Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (S13E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Labours of Hercules (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

I geniální detektiv se může jednou zmýlit, podruhé však ne. Poirot ve spolupráci s policií připraví na večírku společenské smetánky past na proslulého lupiče Marascauda. Jako návnada slouží obraz Zabití hydry, jeden z celého cyklu maleb, zobrazujících jednotlivé Herkulovy úkoly, na něž se Marascaud v posledních měsících zaměřil. Celá akce však končí fiaskem. Nejenže je dotyčný obraz ukraden, během loupeže je navíc surově zavražděna hostitelka. Geniální detektiv upadá do vleklé deprese, z níž mu může pomoci jen další případ. Příležitost nabídne náhodné setkání s nešťastným řidičem, který oplakává ztrátu své milé, komorné slavné ruské baleríny, již její paní odvezla kamsi do Švýcarska. Poirot mladíkovi nabídne, že dívku vyhledá a přivede zpátky, aniž by tušil, že díky tomu dostane možnost vykoupit svou vinu. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (73)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle mám Poirota rád! Vtipného i vtipkujícího, lehce egomaniálního, ale přesto vážného (začátek s lékařem), snad jediné co zde chybí je přítomnost někoho ze starých známých, který by do tohohle případu zapadl s přehledem, už jen kvůli přítomnosti padoucha, který je o řád zajímavější, než většina ostatních. A to nemluvím o přítomnosti Femme fatale v podobě ruské šlechtičny. Oproti jiným ze série má tahle část nadprůměrnou ´hudbu a hlavně závěrečné dějství v zapadlém horském hotelu. A ano, jednotlivým úkolům by víc slušeli jednotlivé hodinové díly ze začátků vysílání, ale producentské rozhodnutí zcela chápu. A samotný, zcela nedetektivní konec je tak skvělý, že na jeho počest ani nebudu psát žádné pitomé a nevtipné vtipy, jak jsem měl původně v plánu. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kniha Herkulovské případy, by lépe fungovala při rozložení do celé série hodinových dilů, které by byli propojené právě tím porovnáváním s antickým Herkulem. Z tohohle vznikl tak trochu mišmaš, kdy několik případů bylo na sebe naroubováno tak trochu na sílu. Ale kupodivu i přesto tenhle snímek funguje. Zápletka dokáže udržet a Suchet je jako v každém díle seriálu přesný a dokonalý. Slabší čtyři ()

Reklama

Poirotek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podivne bizarne zobrazenie Grófky Rossakoff a tak trochu absentujúca atmosféra typického Poirota. Bizarný páchateľ, ktorého totožnosť mi bola známa takmer od začiatku. A to mi ani nezačali spievať moje malé šedé bunky. Btw. Od kedy jeho malé šedé bunky spievajú a nie iba, že pracujú? (*** a pol hviezdičky) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tentokrát Poirot zaválel. celý film byl sice zbytečně malinko natažený a jednotlivé zápletky droboučko přitažené za vlasy, ale jinak nelze nic vytknout. Skvěllé herecké výkony, nádherná hudba, roztomilý hotel. Překvapivé rozuzlení i akční vložka, vše super. Není to to nejlepší co Poirot vyšetřoval, ale rozhodně stojí za podívání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propojení dvou případů a náhoda, která zdeptaného Poirota zavedla opět na stopu tajemného Marascauda, to se mi zdálo... Zvláštní. Říkám si, že zmizelá komorná v Herkulovských úkolech skoro být nemusela a nic moc zásadního by se nestalo. Hraběnčin návrat mě ovšem potěšil, David Suchet zvládl vše s obvyklou grácií, atmosféra vysokohorského hotelu byla patřičně stísněná a závěrečné rozuzlení moc pěkně podáno.__P.S. Tentokrát mám výtku k českému dabingu. Když totiž Vladislav Beneš obvykle dabuje kapitána Hastingse, nečekal bych, že bude v této části, v níž Hastings nevystupuje, jeho hlasem hovořit úplně jiná postava. Divné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Z finančných dôvodov, ako aj kvôli tomu, že David Suchet (Poirot) mal už čoskoro odísť do dôchodku, sa rozhodli tvorcovia natočiť namiesto všetkých pôvodných 12 poviedok knihy Agathy Christie - "Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota" iba jeden film na ich motívy. (kalnel)

Reklama

Reklama