Reklama

Reklama

Epizody(11)

Videa (2)

TV spot

Recenze (4)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada začíná první knižní předlohou s tímto belgickým detektivem. Záhada na zámku Styles má opět oproti dalším dílům dvojitou stopáž a to příběhu jen prospívá. Nejvíc se mi líbily díly A co tvoje zahrádka, Tragédie v Marsdonu, Dvojitá stopa (ach, ta láska nebeská), Krádež královského rubínu (Vánoce!!) a Záhada lovecké chaty. Většinu z nich spojuje komorní prostředí, to já ráda. ()

Reklama

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série byly takové rouzkoukávací. Každý díl měl nějakou vadu na kráse - buď chyběla atmosféra nebo zápletka. Teprve třetí série je už vypilovaná a kdyby chtěl někdo oželet slabší díly, tak bych mu doporučil začít až tady (možná s výjimkou epizody Sen na konci první série). Navíc je obdivuhodně namixovaný - každý díl se vlastně odehrává někde jinde. Na druhou stranu se to netýká vražd - ve třech epizodách za sebou figuruje Strychnin:) Schází už jen čas. Krátká stopáž ani nedovoluje dát postavám nějakou hloubku a tak se jedná spíše o načrtnuté figury. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • David Suchet ve své knize „Poirot a já“ vzpomíná, že snad nikdy nenatáčel ve větším mrazu. A i přesto, že se na natáčení připravil a pod vycpávky si oblékl teplé prádlo, odstonal to stejně jako Poirot. (Agatha)
  • Původní název tohoto příběhu je "The Adventure of the Christmas Pudding". (ČSFD)
  • Vo filme je veľmi drobná historická nepresnosť – pravdepodobne kvôli nedostatku vhodných rekvizít sú tu použité plynové masky Mark V General Service Respirator (alebo podobné), ktoré sa začali vyrábať až počas II. svetovej vojny. Zjavný rozdiel je tam ten, že masky Mk. V majú povrch čierny, čisto gumový, zatiaľ čo medzivojnové Mk. IV (a vzhľadom k dátumu vydania pôvodnej poviedky dokonca ešte staršie Mk. III) majú z vonkajšej strany privarenú vrstvu plátna, ktorá chránila vtedajšiu nekvalitnú gumu pred roztrhnutím. Scéna s plynovými maskami je však v skutočnosti pridaná až do filmového scenára, v pôvodnej poviedke sa nevyskytuje. (hefec)

Reklama

Reklama