Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele chelseaman22 k tomuto seriálu (67)

Hercule Poirot (1989) 

Vždycky jsem Hercula hltal plnými doušky. Je až moc střízlivý, až moc rozumný - moc mladých nedokáže oslovit. Avšak jeho osobité kouzlo ze mne udělalo věrného diváka jeho dobrodružství. ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Všichni tady nadávají na paní Agathu Christie kvůli jejím chabým zápletkám. Osobně jsem pár knih s Poirotem četl a nezbývá mi než konstatovat, že tyto video filmy jsou vzhledem k předloze více než ucházející. V příběhu pláchnuvší kuchařky bylo tak málo postav, že snad každému s IQ nad 70 bodů muselo být jasné, že vrahem je ten retard z patra. Působivá taktéž byla hospodyně, jež byla chytrá jak sedlo od koně. Ergo jedinou svěží chvilkou bylo zacílení kamery na nebožáka v kufru. 76% ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

To, že se jedná pouze o sebevraždu bylo takové nanicovaté. Nicméně to byl nový námět, jež dokázal upoutat a Erkil se musel zapotit více, než obvykle. Opět musím vyzdvihnout fakt, že výborný děj lze narvat do 50 minut. 78% ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Tak tenhle kousek se povedl. Avšak můj rozum nějakým způsobem nedokáže pobrat, proč se všude motá, ten "kapitán" Hastings. Je to ňouma na n-tou. Opět musím vyzdvihnout fakt, že se smysluplný děj, dá "narvat" do necelých 50 minut. To je dle mého mínění tou největší zbraní této nejstarší série Hercula Poirota. 75% ()

Dvacet čtyři černých kosů (1989) (S01E04) 

Opět stejná kombinace nevěřícího Jeppa, šaškovského Hastingse a geniálního Poirota. I malá změna ve stravování neunikla pohledu belgického požírače pralinek. Podivuhodná vlastnost vetříti se kamkoliv pro trochu žvance na svačinu je Herculovi vlastní. 78% ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Neuvěřitelně slabá toť zápletka! Dosti nepovedený video film o tom, kterak majstrovi nestačila jedna panička, a tak se uchýlil k vraždě. Osobně zdejší dedukci Hercule nemůžu uznat. Žádné indície, žádné stopy, tak to Hercule hodil na prvního chalána, jež potkal na chodbě! Ale v tomto díle taktéž uvidíte, jak je pro Hastingse hrozné být bez ženy (absentující ženu si zjevně vsugeroval pod kapotu své mašiny). 63% ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Rozhodně slabé. Ani Poirotovo kouzlo skloubené s nádherným ostrovem Rhodos nedokázalo diváka uspokojit. Ach ta zápletka, převeliká prostota. Přitom šlo z prostředí a hereckého obsazení zajisté vymačkat mnohem více. Bohužel film je šeredně omezen samotnou délkou, jež stěží překročí 50 minut. 45% ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Je to hned jiný kafe, když Hercule vypadne z pochmurné Británie a namíří si to do bývalých (respektivě současných) britských kolonií. Kapitán Hastings opět dokázal, že je moula nejmoulovatější, jehož jediným posláním je střílet na pitomé hliněné holuby. Osazenstvo posádky bylo k popukání: zpívající příšera, dvě náctileté sexu chtivé "dívenky", v každém díle všudypřítomný generál a konečně sedmdesátiletý rétor Kiplinga. Hudba a prostředí Alexandrie výraznou měrou přispěli k BOŽÍMU zážitku! 87% ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

Průměrný děj, ale skvěle vyřešené vyvrcholení (i na Erkila nadstandartní)! Jediný, kdo mi v příbězích tluče palicí do hlavy je ten mladý kapitán, jehož schopnost jezdit WRC je přímo obdivuhodná! Inspektor je pořád stejný hňup, ten snad nikdy sám nic nepořešil. A teď vzhůru na Křížového krále! 80% ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Inspektor Jepp si půjčuje boty od členů "kubánského" velvyslanectví a Hercule neplní svou občanskou povinnost. Ani se mu nedivím, kdo by si to taky chtěl rozházet u prince britského impéria?! 67% ()

Sen (1989) (S01E10) 

Vskutku obdivuhodné. "Narvat" do 50 minut více, než ucházející děj s velmi strhujícím závěrem je husarský kousek. Erkyl zase všechny přechytračil. 86% ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Druhé podstatné natáhnutí metráže přináší divákovi maximální celkový užitek a nulový mezní užitek ergo tu úplně nejvyšší míru uspokojení. Celá sága ohledně pojídače belgických pralinek je založena na neuvěřitelném množství na první pohled nicotných detailů, jež nervová soustava promění v povel: "Endorfiny ven!" Nemá cenu dál chrchlat ty pozitivní žvásty, ale nemůžu si opustit poznámku k jakémusi uživateli jménem "L.e.e.n.e.e.", jež každému dobrodružství s Poirotem dává automaticky odpad - vážně pochybuji, že by existovala jakási korelace ohledně tohoto INDIVIDUA a zhlédnutím více jak dvou dílů tohoto "MILÁČKA" davů. Nechutný algoritmus! 94% ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

O co jde - vášnivá mladá lady se strachuje ohledně zveřejnění dopisu, jež napsala svému milému do povodí Orinoka. Lady si hraje na paní důležitou a přitom nedá dohromady ani 20,000 liber šterlinků. Po odstranění "burky" Hastings neodolá dodati "dobrý bože", což poukazuje na počátek jeho možné stalkerské budoucnosti. Hastings by se v téhle epizodě dal charakterizovat mnoha způsoby: a) Tupý poskok hraběte Drákuly či b) Možný člen Ligy spravedlivých. Tato epizoda je plna exkluzivních zážitků, per esempi: Hercule se poprvé od vojny věnuje fyzické aktivitě (rozumějte jízdě na kole), v stylovém "sáčku" s baretem vypadá o dvacet let mladší a normálnější a konečně neúspěšně hledá inkriminovanou listinu v hrnci na bramborový salát. Tupý poskok proskočil oknem jak Tom Cruise v MI3, což nejspíš chtělo kaskadéra. Usvědčená proradná lady má slovník jako dobytek, což odradí stalkera Hastingse od předspacích myšlenek na vulgární lady. A proč to celé nezakončit pouštěním lodičky v Hyde Parku? 82% ()

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Je jedině dobře, že režisér vkládá do skládačky jménem Poirot i něco krapet exotického. Vsunutí takového prvku způsobí, že i prachobyčejná zápletka se zdá být zajímavější. Hercule a ňouma Hastings hrají americkou obdobu Dostihů a sázek (nostalgická vzpomínka na útlé dětství), sekretářka spekuluje na burze (!) a Hercule nemá cash na telefon. Nikomu nemohl uniknout ten humorný moment, kdy Jepp s hrdostí ukazuje svou špionážní místnost a následně provedené zatčení on-line. Ztracený důl předčil většinu epizod z roku '89. 83% ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Ta krátká metráž je vražedná! Obtížně vykalkulovaný poměr zápletka:resumé jednoznačně vyplývá pro zápletku. Hercule má bezesporu dar vidět to, co mi Les Misérables vidět nemůžeme, ale natolik invazivní vyžbleptnutí řešení je pro diváka vážně šokem (trefné přirovnání k pocitu, kdy vás kantor neočekávaně pozve k tabuli)! Interesantní heterogenita Poirot:Japp se zase vyskytla a divák si začíná klást nepatřičné otázky. 79% ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

To bylo perfektní představení! Tenhle snímek bych pouštěl všem budoucím rejžům na FAMU, jelikož narvat vše a nic navíc do padesáti minut zaslouží kurevský respekt! Zápletka je una bellissima, prostředí je grosso a Hercule s ostatním komparzem jsou famosi! Neskutečná zašmudrchanost případu upoutala každého "Herculovce" (tj. fanatický fanoušek detektiva s knírkem). 96% ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Impotentní Poirot svým sebestředným chováním podělal silně průměrnou dějovou linku. Hastings se chtěl chopit otěží, ale tenhle moula prostě není Ready For Hercules Job! 35% ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

WTF? Jedinou opravdovou výhodou této zoufalosti je skutečně přijatelně krátká metráž! Pseudointeligentní zápletka z West Side je neuvěřitelně paranoidní a infantilní. Americká děvka sbalí na své vnady nějakého úředníčka z Ministerstva námořnictví. Ten je popoháněn touhou ošahávat děvce rozkrok, tak na její popud zčoří plány na ponorku (aneb každý úředník má přístup do trezoru). Stojí za doplnění, že SEXY buchta do něj v konečném zúčtování narvala čtyři kulky do krajiny srdeční. Následný přesun na starý kontinent je spojen s nechutným PŘESBUŘTEM od ef-bí-aj, jež je chytrý jako sedlo od koně. Na scéně se taktéž objevuje jakási frakce COSA NOSTRI, jež by dle pověstí měla zabíjet vždy a všude. Bohužel se mafián chová jako Milius, což vede k faktu, že nikdo neexne a Hercule s ňoumou Hastingsem jsou za borce. 30% ()

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

O žádné epizodě s Poirotem nelze říct, že by se vyloženě jednalo o přešlap. Únos prime ministera má jen jedno chybu. A totiž skutečnost, že propracovaný děj by se mohl (nebo měl?) natáhnout na stopáž ke stu minutám. Protože kompozice padesáti uběhnu vších minut je ve stylu: 15 minut problém, 30 minut (někdy pro diváka těžko objasnitelná) Poirotova dedukce a 5 minut "pořešení" a zatýkání. Konkrétně v tomto počinu divák absolutně nemůže uhodnout, kdo že je viníkem. Jedno z prvních vyloženě politických témat řešených Poirotem lze směle označit za nelogické a i pro Poirota neřešitelné. 71% ()

Záhada Západní hvězdy (1990) (S02E09) 

Slabý jak sviň! Poirot si cáká do kalhot z nějaké belgické fifleny, jež pořád dokola omílá fakt, že byla v Kalifornii a že je rádoby herečka (načež Japp konstatuje, že neměl ani tucha, že v Belgii existuje filmový průmysl). Dalo by se říci, že tento video film je majoritně určen pro slaboduché, protože resumé zápletky bylo jasné již od šesté minuty. Bohudíky nechyběli zábavné aspekty: Franta v norkovém kožichu či "chytrolín Hastings". Nejpřekvapivější tedy bylo, že Hercule sám uvařil dinner. 62% ()

Reklama

Reklama