Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (75)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E02 - Strašně zdlouhavé až mě chvíli i přestalo zajímat, jak to je doopravdy. Nějak mi to bylo jedno. Začátek mě hodně navnadil, protože se vrátila stará dobrá parta Japp, Lemonová a Hastings, ale ti sem byli nastrčeni asi jen pro umocnění dojmu, že Poirot skutečně zemřel. Když už je přizvali, neměli je jen takhle využít. Pro mě to bylo jako vidět staré přátele a upřímně se mi i zaleskly oči. Jenže to byl začátek. Pak jsme se vrátili o pár týdnů zpět a koukáme, jak se to Poirotovi vlastně stalo. Velká čtyřka, hrozící válka, Čínani, šachy, herečka, každý má nějakého synovce, který nemá se zbytkem rodiny dobré vztahy - překombinované a ztrácela jsem se v přehršli jmen a klepů. Tuším, že by chemická látka na omámení a vyřazení z provozu ani nedovolila člověku udržet hlavu... nebo proč zrovna hlavu a zbytek těla ne? Nevím no, jako laik neposoudím, ale přišlo mi to nanejvýš divné. To bylo tak divadelně zpracované ten konec a celý ten motiv všeho, že ani 4* nedám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zpívá Jarek Nohavica, "mohlo to byt horši, nebylo to špatne" - ale žádná hitparáda to tedy rozhodně není. Byť se temnější atmosféru daří navodit poměrně slušně, mediální i jiné manipulace budí dojem aktuálnosti, a všichni si hrají to svoje tak jak se od nich očekává, konečné rozuzlení mi přišlo téměř k smíchu. Zdálo se mi trochu podivné stavět Poirota do cesty světové konspirace, ale jak jsem se díval, toto zpracování má s předlohou společnou plus mínus první třetinu, a pak už je to čistě dílo Sherlockovského srandisty Marka Gatisse. Toho tímto obviňuji ze snahy torpédovat televizní zpracování asociálního génia belgického původu ve jménu vlastní polívčičky. Ačkoliv jak jsem si četl synopsi románové Velké Čtyřky, kdo ví, jak by to vypadalo zfilmované - měl jsem z toho totiž intenzivní pocit cestopisného dobrodružství trochu v duchu Indiana Jonese:) Ale to je celkem vedlejší - nepřinutím se dát víc než lehce nadprůměrnou sedmdesátku, ale nebýt tak dobře zvládnutá ta cca první polovina filmu, bylo by to míň. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je super vidieť Poirota, slečnu Lemonovú, kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa po 10 rokoch znova spolu v jednej miestnosti. Je ale škoda, že prípad a samotný príbeh je z tých najslabších a zároveň najviaczavlasypritiahnutých. Taktiež mohli dať Hastingsovi a hlavne Lemonovej viac dialógu a zmyslu tu byť... Stále to ale stojí za pozretie. Prečo? Slabá časť Poirota je stále úžasná oproti bežným kriminálkam ! ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejovo patetické a divadelne prehnané zdôraznenie známej pravdy: "Za všetkým hľadaj ženu.". Na staré kolená belgický komótne sa pohybujúci guľko - bombuľko zvláda aj akčné vysporiadanie sa s nastraženou výbušninou. Nechýba pri tom záber: "Svoju palicu odhadzujem v diaľ". Tvorcovia seriálu ku koncu stratili súdnosť. Dve hviezdy len zo zdvorilosti. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku mě tento díl prostě nebavil, což se mi u Poirota stalo poprvé, nicméně postupem času se to trochu zlepšilo a závěr jako takový to celé zachránil. Mám rád moderní filmy, ale pokud jde o Poirota, vyžaduji klasiku, a o té se tady nedá mluvit. Takže pro mě je to průměr, 3*, z toho jedna za závěr a druhá za to že je to Hercule Poirot. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama