Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tohleje klasa, která mě nepřestane bavit. Suchetovi zobám z ruky, protože jeho Hercule Poirot je naprosto dkonalý a nedovedu si představit kohokoliv jiného. Příběh a ztvárnění Anglie je chytrý a šarmantní, hudba vhodná. Klasické shrnující finále je třešnička na dortu a ať se snažím, jak se snažím, tak během děje ty podstatné detaily nezachytím, kvůli čemuž mě konec vždy dostane. ()

Hyger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro z každého dílu na mne dýchala taková pohodová atmosféra tehdejší Anglie a pro studená zimní odpoledne je tento seriál jako stvořený. Poirot je v Suchetově podání opravdu geniální, jeho "šedé buňky mozkové" fungují na 100%. Nevím, jak zní originál, ale dabing Jaromíra Meduny se mi líbil hodně. Osobně dávám přednost seriálu, i když filmy z 90. let taky nebyly špatné. Což bohužel nemohu říci o těch nejnovějších, kde mi jaksi scházel Hastings, a celé to čišelo novotou. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...výborný seriál, to "televízno" je tam citiť,ale nevadí.Niektoré časti napr.Smrť na Níle - ak sa porovná s filmovým spracovaním,hercami,výpravou - tam to markantne vidieť,že z tohoto seriálu to spracovanie hrá druhú ligu.... Na Davida Sucheta som si dlhšie zvykal-keď ho najprv vidíte ako krutého arabského teroristu v americkom filme...a potom Poirot,moc mi to nepasovalo-akoby Jiřina Švorcová hrala Angeliku.....ale nakoniec som to "strovil"...oblúbený seriál - dá sa vidieť -i opakovane. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet v roli, v jejímž stínu už zůstane asi navždycky. Ovšem co na tom, když ji hraje tak úžasně?! Byť se jeho postava může na první pohled zdát komická, jakmile zapojí své ,,šedé buňky", ruka zákona dosáhne na každého. Belgický detektiv Hercule Poirot zkrátka vyřeší každý zapeklitý případ, divák se přenese do předválečné Anglie (velmi věrohodné lokace i výprava) a když se k tomu přidá ještě trojice inspektor Japp, slečna Lemonová a kapitán Hastings, vyjde báječná série detektivek, která má naštěstí na českých obrazovkách již dlouhou tradici. Mně osobně se snad nikdy neomrzí... ()

Galerie (426)

Zajímavosti (127)

  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno. (Sebi236)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Hlavní hudební motiv filmu je z pera slavného francouzského skladatele Erika Satie, konkrétně se jedná o sérii klavírních kompozic "Gnossiennes". (PhillM.)

Reklama

Reklama