Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (2)

TV spot

Recenze (3)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože dva díly páté série míří vysoko, na 4* nakonec nedosáhne žádný. V prvním případě je na vině krátká stopáž a Agathou poněkud přeceňovaná a opakující se možnost dohnat někoho k sebevraždě. Ve druhém případě pak navíc i závěrečný myšlenkový výmaz hlasem ze záhrobí. Ostatní díly balancují mezi ** a ***, kriminální složitost nahrazují humorem, což se jim více i méně daří. Vyslovený propadák tu není a ideologická masáž byla roku 1993 jen v lehkém náznaku. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série drží velmi vysoký standard. Občas zakolísá (díl s italským šlechticem), potom jsou tam průměrnější díly, které však právě zaujmou svou tím, jak se běžným zápletkám vymykají (Outsider, Krádež klenotů v hotelu) ()

Reklama

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Povídka „The Curious Disappearance of the Opalsen Pearls“, podle které je natočena tato epizoda, vyšla v časopise The Sketch 14. března 1923. (PhillM.)
  • Když kapitán Hastings podepisuje smlouvu v kanceláři prodejny aut, na stole je vidět veliký skleněný model historického auta. To samé skleněné auto bylo na hotelovém stolku v předchozí části Dobrodružství egyptské hrobky (1993), ve scéně, kdy je nalezen mrtvý mladík Bleibner, který spáchal samovraždu. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama