Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Únos Johnnieho Waverlyho (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of Johnnie Waverly (více)

Obsahy(1)

Na Poirota se obrátí venkovský šlechtic Marcus Waverly s žádostí, aby zajistil bezpečnost jeho čtyřletého syna Johnnieho, jemuž někdo vyhrožuje únosem, pokud Waverly nesloží vyděračům padesát tisíc liber. Do venkovského sídla Waverlyů se kromě Poirota a kapitána Hastingse po jistém váhání dostaví i vrchní inspektor Japp se svými muži, ale navzdory všem těmto opatřením je malý Johnnie opravdu unesen. Poirot má podezření, že únoscem je někdo z chlapcova blízkého okolí. Během pobytu na venkově je geniální detektiv nucen podniknout pěší pochod, v jehož průběhu zjistí, že jeho neodmyslitelné lakýrky nejsou k podobnému druhu pohybu tou nejvhodnější obuví. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak je štruktúra detektívky daná - a u Poirota je daná s nemeniteľným poriadkom - je jasné, že jediné, čo tu môže zaujať je postava zločinca. Lenže ak tá je jednoznačná hneď v úvode, niet vlastne prečo veľmi pozerať. Zážitok z videného tým pádom vyprchá veľmi rýchlo. No niečo predsa je nezabudnuteľné: slovenský dabing veľkého detektíva. Najmä francúzske výrazy znejú v tomto prevedení mäkučko a zároveň ironicky. Druhou vecou, ktorá tento diel odlišuje od väčšiny videných poirotoviek je tá, že tentoraz nedôjde k žiadnemu mordu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trochu slabší díl, ale to snad jen v tom vyústění, které jsem tak nějak čekal. Tvůrci ale film pěkně oživili vztahem Poirota a Hastingse, kdy hlavně epizodka s automobilem je naprosto skvělá. Výborně se zde udržuje napětí z toho, jestli dojde k únosu nebo nikoli, a proč. To finále je pak trochu slabší, ale rozhodně ne špatné. ()

Reklama

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mám hodně oblíbený, protože je to ten, který mi poprvé ukázal belgického gentlemana a jeho šedé buňky. Zápletka je sice prostá a vzhledem k dalším dílům méně propracovaná, ale moje oblíbená. Sice předvídatelné a v porovnání s ostatními díly i slabší napětí, ale nemůžu si pomoct. Já toho detektiva miluji. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledek velmi dobrý, především díky vzácně vyvážené kombinaci kombinaci humorů rozličných, spojených s Poirotem, Slečnou Lemonnovou a Hastingsem, s příběhem nepřeplácaným, pochopitelným, ale bohužel (nebo naštěstí?) až příliš odhadnutelným ve své pointě, na kterou lze přijít už na začátku příběhu. Z nějakého důvodu mi chyběl záběr na sysla, kdyby se tu vyskytoval syslel, možná dám i pět hvězdiček. Jenže... Žádný sysel.. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl byl prostě slabší, ale samozřejmě, jak to u Poirota bývá, některé rozhovory byly přesto dobré, například objednávání snídaně v místní restauraci u sídla Waverlyů (H.Poirot, Captain Hastings, Barmaid) : Ááá míchaná vajíčka, že ano…. A také párečky Ó ano pane Ledvinky na divoko Ledvinky ano a se slaninou Křupavá ? Samozřejmě A čaj nebo snad pintu domácího piva ? Pivo k snídani ? 2 pinty prosím . Ale Hastingsi před dvanáctou musíme být zpátky Spousta času Bien ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se kapitán Hastings (Hugh Fraser) zmíní o jeho přijetí na automobilový závod 24 hodin Le Mans, kde jezdí s autem Lagonda. Značka Lagonda skutečně v roce 1935 tento závod vyhrála. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama