Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Záhada lovecké chaty (S03E11)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of Hunter's Lodge (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Poirot doprovází kapitána Hastingse na venkovské panství Harringtona Pace na lov tetřívků. Po lovu je pořádán večírek v lovecké chatě, po jehož skončení v domě zůstává pouze pan Pace, žena jeho synovce Rogera Zoe a hospodyně, paní Middletonová. Pozdě večer navštíví pana Pace neznámý muž. Jednají spolu o samotě, když se náhle ozve výstřel. Pan Pace je mrtev a neznámý prchá oknem. Na místo přijíždí inspektor Japp a okamžitě zahajuje vyšetřování. Poirot se pochopitelně do pátrání zapojuje také a svou pozornost poněkud nečekaně zaměří na ukradený bicykl pana Anstruthera, zaměstnance železnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno. je to klasicky šarmantný Poirot, natvrdlý Hastings a stručne sarkastický Japp plus spisovateľkin dôvtip ako veci či rovno podozrivých nakombinovať tak, aby sme nakoniec neverili vlastným očiam či ušiam, čo je fakt, ktorý sa dá v podstate využiť pri amatérskom hádaní páchateľa. Mňa táto časť ale až tak neoslovila, možno preto, že pri zohratí vraždy trebalo sledovať trocha chaotický sled obrázkov plus prerozprávanie ďalšieho deja podozrivými. A tie dôkazy proste niekedy holt aj tak chýbajú. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E11. Tentokrat takovy (pod)zimni dil ze sychravych blat, kam se Poirot s Hastingsem vypravuje na strileni tetrivku. Vse organizuje neoblibeny zbohatlik Pace, ktery je po odjezdu hostu zastrelen neznamym prichozim. Trochu mi to atmosferou pripominalo "Fantomas kontra Scotland Yard" (1966), kde se taky sjeli na zamek, akorat lovili lisku. Ale narozdil od komisare Juvea sveho pachatele Poirot vzdy dopadne :) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot si na love objednal sedem tetrovov, ale nebude mu to nič platné, keď v mrazivom počasí vonku posedáva. Tajomstvo príbehu nie je až tak tajomné, keď sú veci podozrivé už od samého začiatku. Len sa z toho treba pomaličky vymotať, preštudovať cestovný poriadok vlakov, nájsť bicykel a niekoho, kto má na vrahov dobrý čuch. Spoznáme nielen anglický humor, ale aj anglickú vďačnosť za nájdenie stratenej veci. –––– Videli ste tú vďačnosť? A ja do toho dávam celú svoju osobnosť! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokonalá adaptace krátké povídky královny detektivek. Výborně propracovaný příběh, opravdu tajemná atmosféra, klasický britský venkov a Poirot nakažen vražednou horečkou, chřipkou. Hlavně rozuzlení tentokrát opravdu stálo za to. Zápletka je tentokrát opravdu zamotaná, vážně jeden z těch lepších případů Herculea Poirota. Všichni herci opět excelovali. Poctivá detektivka. 100%. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy odjíždíte. A to se může?" Gurmán Poirot trpí "vražednou horečkou", přesto rozplete jeden nesmyslně komplikovaný plán vraždy a především odhalí jeden ztracený bicykl, za což se bohužel velkého vděku nedočká. Celkem typická ukázka toho, jak komplikovaný plán vraždy vyšetřování spíše usnadňuje, navíc jeho realizace působí naprosto nerealisticky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • David Suchet ve své knize „Poirot a já“ vzpomíná, že snad nikdy nenatáčel ve větším mrazu. A i přesto, že se na natáčení připravil a pod vycpávky si oblékl teplé prádlo, odstonal to stejně jako Poirot. (Agatha)

Reklama

Reklama