Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo si hraje, nezlobí, u vrahů to ovšem neplatí. Na Ariadnu Oliverovou se obrátil zámožný pan George Stubbs, aby pro něj a hosty pobývající na jeho honosném sídle v Devonshiru zorganizovala fiktivní hon na vraha. Jak se však blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Jako by neměla vše plně pod kontrolou, ale byla pouhou loutkou v něčích rukách. Její obavy se ukáží jako opodstatněné, když dojde ke skutečné vraždě. Někdo neviditelný postrkoval figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem odhalil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elegantní Poirot a elegantní způsob vyprávění, tak jak je u této série zvykem. Tradiční Agatha s rodinnými tajemstvími, záměnami a cestami do ciziny. Jenomže, tenhle díl už nic dalšího nemá. Je velmi dobrý, ale v rámci série jen průměrný. Hodně postav znepřehledňuje děj. ____ Vyzdvihla bych ale, že snímek ukázal, jak Angličané dokázali s noblesou a mnohem větším zápalem i prostředky hrát už před desítkami let únikovky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevim, někdy je i pro mě to rozzulení celkem dost náročný na mozek, a to se považuju za inteligenta. Nebo aspoň za čátečně nadprůměrně inteligentního tvora. Minimálně za někoho, kdo od Agathy viděl a četl snad skoro všechno. Nad tímhle ale budu muset asi ještě zapřemejšlet. Nicméně, miluju tuhle anglickou slunečnou atmosféru zahradních party (stejně jako miluju anglickou atmosféru mlhy a tajemna) a mám ráda Seana Pertwee. Nejlepší výkon (po Suchetoj, sámo), ovšem předvedla Sinéad Cusack alias paní Jeremy Ironsová. Pěknej civilní výkon. Ani Stephanie Leonidas v roli prostoduchý krásky nebyla špatná. Klasickej 85% Poirot. Docela se těším na dabing, výjimečně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl z poslední Poirotovy série (a že ty předchozí také nebyly špatné), typický a se vším, co na tomhle Belgičanovi milujeme. Závěrečné "Bon." nemělo chybu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy se stává, že seriál ke konci ztrácí grády, tady je to naopak. Velmi zdařidá epizoda s neskutečně dramatickou atmosférou, ke které výzarně přispěl hudební podkres od Christiana Hensona. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková možná až moc normální poirotovka, která dle mého trpí hlavně tím, že samotná vražda se stane až po čtyřiceti minutách, takže téměř v polovině, to je prostě hrozně pozdě, Poirot je vysoce zábavný vyšetřovatel, ovšem pozorovatel je spíš nudný a když jsme u toho, samotná "Hra na vraždu" taky mohla být tróchen lépe využitá, jenže poslední dvacetiminutovka je zas a znovu dechberoucí poirotoidní egomaniakální závěr vyšetřování, navíc za pomocí zajímavého děje, který trošku rozpačitý začátek nechává daleko za sebou. Čtyři hvězdičky, které jistí Poirotovy zděšené pohledy na obnažená dívčí stehna. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičně výtečná výprava, kostýmy, D. Suchet..., ale přece jen se mi zdálo, že to chvílemi ztrácí tempo. Moc se chodí sem a tam, povídá, chvílemi chybí akce. Ale pořád poctivých 80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát bez typického Poirotovského melodramatického rozuzlenia, avšak s veľkou dávkou napätia a zamotanosti. Veľmi dobrý diel, pri ktorom sa teda nudiť nebudete, a so záverom príde aj nečakané odhalenie s vrahom, ktorého by tipoval iba málokto. 85/100 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohoto mimořádně zdařilého Tv filmu jsem si mimo jiné lehce sentimentálně zavzpomínal na svůj oblíbený, téměř čtvrtstoletí starý britský seriál "Hazardér", ve kterém významné role ztvárnili i Sean Pertwee a Zoë Wanamaker (viz plakát - a ano, vím, že v Zoëině filmografii "Hazardér" /chybně/ absentuje), kteří se z postav mladých bouřliváků holt už pomalu musejí přehrávat do úloh stárnoucích zhýralců a potrhlých obstarožních spisovatelek :-). ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jeden z těch nových dílů (Mimo Oponu), kterému můžu bez špatného pocitu vrazit za pět*! Předloha se mi líbila moc a i na plátně ji dokázali plně zúročit, úhlednou vraždičku, četné postavy a.. řádně zmatenou paní Oliverovou, s jejíž pomocí se Agatha vysmívala vlastně sama sobě.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se pomalu blížím ke konci a musím říct, že jsem z těchto posledních případů nadšený. Není zde žádný špatný, na který by se nedalo koukat, ale je pravda, že takový není žádný v rámci série. Tenhle je dobře napínaný a nakonec ani nedojde na finální scénu, kde se odhaluje vrah před skupinou diváků. O tak rozuzlení stojí za to. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Poirot tak jak ho známe a milujeme. Navíc je tu Zoë Wanamaker, která je tak úžasně naštvaná a pohoršená a nosí divné klobouky...prostě parádní díl. Sice trochu předvídatelné rozuzlení, ale zase je tu více podzápletek, takže překvapení se přece jen koná. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický případ, který je zamotaný od začátku téměř do samotného konce. Mě určitě zabavil, osobně by mě nenapadlo rozuzlení. Akorát jsem si nebyl schopen zařadit, zda je o díl před nebo po druhé světové válce. Skoro bych řekl po, ale atmosféra jakoby byla předválečná. Zvláštní kombinace. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na poslední díly je radost pohledět. Suchet si roli užívá a dává do ní maximum, stejně tak lidi okolo něj. A já jsem vděčný, za to, že legendě se dostane takové pocty. Nejde nic vytknout, zápletka je zajímavá a krásně propletená. Snad mě tu oproti jiným dílům dostala ještě víc atmosféra. Audiovizuální podání na špičce. Ty záběry na Poirota, střihy ze světla do temného a deštivého počasí a samotný 'ustřihnutý' závěr. ... Mentálně zaostalá, bratranec, Afrika, jachta, loděnice, prsten, dopis, synové, rodinné sídlo, skautky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako 30 let stará poirotovka s Peterem Ustinovem i tato verze s neodolatelným Suchetem je první polovinu neskutečně nudná a opravdu o ničem. Představení hlavním hrdinů a jejich motivů trvá příliš dlouho a stejně ve výsledku nemá pro diváka žádnou velkou cenu. První mrtvola ze tří (přičemž ty další dvě se ve filmu ani neobjeví) je objevena až v druhé polovině filmu a pořádné vyšetřování a vysvětlení je vlastně shrnuto až v závěrečných 20ti minutách. Tenhle díl, i když je řazen až ke konci celé série, patří k tomu nejslabšímu, co se Suchetem vzniklo. Navíc tu kromě paní Oliverové chybí kdokoli z tolik oblíbených vedlejších postav. Hudba: Christian Henson, Poirot Theme: Christopher Gunning ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda neuspokojila mé libido, za což jsem následně od partnerky dostal čočku. Nemohu si pomoci, ale už samotná zápletka je prostě hloupatá. Ariadna je zámožná spisovatelka, jež si musí přivydělávat hraním na vraždu, na což i Hercule nahlíží krajně nechápavě. Věčná škoda, že nebylo více mrtvých. 69% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jsem o Slonech napsal, že k dokonalosti jim chybělo jen malinko, tak tohle už dokonalé je. Naprostá fantazie, dosud nejlepší díl z poslední řady. Suchet a Zoe jsou opravdu parádní dvojka a ten Suchetův přízvuk je opravdu legrační (a perfektní). Hra na vraždu je jeden z mých nejoblíbenějších Poirotovských případu a i verzi s Peterem Ustinovem mám moc rád. Prostředí mě nezklamalo, dostal jsem to, co jsem čekal, opravdu to bylo pěkné. Na závěr musím ještě říct, že Suchetova verze je sice lepší, ale Ustinovka má lepší prostředí. Tady opravdu smekli Agathu jednu z dalších velkých poklon a já jsem opravdu maximálně spokojen. Za 100% a těším se na český dabing. Naprosto a jednoznačně souhlasím s Marigoldem, klasický případ, vypiplanost, elegance, bon. ()

Reklama

Reklama