Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Únos ministerského předsedy (S02E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Kidnapped Prime Minister (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Cestou ze svého sídla na nádraží byl přepaden vůz ministerského předsedy. Díky duchapřítomnosti svého šoféra utrpěl premiér jen drobný šrám a po rychlém ošetření mohl pokračovat v cestě do Francie na mezinárodní konferenci o odzbrojení. Jenže útočníci sice uprchli, ale nevzdali se. Ve Francii byl na ministerského předsedu vzápětí spáchán druhý útok, při kterém byl premiér unesen. Situace je vážná. Jeho neúčast na konferenci by nahrála zbrojním plánům Německa a mohla by tak ohrozit stabilitu celého kontinentu. O pomoc není požádán nikdo jiný, než slavný belgický detektiv. A zatímco je celá Evropa v krizi, Poirot přemýšlí. Za mnohem obtížnější případ totiž považuje zkoušku nového obleku u svého krejčího. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncepčně zapadá do druhé série, spíš zábavné než podnětné, spíš televizní než filmové, byť právě filmovost a dramatičnost by tento díl vytáhly o patro víš. Pak by to ovšem nebyl Poirot, ale 007. Kudy předseda vlaje bylo jasné od začátku, závěr pateticky vlastenecký (byť irsky), celkově slabé televizní "drama", ve kterém nebylo Poirota třeba. Možná proto byl v tomto díle obklopen až příliš nápadně blbou partou pitomců. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se Agatha pustila do vysoké politiky, většinou mě to nebavilo (Nástrahy zubařského křesla). Zde se to však podařilo o něco lépe, a to i přes to, že s těmi separatisty ze smaragdového ostrova mi to přišlo trošku příliš. Díl je navíc orámován typickým Herculovým problémem s příbíráním na váze a z něho plynoucími hádkami s krejčím (Já jsem nepřibral - to váš metr se scrvkl! / Krejčí je umělec. A na ty je třeba být přísný.), což potěší a na hodnocení přidá. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Únos ministerského předsedy mě upřímně moc nebavil, a to zejména proto, že se tam až příliš šťourali v politice a válce, což mě nikdy moc nebralo. V tomto případě bych byl i vděčný za nějaký ten mord, kterého se mi nedostalo, jelikož osobně mám prostě radši, když se šedé buňky mozkové trápí nad nějakou tou vraždou, které předchází nějaký pádný motiv. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako standardní kriminálka OK, ale Poirot má navíc. Tohle je jeden ze slabších, ne-li vůbec nejslabší díl. Ač délka pouhých 51 minut, což většinou je dost málo, tentokrát jsem měl pocit, že to trvalo přes dvě hodiny. Nic se nedělo a i to nic bylo strašně natažené. Poirot nic nedělal, snad jen terč posměchu, protože vypadal dost bezradně a s tím i celý film. Velmi velmi slabý díl. Prakticky o ničem. Bohužel. 45 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama