Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vražda na golfovém hřišti (S06E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Murder on the Links (více)

Obsahy(1)

Toho léta se do francouzského přímořského letoviska Deauville sjela spousta vyznavačů dvou ušlechtilých sportů: golfu a cyklistiky. Hercule Poirot sem ovšem v doprovodu svého starého přítele Hastingse přijíždí za zcela jiným účelem. Hodlá konečně trochu vysadit, odpočinout si, potěšit se ojedinělými kulinářskými zážitky, které mu prvotřídní francouzská kuchyně může nabídnout. Jenomže tam, kde je Poirot, tam je obvykle i zločin. On sám i všichni jeho přátelé si na to už ostatně zvykli. Konec konců, možná že by jeho činorodé povaze nečinnost stejně brzy začala vadit. Ani Poirotova dovolená se neobejde bez napětí. Případ mrtvoly, nalezené na místním golfovém hřišti, může brát jako svého druhu rozptýlení. Proslulý detektiv ovšem netuší, že tento případ se bude od všech ostatních zásadně lišit, neboť tentokrát nepůjde jen o odhalení pachatele. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetká zamotanosť, pochybné alibi, divné okolnosti a chabé dôkazy okolo vraždy majú opäť svoje poirotovské čaro, čakajú na finálne vygradovanie a prešpekulované vysvetlenie. Len ten hlavný motív a zvláštnosť vraždy, ktorými sú Herculove príbehy také preslávané, mi tentokrát príde úplne obyčajná. Rovnako ako úplne nezvládnutá romantická nádielka. Mierne slabšia časť prípadov si aj tak ale udržuje svoje renomé. 75%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot z těch nudnějších, což zamrzí obzvláště po začátku, kde je přítomno zajímavé, méně obvyklé prostředí a hlavně Belgicko - Francouzský souboj detektivních myslí, obého je trestuhodně nevyužito, souboje obzvlášť. Napitomělá je i Hastingosva část scén, která neskonale nudná, blbá a kýčovitá, ač mám jeho postavu jinak rád a plesám pohanský tanec kutarli - vangavaba pokaždé, když je ve filmu přítomen, tady to bylo naopak. Děj je možná až příliš překombinovaný a v druhé části skoro bez tempa, zkrácení by pomohlo. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot přesně podle mého gusta. Napínavé od začátku do konce, divák neustále pochybuje, kdo by mohl být vrahem, arogantní francouzský detektiv a v neposlední řadě láska a peníze. Vychutnával jsem si každou sekundu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť hustá poirotovka. Tentokrát ešte viac domotaná ako inokedy, ale v podstate uveriteľná aj keď vynáša dedukciu slávneho detetktíva na úroveň boha :-). Asi najlepšia, čo som zatiaľ videl. Svoju úlohu zohráva aj fakt, že sú v stávke Herculove fúzy... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suchet jako Poirot je opět bezchybný. Rozehrávání malých komických etud na téma "podivínské rysy slavného detektiva" je skvělým kořením mnoha epizod, a ani "Vražda na golfovém hřišti" se za tuto komediální linku rozhodně nemusí stydět. Pokud zde něco poněkud selhává, pak je to žel opět předloha, která sice filmu "nadělila" rafinovanou a značně nečekanou zápletku, jež je ovšem také z rodu těch svrchovaně nepravděpodobných... Celkový dojem: 70% PS: Je pochopitelné, že se v téhle detektivce mluví anglicky, co je ovšem velmi podivné je fakt, že ti, jimž je francouzština před objektivy kamer mateřským jazykem, neumí správně vyslovit jméno slavného detektiva... Il est étrange, très étrange... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Ne, Monsieur, nechte si svou dýmku !! Od této chvíle budete myslet na Poirota vždy, když si zapálíte !!" ;) Další epizoda oblíbené britské detektivní série vychází ze stejnojmenného románu Agathy Christie, který mám osobně velmi rád a který navíc Agatha věnovala svému tehdejšímu manželovi Archiemu, jinak vášnivému golfistovi !! Vražda na golfovém hřišti podobně jako Vražda v Orient-expresu a Prasklé zrcadlo čerpá námět ze skutečné události, což však příliš nepomáhá jeho celkové věrohodnosti, příběh legendární autorky se zdá být opravdu neskutečně překombinovaný a znovu silně přitažený za vlasy, zde se jej nicméně tvůrcům v čele s již dostatečně osvědčeným režisérem Andrewem Grievem podařilo velmi umě vystavět a přiznávám, že jsem si ho maximálně užíval, tentokrát totiž Poirot Davida Sucheta dostal opravdu hodně prostoru, stejně jako smutný hrdina kapitán Hastings Hugha Frasera, který se zamiluje do ženy, která v zápletce sehraje poměrně zásadní roli.. Znovu jsem si velmi užíval francouzské lokace, protože se naši hrdinové vydávají na dovolenou do překrásné Normandie, i výborné atmosféry, nicméně tím naprosto nejlepším, co epizoda nabízí, jistě je dějová linie se sázkou Poirota s nabubřelým francouzským policejním důstojníkem Giraudem, kterého ztvárnil výtečný Bill Moody, kdo dříve najde vraha, přičemž by Poirot v případě porážky musel oholit svůj pověstný knír !! Je samozřejmě jasné, že Giraud nemá proti Poirotovi šanci, ačkoliv by se možná chvíli kdejakému naivovi mohlo zdát, že Poirot zklame, a tak nakonec Giraud přijde o svoji dýmku.. Nebo nepřijde ?? ;) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze série detektivek o slavném Herculu Poirotovi v nenapodobitelném podání Davida Sucheta. Tentokrát opět v režii osvědčeného Andrewa Grieva. Ze snímku sálá stejné kouzlo jako ze seriálu Hercule Poirot z roku 1989. Propracovaná a následně výborně filmově zachycená zápletka je zárukou dobré zábavy. Herecké obsazení a výkony také mimořádné. Za pozornost stojí i nedoceněná herečka Diane Fletcher, která je ozdobou filmu. Atmosféra Francie byla pomocí hudby s pařížskými prvky také věrohodně navozena. Vražda na golfovém hřišti předčila má očekávání... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná detektivka, pánové Poirot a Hastings odjeli na dovolenou do Francie, ovšem ani odpočinek ani golf jim Agatha Christie nedopřála, Poirot byl požádán o pomoc, oslovil ho velmi bohatý Renauld, že prý má strach o svůj život, no a Hastings po setkání s krásnou zpěvačkou podlehne jejímu půvabu.. Napnutá jsem byla jako struna, netušila jsem, kdo je vrah a musela jsem si počkat do finále, kdy Hercule Poirot zaperlí, převeze svého francouzského rivala o fajfku a svůj knírek si ponechá.. Krásně to ty baby zamotaly.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vychloubačným a chvástavým lidem neuškodí, když je někdo klepne přes prsty. Alespoň jim spadne hřebínek. Tentokrát to bylo o knírek. Neumím si ale Poirota představit bez něho. Však ten francouzský detektiv dostal za vyučenou.Poirot to zašmodrchané klubko krásně rozmotal. Ale na to už jsme u něho dávno zvyklí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná to bylo tím, jak jsem byl celkem unavený, ale tenhle díl mě nějak moc nedostal. Není to až tak komplikované, jak to vypadá, ale na druhou stranu je to pořád velmi zábavné, což rozhodně tomuhle seriálu dělá velkou službu. Důležitým prvkem je zde i protivník, kterého tu Poirot má. Jsou skvělými soupeři. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhoduji se mezi 5 za úžasný děj, hudbu a zapeklitost případu a 4 za totální zmatek v postavách. Nechápu, proč obě matky i "dcery" musí být černovlasé a v častém střídání scén nerozeznatelné. Souboj dvou detektivů byl sice zajímavý, ale ten tlouštík mě byl víc než nepříjemný a Poirot zase sršel větší namyšleností, než je i u něj zdrávo. ... Nože z Chille, stará podobná vražda, tulák v obleku, tlustý soupeř detektiv s fajvkou, zamilovaný Hastings. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát Poirot vyšetřuje vraždu bohatého obchodníka, jehož mrtvola se našla (jak jinak) na golfovém hřišti. Poirotova genialita vynikne opět hlavně na závěr, kdy zcela obrátí vyšetřování na ruby a už zatknutého syna mrtvého obchodníka osvobodí a obviní zcela nečekaně toho, koho bych nikdy netypoval. Zvláštností na tomto dílu je to, že Hastings se zamiluje do jedné z podezřelých a Hercule mu pomůže tuto podezřelou z vraždy očistit. A souboj mezi Poirotem a namyšleným francouzským detektivem nemohl dopadnout jinak. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinou věcí, kterou v Poirotových příbězích postrádám, jsou postavy s alespoň teoretickým sexappealem (Hastings a Japp jsou sice fajn, ale člověku nad nimi srdce neposkočí). V tomto případě se naštěstí jedna taková – resp. jeden takový – vyskytuje, tudíž má plná spokojenost je zaručena. :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejzajímavější na tom je skutečnost, že ať je obrýlený rebel kdekoliv, tak je neprodleně pověřen vyšetřováním. Ergo scénáristé si jednoznačně byli vědomi této skutečnosti, tak postavili mrožovi do cesty Krakonoše s dýmkou od Butze Choquina. Zatímco se Hercule myšlenkově mečuje s frantíkem, tak ňouma Hastings opět prožívá situaci, při které si nevinný pohled dívky vyložil jako žádost o sňatek. A věřte nebo ne, on toho hubana dostane! 74% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha ráda psala příběhy, kde se řešila vražda související s minulosztí postav, například Pět malých prasátek. Předlohu k tomuto filmu jsem zatím nečetl, ale film se mi hodně líbil.Velice zábavná je postava francouzského detektiva, který si o sobě myslí, že je borec a vyřeší případ rychleji. Pokud by vyhrál, Poirot by si musel oholit knírek... ()

Reklama

Reklama