Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden zvláštny diel, od iných sa líšiaci hlavne výbornou potemnelou atmosférou, dokonca by som sa nebál tejto časti prideliť aj nálepku thriller. To všetko veľmi vhodne umocňuje hudba, ktorá bola pre túto časť umne zvolená. Čo sa týka príbehu, ide o klasicky zamotanú krimi zápletku, avšak v tomto prípade i s prímesou špiónstva a s ľahkým závanom politiky. 80/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Opět krásně udělaný a skvěle zahraný film. Bohužel mi přijde, že ty dobré případy jsou už všechny natočené a nyní točí ty, co zbyly. Nedalo se ani hádat, kdo je vrahem. Když to řeknu na rovinu - pořád tam pan Poirot chodil a mlel o tom, že to šedá mozková kůra už vyřešila, mezitím přibyla další mrtvola a nakonec v posledních pěti minutách vychrlil, jak to všechno vlastně bylo... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E02. Pekny dil na prvni skolni den :) Zacina dalsi skolni rok a do drahe a kvalitni anglicke divci skoly se sjizdeji zakyne. Behem leta vsak doslo v jistem Ramatu ke statnimu prevratu a tamnejsi princezna je nyni v exilu a nastupuje jako jedna ze studentek. Navic je tu nahodou Poirot, ktery ma na zadost reditelky pomoci vybrat jeji nastupkyni. No jenze....tam, kde je Poirot, brzy nekdo umre :-D A tentokrat ne tak ledajakym zpusobem. Ucitelka telocviku je probodnuta ostepem :) Sice je tato vrazda mirne teatralni a prijde mi trochu hure proveditelna a obtizna na "techniku" :), ale budiz. Aspon nejaka zmena oproti klasickym jedum nebo nozum :) I kdyz se dej odehrava v Anglii, zapojenim vzdalene revoluce i exotickou princeznou se tu netradicni prvky najdou a je to osvezujci. Cele to navic pusobi, jako kdyby se vrazdilo v Bradavicich :) clovek jen ceka, odkud vykoukne Harry :) Ale je to samozrejme divci skola a tedy trochu podobne jako predchozi "Smrt stare posluhovacky" (S11E01), kde bylo take hodne podezrelych zen. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám velkou radost, že i novější filmy s Poirotem si zachovávají vysokou kvalitu. I přes to, že postava detektiva je v nich pojata už mírně odlišně, je komplexnější, hlubší a emotivnější (zřejmě věrnější Agathině předloze, se kterou nemám zkušenosti). Kromě toho se zde efektivněji pracuje s filmovými prostředky a atmosférou, která je v tomto díle opravdu vydařená. Brutální vraždy se tentokrát odehrají v ryze ženské společnosti, jejíž střed je prosáklý nenávistí k jedné nepopulární osobě. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama