Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden zvláštny diel, od iných sa líšiaci hlavne výbornou potemnelou atmosférou, dokonca by som sa nebál tejto časti prideliť aj nálepku thriller. To všetko veľmi vhodne umocňuje hudba, ktorá bola pre túto časť umne zvolená. Čo sa týka príbehu, ide o klasicky zamotanú krimi zápletku, avšak v tomto prípade i s prímesou špiónstva a s ľahkým závanom politiky. 80/100 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot coby poradce pro výběr učitelky na elitní dívčí škole, to asi bude slušná krvavá žeň... a taky že je:) Ony se tam totiž kupodivu ochomýtají tajné služby a úkladné vražedkyně/dvojité agentky;) Ale navzdory šíleně znějící premise jde o divákovu šedou kůru celkem respektující epizodu, takže až na tradiční vyhaluzení jedné vedlejší linky - vlastně jen jedné její části - prostředky běžícími zcela mimo zorné pole diváka (což ostatně používal už ten starý lišá A. C. Doyle) nemám celkem co vytýkat. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oběť opravdu musela pít krev většině lidí, co s ní byli ve styku a ani se nedivím, že jí odpravili. Příběh patří k těm trochu šmrcnutým politikou a tajnými agenty, i přes to si ale udržuje ten komorní ráz uzavřené skupiny lidí, tentokrát v dívčí škole. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Poirotů, jednak je hrozně zábavné ho pozorovat mezi chovankami dívčí internátní školy a navíc má v sobě kus šestákového, béčkového dobrodružství, plného agentů, převratů v exotických zemích a princezen. Ano, je to možná trochu laciné, ale hrozně osvěžující odbočka od hutných sídel a dědictví, jehož součástí je i vysušený komorník s vizáží chlupatého candáta. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Školní prostředí v kombinaci se špionskou zápletkou zní z divácké stránky velmi vděčně a Kočka mezi holuby je divácky velmi vděčná. Mark Gatiss napsal skvělý scénář, který Herculu Poirotovi umožnil, aby se mohl pohybovat v drahé - a na svou dobu jistě dosti liberální - dívčí škole jako doma a odhalit nečekaného vraha. Skvělá detektivka a pro mě navíc příjemný bonus v podobě pohledného zahradníka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud exotičtější Poirot, se špióny, krásným zahradníkem, sadistickou učitelkou tělocviku (jako by byly i nějaké jiné, že?) a dokonce i s jednou indickou princeznou. Moc pěkně vykreslený uzavřený svět dívčí školy pro bohaté. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt staré posluhovačky mi přišla o něco lepší, ale i tak jsem si i tento díl užil. Obdivuju jak se tvůrcům podařilo najít vhodné herce, které by se i zevnějškem podobaly charakterům, jenž tak dobře autorka vykreslila. Nenašel se jediný herec, který by se nějak extra rozcházel s mými představy, jenž vznikly při čtení knížky. Předloha mě překvapila hodně, protože nápad umístit zločiny do dívčí školy, je skutečně originální. Také mě překvapilo jak dobře si tvůrci poradili se samotným Poirotem, který v knize nastupuje na scénu až téměř ke konci. Velmi kvalitně zahrané a s výborným dabingem, což se také cení, obzvlášť když není možnost původního znění. Jsem velmi rád, že kvalita filmových přepisů díla Agatha Christie neklesá a stále divákovi nabízí něco zajímavého. Jen tak dál! ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Opět krásně udělaný a skvěle zahraný film. Bohužel mi přijde, že ty dobré případy jsou už všechny natočené a nyní točí ty, co zbyly. Nedalo se ani hádat, kdo je vrahem. Když to řeknu na rovinu - pořád tam pan Poirot chodil a mlel o tom, že to šedá mozková kůra už vyřešila, mezitím přibyla další mrtvola a nakonec v posledních pěti minutách vychrlil, jak to všechno vlastně bylo... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk neznalý situace by řekl, že prestižní dívčí škola v Anglii musí být pěkná nuda. Opak je ale pravdou. Revoluce, princezny, tajní agenti, vydírání, falešné identity a ještě ke všemu se tam vraždí oštěpem... (No a všechno to rozlouskne Poirot, jako vždy). ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někteří napsali, jde o díl, který se velmi příjemně vymyká z obvyklé H.P. šablony. Atmosféra je výborná, což není i přes veškeré klady tohoto rozsáhlého projektu, zrovna na denním pořádku. Sice tu máme obligátní závěrečnou skupinovou katarzní terapii alá Hercules Hruštička, ale to nevadí (já si ji stejně vždy plně užiji), páč zbytek je i díky prostředí (které mi dalo vzpomenouti na Harryho Pottera a šílenosti typu Noc Démonů 2:) etc.) nadprůměrný. A postava ředitelky byla vybrána opravdu výborně. Já tento typ britských žen prostě hodně beru.;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná detektivka, která se ale jen smutně ohlíží za Hercuilovými prvními brilantnějšími případy... Všechny kriminálky Las a Vegas, Miami apod. ovšem pořád blednou závistí :-) Není nad starou dobrou Anglii. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Začátek je jiný než podle knižní předlohy, ale jinak šlo o to samé jako v knize, což se mi moc líbilo. Bylo to skvěle udělané a natočené. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbilo prostranství a když už mi to tak strašně připomínalo Harryho Pottera, tak tam dali aspoň Cho Changovou:D. Hezký díl, super atmosféra, zajímavá a dobře podaná zápletka. Nemám nic proti. Teda až na tu dementní studentku s předkusem, ta mě tam snad štvala víc než oběť. ... Tenisové rakety, diamanty, lakros, princezna. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zápletka dobrá, kamera, nová a dobrá, scenár naozaj na jednotku, (však agatha christie) hudba tiež stála za to a hodila sa do jednotlivých pasáži.. proste zdanlivo, jeden skvelý úžasný film. Ale už to nieje ten starý výborný Hercule Poirot a myslím že tieto nové časti sú tie najmenej zaujímavé z ináč výbornéj série TV filmov. Možno je tom tým, že tie najlepšie príbehy už boli natočené. David Suchet už podľa mňa ráno keď vstane z postele si ide napraviť fúziky a ked ide von si bere tú svojú povestnú Poirotovskú paličku :) Lepší Poirot ako Peter Ustinov :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se ocitá v dívčí škole Meadowbank, kde má své dlouholeté přítelkyni slečně Bulstrodeové poradit, koho vybrat jako svou nástupkyni. Jenže ouha, první vražda na sebe nenechá čekat a tak se Poirot společně s přivolaným detektivem dostávají do víru děje kolem vzácných klenotů, tajné agentce a falešné princezně. Tentokrát uvidíme i trochu krve a asi více obětí než bývá zvykem. Ale Poirot opět své geniální šedé buňky nenechá vychladnout a předvede se v tradiční parádní formě. Chybí zde sice napětí, ale i tak jde o výtečný díl této dlouhé a tolik kvalitní série. ()

Reklama

Reklama