Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Zazie k tomuto seriálu (4)

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Člověk by skoro uvěřil, že v Anglii o vánocích sněží. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Můj nejoblíbenější Poirot, hlavně kvůli monsieur Bobovi. Můj první filmový Poirot byl Peter Ustinov, který byl dokonalý. David Suchet je sice jiný, ale dnes už si bez jeho elegance, vejčité hlavy a rychlé drobné chůze nedokážu Poirota představit. Malá poznámka k dabingu/překladu: je podivuhodné, že Poirot (pochopitelně díky svým šedým buňkám) je schopný v angličtině (češtině) vyjádřit i velmi komplikované úvahy, ale výrazy jako "ano, pane", "děkuji, slečno" nebo "dobrý den, můj příteli" mu nejdou a nejdou. ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Hercule úspěšně řeší další spletitý případ a neúspěšně zahrádkaří (oboje v naleštěných lakýrkách). Já mám ale tento díl spojený hlavně s tou nádhernou funkcionalistickou vilou, která jako by vypadla z nějakého šumného města Davida Vávry. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Opět standardní Hercule, žádný film z této série snad nezklame. Mně udělalo obzvláštní radost obsazení mých oblíbenců Sarah Miles a především Edwarda Foxe. Jen pořád přemýšlím: Hercule si po celou dobu promítá scénu objevení mrtvoly a uvažuje, že se mu na ní něco nezdálo. Já jsem ale asi buď prošvihla, co to nakonec bylo, nebo to tam nebylo zdůrazněno. A to jsme na film koukali se synem a ani jeden z nás si nevšiml, že by to bylo vysvětleno. ()

Reklama

Reklama