Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Vražda v ulici Mews (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Vražda v Mews (více)

Vrchní inspektor Japp požádá Poirota o pomoc při vyšetřování smrti mladé ženy, paní Allenové. Na místě činu Poirot záhy zjistí, že tělo mrtvé je sice naaranžováno, jako by šlo o sebevraždu, ale nalezená zbraň a další stopy naznačují, že paní Allenová byla ve skutečnosti zavražděna. Celá událost získá skandální nádech poté, co se zjistí, že byla snoubenkou ambiciózního poslance Charlese Lavertona Westa. A podle všeho poslední, kdo s ženou před její smrtí prokazatelně mluvil, byl jistý major Eustace, jenž vede noční klub pochybné pověsti. Klíč k rozluštění záhady nakonec Poirot nalezne v sadě golfových holí. A dozvíme se i jak vzácným uměním je správné škrobení límečků. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na detektivkách je krásné, že to, co na první pohled nějak vypadá, je ve skutečnosti úplně jinak, a možná ještě jinak, protože těch zvratů může být více. Právě "Vražda v ulici Mews" je jedním takovým případem, protože i když je na začátku všechno jasné, nakonec se ukáže, že je to jinak, aby to pak bylo ještě jinak. Tohle mě bavilo, i když to nemá až tak nabušený děj. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálně za 4 hvězdy, tady hodnotím pátou originalitu vraždy a celý průběh vyšetřování. Zajímavé, že se jednalo o jeden z prvních dílů a já to přitom viděl mezi posledníma. Je dost možné, že kdybych si to pouštěl od začátku, tak by mě taková zápletka ani nepřekvapila. ... Levá ruka, manžetový knoflík, premiér manžel, golfové hole, kufřík, dopis. ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je vážně dobrý a kvalitou se blíží dokonce i klasickým celovečerňákům. Atmosféra byla o hodně lepší než předchozí díl a naštěstí zde nechybělo Poirotovo typické "odhalení" zločinu (i když v tomhle případě se tak úplně o zločin nejednalo) místo zadržení vraha na poslední chvíly. Myslím že právě situace, kdy Poirot sezve všechny aktéry do jedné místnosti a pomocí rozmáchlých gest, lesku v očích a uvážlivým střídáním intonace hlasu, zpracovává diváka, dokáže celý film vygradovat víc než policejní honičky a deště kulek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Bohužel nebo bohudík, záleží, jak se to vezme, jsem tento díl již dříve četl ušima a mlhavě jsem si děj pamatoval. Tvůrce tedy mohu pochválit za to, kterak děj osekali na nezbytné minimum. Dojem na mě udělal netradičně vysoký přísun humoru. Závěrečné rozuzlení bylo vskutku působivé. Agátka skutečně měla velký talent. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídne zavádzanie všetkých zúčastnených a hlavne nepozorného diváka. Ľavá ruka, pravá ruka, manžetový gombík, plno dôležitých detailov máme priamo pred očami, ale ako ich správne vysvetliť. Ukáže sa aj golfové „majstrovstvo“ detektíva, ktoré môže v tomto prípade predviesť. Vedľajší príbeh o jazykovej bariére s čínskou práčovňou je výborný, Hastings so slečnou Lemonovou nezaváhajú ani chvíľu, aby Poirota uviedli do slepej uličky. –––– Netreba robiť unáhlené závery. –––– Na ten golier nie škrob veľa. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama