Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Stegr k tomuto seriálu (15)

Hercule Poirot (1989) 

90% - David Suchet se pro tuto roli narodil... ()

Nástrahy zubařského křesla (1992) (S04E03) 

75% - Hercule Poirot je klasika, ještě se mi nestalo, abych byl z nějakého dílu zklamaný... ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

85% - Opět velmi povedená detektivka! Když chce člověk vidět kvalitní film, Hercule Poirot je sázka na jistotu... ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

90% - Opět strhující podívaná, která mě ani jednou nenechala, abych se nudil. Prvky mystiky a pomoc němeho, ale v žádném případě hloupého svědka, příběh krásně okořenily... ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

90% - Ani po několikerém shlédnutí mě výborná atmosféra tohoto dílu Hercule Poirota neomrzí! Po právu jedno z mých nejoblíbenějších zpracovaní... ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

80% - Příběhy Hercula Poirota, v podání kouzelného Davida Sucheta, který se pro roli prostě narodil, mě baví a nezmění na tom snad vůbec nic... ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

85% - Miluju příběhy Hercule Poirota. Od té doby, co jsem asi 3x viděl všechny díly seriálu, se snažím zhlédnout všechny nově vycházející filmy. Jen dobře, že jich je každý rok tolik! Co přinesl tento? Opět klasického Poirota, takového, jakého ho všichni fanoušci chtějí. Vyšetřuje, potkává kvantum lidí, aby jim nakonec mohl vysvětlit vše pěkně popořádku v závěrečném strhujícím proslovu, který mě vždycky tak baví. Suchet jako vždy dokonalý, jak už jsem někde psal, on se pro tuto roli prostě narodil... Přinesl tento film něco nového? Řeknu vám, že nad krouživými záběry kamery jsem se docela rozplýval, jak třeba Hercule stál na tom náměstí v městečku, kamera kroužila kolem, listí bylo rozfoukáváno větrem... no paráda, přidávalo to šťávu do, už tak dobré, atmosféry. Malé výtky bych však měl. Téměř jsem se nevyznal v postavách a děj byl na pouhých 90 minut hrozně nabitý, takže vše bylo moc rychlé. Ale celkově jsem byl velmi spokojený... ()

Reklama

Reklama