určitě i bude zárukou kvalitní detektivní podívané. Jeho nejnovější příběhy ovšem daleko více sázejí na vizuální působivost než na konstruktivní a srozumitelné budování zápletky. Zajisté nejsem jediný, kdo měl relativně brzy pěkný zmatek v postavách a na konci si nebyl 100% jistý, zda vše do puntíku pochopil... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)

Reklama

Reklama