Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Dvojitá stopa (S03E07)

(epizoda)
  • Velká Británie The Double Clue (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 55 min

Obsahy(1)

Inspektor Japp je zoufalý, během tří týdnů dojde v Londýně ke třem krádežím šperků, a navíc v té nejurozenější společnosti. Poirot očekává další loupež a je ochoten se do případu vložit. Nemusí čekat dlouho, v průběhu večírku u pana Hardmana, známého sběratele šperků, dojde ke vloupání do trezoru hostitele, odkud zmizí vzácný smaragdový náhrdelník. Na místě činu najde Poirot pánskou rukavici a opodál cigaretové pouzdro s iniciálami B.P., těmto stopám však nevěnuje přílišnou pozornost, neboť se domnívá, že jsou falešné. Veškerou pozornost detektiv věnuje ruské hraběnce Veře Rossakoffové, která byla rovněž hostem na večírku. A zdá se, že jeho zájem není pouze profesionální, hraběnka mu velmi imponuje. Vyšetřování se tedy iniciativně ujímají kapitán Hastings se slečnou Lemonovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jenda z nejhorších Poirotovek, kdy se zamilovaný detektiv zpronevěří své cti. Kéž by byl tak milosrdný v jiných případech. Tento případ je ukázkou velkého rozptylu kvality samotné literární předlohy. Vera Rossakoffová má daleko k femme fatale v obou (literárně třech) dílech i podobách. Některé věci se zkrátka nedají číst. Filmové zpracování může naštěstí těžit z humoru a jednu * si zaslouží. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si nemyslela, že by tenhle geniální mozek byl schopen se zamilovat. Ovšem, Amorek se neptá, do koho se strefí svými šípy a řekla bych, že je tenhle bůžek i poněkud škodolibý a musí se přitom královsky bavit. Poirot samozřejmě jednal s dokonalým džentlmenstvím a perfektním vychováním. Řekla bych, že mu ta žena velice imponovala. Tím, kdyby Poirot tu ženu na konci políbil, tak by se všechno mezi nimi pokazilo, proto ten konec byl takový jaký právě byl. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavý díl. Nejednalo se jen o dvojitou stopu, ale i dvojí jednání, Poirot vzplane láskou, inspektorovi hrozí vyhazov a pátrání nespočívá jen tak na samotném Poirotovi. Spoil... Ze začátku přímo bilo do očí, že je zločincem právě 'ta' žena. Ale starý známý Poirot přece nemůže být tak prostý. Sice tomu tak opravdu bylo, ale tenhle díl, přestože je velmi krátký, má své kouzlo. Tentokrát se Poirot neujímá role detektiva, ale sám pomáhá zločinci. Proto za sebe hledá náhradu a vůbec poprvé je nucen ošálit své věrné spolupracovníky. Je velmi zajímavé, jak se chová zamilováný Poirot, ale všichni zde chápou, že to takhle nemůže fungovat:). Nakonec se projeví i city nejbližší osoby, ale ty zůstanou skryty a myslím, že je to škoda:). Líbilo, protože je zde ukázáno, jak by to mohlo vypadat obráceně. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem si myslel, že Poirotovu srdci by na Mohsově stupnici musel být vyčleněn 11. stupeň hned po diamantu a najednou.. helemese! Ono stačí, aby se mu do cesty připletla zchudlá emigrantka šveholící po matce rusky a najednou máme z obvykle těžkého morálního dilematu mezi dobrem a zlem zdánlivě jednoduchý problém, jehož jediným výsledkem je málem opravdu střelený Hastings s boulí na hlavě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama