Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo si hraje, nezlobí, u vrahů to ovšem neplatí. Na Ariadnu Oliverovou se obrátil zámožný pan George Stubbs, aby pro něj a hosty pobývající na jeho honosném sídle v Devonshiru zorganizovala fiktivní hon na vraha. Jak se však blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Jako by neměla vše plně pod kontrolou, ale byla pouhou loutkou v něčích rukách. Její obavy se ukáží jako opodstatněné, když dojde ke skutečné vraždě. Někdo neviditelný postrkoval figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem odhalil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatené. Musíte se doopravdy snažit, aby mozaika byla spojena do detailů, protože ne úplně vše vám tentokrát Poirot na konci objasní a přinese na stříbrném podnosu, což by nevadilo, ale celkový způsob vyprávění i způsob řazení informací v dialozích je poněkud zmatený a nepřehledný. Rozhodně televizní nadprůměr, ale Poirot měl i lepší díly. Navíc tento díl místy svou koncepcí trochu připomíná Vraždy v Midsomeru, což k Poirotovi úplně nesedí. 75% ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na poslední díly je radost pohledět. Suchet si roli užívá a dává do ní maximum, stejně tak lidi okolo něj. A já jsem vděčný, za to, že legendě se dostane takové pocty. Nejde nic vytknout, zápletka je zajímavá a krásně propletená. Snad mě tu oproti jiným dílům dostala ještě víc atmosféra. Audiovizuální podání na špičce. Ty záběry na Poirota, střihy ze světla do temného a deštivého počasí a samotný 'ustřihnutý' závěr. ... Mentálně zaostalá, bratranec, Afrika, jachta, loděnice, prsten, dopis, synové, rodinné sídlo, skautky. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

83%? Och, tak som sa tešila a také sklamanie. Uznávam, že tento príbeh by sa možno dobre čítal v knihe, ale mám pocit, že v tv sa to tentokrát nepodarilo.....Divákovi chýbalo akékoľvek vodítko a mohol mať len veľmi matný postreh na to, aby sa na neho zrazu zosypalo viac a viac informácii a všetko bolo napokon rozpovedané behom konca, naozaj akoby sme čítali knižku. Hviezdička za Poirota a madam Oliverovú. Inak ani táto novšia občas strašidelnejšia atmosféra či hudba mi už tak veľmi "nevonia" a ten koniec vo mne nevyvolal žiadne emócie (na rozdiel napríklad od Orient expresu), aj keď Poirot do toho vložil svoju charizmu. ()

Fido 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem věrné předloze a brilantně natočené, dokonce v Greenway Estate, domě, kde Agatha Christie bydlela a jeho okolí, vč. loděnice. Důstojné zakončení (film byl natočen jako poslední, i když tím posledním příběhem i filmem v televizi je Opona) celé "Suchetovské" série. Díl, ze kterého by jistě měla radost i samotná paní Agatha. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Tato epizoda se natáčela jako poslední. Jednou z natáčecích lokalit je devonské sídlo Agathy Christie Greenway, kde padla i poslední kapka. (Agatha)
  • V čase 29:30 zazní skladba českého skladatele Julia Fučíka „Florentinský pochod“. (alanwilder)

Reklama

Reklama