Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dvojnásobný zločin (S02E06)

(epizoda)
  • Česko Dvojitý zločin (více)

Obsahy(1)

Deprimovaný Poirot prohlásí, že odchází na odpočinek a rozhodne se vyrazit společně s kapitánem Hastingsem k moři. Při výletní cestě autobusem se seznámí se slečnou Durrantovou. Ta ovšem nejede na žádný výlet, ale za obchodem. Její tetička provozuje starožitnictví a její neteř veze zákazníkovi, panu Woodovi, vzácnou kolekci medailonků, o kterou projevil zájem. Ke zděšení slečny Durrantové jsou však medailonky z jejího kufru během zastávky odcizeny. Kapitán Hastings se pouští do pátrání po zloději. Hlavním podezřelým je mladík, který s nimi cestoval a byl nápadně nervózní. Dokáže si však Hastings s případem poradit bez pomoci svého geniálního belgického přítele? (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A aj, Hercule zase jednou chce zatáhnout oponu. Břímě vyšetřování tak dopadá na našeho roztomile pitomoučkého Hastingse, jehož šedé buňky se sice rozpalují doběla, ale co naplat... Japp a jeho přednáška "s dobrým koncem" je takový ten sladký moment, jako když zachrání štěňátko z hořícího domu, nebo tak něco, a vy u toho řeknete takové ho roztomile dojaté "Áóó". Díl pozvedá právě tahle vtipná kaše okolo, neboť případ samotný je skutečně téměř pod Herculovu úroveň. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel síce nezdobí zamotaná zápletka, ani nejak zvlášť melodramatické odhalenie páchateľa, avšak priam srší Poirotovským humorom a bonmotmi, takže som sa skôr usmieval ako zatínal päste. Nevadí, celkom príjemné oživenie. A zároveň jediný diel (aspoň čo som doposiaľ videl), kde nie je ani jedna vražda. 75/100 ()

Reklama

Rssa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot koketuje s odchodem do důchodu a zajímavý případ ukradených medailonků plně svěřuje do rukou kapitána Hastingse. Teda alespoň na oko, ve skutečnosti na vývoj případu přihlíží. Hastings se ukazuje jako trošku naivnější a méně důvtipný detektiv, ale jeho počínání je vtipné. Dobrý a zábavný díl. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E06. Trochu podobne jako predchozi dil ("Tajemné zmizení pana Davenheima") v tom, ze Hastings tu ma opet velky prostor. Tentokrat sice Poirot nesedi doma, ale jede s Hastingsem kamsi na sever. Po ceste je okradena jedna spolucestujici, ktera vezla na prodej sadu vzacnych medailonku americkemu sberateli. Na Poirota ovsem doleha nejaky splin, a tak tvrdi ze nic resit nebude, a ze se rozhodl byt v duchodu. Vetsinu casu se tedy Hastings snazi podobnymi metodami jako jeho mentor zjistit pachatele a jak bychom asi predpokladali, moc mu tu nejde. Zaverecny hrebik na hlavicku tedy musi uhodit sam Poirot, ktery mel k ceste na sever sve - roztomile jesitne - duvody :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má podivnou náladu - říká o sobě, že je soukromým detektivem v důchodu, že jeho kariéra už skončila a rozhodne se vzít Hastingse na dovolenou k moři. "Náhodou" tam má inspektor Japp přednášku, kde se má zmínit o soukromých detektivech. Poirot dokonce nereaguje na záhadu zmizení a následného prodeje vzácných medailonků. Ale samozřejmě ne vše je tak, jak se z počátku zdá a Poirot určitě nenechá svého přítele Hastingse samotného řešit zajímavý případ. Jde o díl, ve kterém vlastně žádný velký případ není, Poirot je navíc hodně umenšen a ústřední postavou je Hastings. Finále si však Poirot nechá jak jinak než pro sebe. Příjemný, poklidný a trochu tak jednoduchý díl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Poirot (David Suchet) se několikrát zmíní o svém knírku a chválí, že ho muži nosí. V tomto díle mají knírek všechny mužské postavy kromě kapitána Hastingse (Hugh Fraser). (ChandlerBing)
  • Díl se částečně odehrává v hotelu Midland v Morecambe, v anglickém Lancashire. Hotel byl otevřen v roce 1933 a restaurován v roce 2008. Je postaven ve stylu Art deco/Streamline Moderne. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama