Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Blofeld k tomuto seriálu (5)

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů série. Nenapadá mě nic, co bych vytkl! ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

Další ze skvělých dílů báječné série. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Poměrně netradiční, ale výborný Poirot. A skvělá je také Zoe Wanamakerová jako Ariadna Oliverová, která je literárním autoportrétem samotné Agathy--- ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Pěkné, ale popravdě mi to přišlo trochu průhledné - ne, že bych odhalil vraha, ale ten ohromný zvrat, že *****, mi došel poměrně brzy... ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Zde se tvůrcům zcela výjimečně podařilo překonat předlohu (která je přeci jen v rámci Agátiných detektivek slabší) - a doporučuji zhlédnout už jen kvůli Zoë Wanamakerové v roli spisovatelky paní Oliverové, Agátina literárního alter ega. Zde má zaslouženě velký prostor a celý film si téměř krade pro sebe. ()

Reklama

Reklama