Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Tragédie v Marsdonu (S03E06)

(epizoda)
  • Velká Británie The Tragedy at Marsdon Manor (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Majitel hotýlku v zapadlém koutě Anglie, pan Naughton, pozval Hercula Poirota a kapitána Hastingse, aby vyřešili trojnásobnou vraždu. Až po příjezdu Poirot zjistí, že jde pouze o literární pokus pana Naughtona na poli detektivního románu, se kterým si neví rady. Slavný detektiv pochopitelně zuří, nicméně jeho přítomnost se brzy ukáže velmi užitečnou, když nečekaně umírá majitel zdejšího panství pan Jack Maltravers. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že podlehl svým vleklým zdravotním problémům, ostatně ani mladá vdova Susan není zcela v pořádku, pronásledují ji deprese a děsivá zjevení. Poirot si při pečlivém ohledání místa nálezu těla pana Maltraverse všimne několika zajímavých maličkostí a jeho podezření, že šlo o vraždu, posílí i náhlé zmizení kapitána Blacka, jenž je ubytován ve stejném hotýlku jako Poirot s Hastingsem. Brzy navíc dojde k vražednému útoku na Susan Maltraversovou. S řešením případu geniálnímu detektivovi pomůže i návštěva místního voskového panoptika. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra a zápletka byla povedená. Chvilkami to bylo velmi mrazivé. Poslouchání řevu vran a ševelení listí na stromech nebylo zrovna dvakrát příjemné. Každopádně to příběh parádně oživilo. Alfréd Hitchcock by měl určitě radost. Zase jsem si potvrdila, že Hercule Poirot má dokonalé šedé buňky mozkové, ale že je také velmi ješitný chlapík. Ale já ho beru takového jaký je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staršie a kratšie diely obyčajne nedisponujú s tak prepracovanou zápletkou ako novšie, táto časť je však v tomto smere výnimkou. Priznám sa, do posledného momentu som tipoval nesprávneho vraha, ktorý sa tu veľmi šikovne ako červík na udičke ponúkal už od samotného začiatku. Až na konci ma Poirot vyviedol z omylu a všetko do bodky objasnil - super rafinovaný zločin, ale ešte rafinovanejšie odhalenie. 85/100 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Viděl jste to ?? Zdá se, že kopie je lepší než originál !!" ;) Nejapná poznámka hlídače muzea voskových figurín na adresu Hercula Poirota hned v úvodu svědčí o roztomilém humoru a povedených replikách, na jejichž vlně se tato starší ( 3.série ) epizoda veze víc než bývá u tohoto seriálu obvyklé.. Samotné voskové figuríny sehrají v této velmi napínavé a zdařilé duchařině, které mám osobně u Poirota nejraději, velmi zásadní roli.. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jsem naletěla! Ne tak ale Hercule Poirot, jehož malé šedé buňky si dají jedna a jedna dohromady a všechno je jako na dlani! Vrahem přece musí být... No jo! Ale vždyť to bylo jasné od začátku! Příště si dám větší pozor! A "půjdu se předem najíst, protože potřebuji povzbudit šedé buňky mozkové"! Tak je to! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní díl, který nadchne hlavně hororovou atmosférou. Ta se prostě povedla a až do konce je to správně temné. I když tušíte, že má všechno naprosto realistický základ, stejně se neubráníte tomu, abyste nezačali přemýšlet o tom, že jsou ti duchové skuteční a že na tom strašení něco bude. Pořád si to zároveň udržuje poirotovský humor. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipný a zároveň mírně děsivý díl. Toho vtipu je tam ovšem mnohem víc, víc než v ostatních dílech a díky tomu se přikláním ke kladnějšímu hodnocení. Jenže bohužel nadměrná dávka vtipu ubírá tomu hlavnímu, o co v Poirotovi jde, a to zápletce, nebo spíš důkladnému vysvětlení. Ono k němu sice dojde, ale v takové rychlosti a s tolika otázkami, že snad úplně poprvé si říkám, že to není možné. Je to prostě trochu jiný díl. ... Duch ve větvích stromu. Soška z Afriky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až hororový tón provází Poirotovo vyšetřování na anglickém venkově, kde se odehrála hodně podivná a krutá vražda. I drobnosti opět nenechají šedé buňky mozkové v klidu a zdánlivě přirozenou smrt dokážou objasnit ze zcela jiného pohledu. Výtečný a od začátku nesmírně tajemný díl. Theme Music: Christoper Gunning, Incidental Music: Richard Hewson ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soška z Nairobi s vytřeštěnýma očima na klidu nepřidala. Hastings s Herculem "frčí" na dovču, hned na místě se Hastings vyptává, jestli dostane sendviče - nenajedenec nadívanej! Příští ráno Hercule (tradičně) reptá, že matrace jsou tvrdé (páteř ti poděkuje), načež se klaunské duo chystá k domovu. Avšak absurdní meeting s policejním vozem evokoval otázku, jestli to režisér nemohl zařídit poněkud vhodněji. Ňouma Hastings si uvědomuje, že hostinský ohrožuje jeho pozici psa, tak se (jako obvykle) začne věnovat první ženě, která ho pustí do své osobní zóny. Aby Hastings u lékaře nevyrušoval, tak mu játrolog povolil chroustat karemelky (původně určené pro ubulená děcka). Skvělé! 93% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší povídka i adaptace odehrávající se v krásném rodinném sídle okolo ponuré krajiny s brutální vraždou, opravdu napínavou duchařskou zápletku a atmosférou, která vás hned vtáhne do děje. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororová atmosféra hneď na začiatku funguje aj s prispením krákania vrán, ale okrem vtipných momentov v hoteli sa neponúka nič ďalšie naozaj zaujímavé. Tentokrát vznikla realizácia vraždy dosť nepravdepodobným až nemožným spôsobom a vrah mi bol podozrivý už od začiatku. –––– Vrahem je ten nemocný badatel, který z okna svého pokoje vystřelil do dortu otrávenou šipku. (Netreba sa obávať, že by to bol spoiler.) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E06. [spoilery!] Lehce mysterioznejsi dil, ve kterem resi Poirot umrti kdesi na venkove, kam ho vylakal majitel hostince, aby mu pomohl s detektivni zapletkou knihy, kterou pise. Ovsem jakmile je nekde Poirot, tam je brzo i skutecna mrtvola :) Tentokrat tedy jen s Hastingsem, bez slecny Lemonove. Mrtvy zamozny pan ma mladou manzelku a ta zas mladeho ctitele. Vsechno je hezky zahrano a prostredi je taky skvele, ale moc jsem nepochopil zaverecne Poirotovo divadylko. Vdova celou dobu sve vidiny hrala, aby vzbudila dojem, ze kolem domu se deje neco desiveho. Poirot to pak obratil proti ni. Bon. Ale i tak by podle me jeji tvrzeni, ze ho zabila, nemelo v tu chvili zadnou vahu - nervove vypeti a tak. Cili toto prohlaseni spojit hned se zatcenim bylo priskrcene. Spis jsou dulezite veci, ktere Poirot vyjmenovava potom. Dokonce i ta puska vlastne dava smysl. Kdyby nebyl Poirot nablizku, pitva by se asi nedelala, protoze by si vsichni mysleli ze jde o komplikace choroby. Byla to pravda trochu sazka do loterie (ze kulka neproleti skrz), ale asi by ji to - nebyt Poirotova vysetrovani - vazne proslo. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady ty duchařské díly docela mohu a tentokrát se to také celkem vydařilo. Nejprve má Hercule Poirot pomoci s "náplní" pro román a vzápětí získá skutečnou "prácičku". ()

Reklama

Reklama