Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pravda sa vždy nakoniec ukáže." Mám rád vážne poirotovky z anglického vidieka, v ktorých figuruje minimálne jedna vražda a presne to mi tento diel splnil. Takisto Suchet mi v úlohe pripadal správne nastavený, čo sa o niektorých starších epizódach nedalo povedať. Mal som pocit, že viem, kto je vrah, ale scenár ma dokázal prekvapiť. "Ľudská povaha je plná nečakaných prekvapení." ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejspíš jedna z nejlepších Poirotových adaptací, rozhodně moje nejoblíbenější. Tolik poetiky a citu se najde v málokterém celovečerním filmu, nemluvě o takřka impresionistickém obrazu a nádherné hudbě. Herci svým postavám vdechli život doslova a do písmene a jejich vášněmi zmítané osudy opravdu bodají do srdce, pokud jste naladěni na stejnou vlnu. Z protagonistů z trochu osobních důvodů vyzdvihnu Tobyho Stephense... viděla jsem ho tady den po sledování Dnes neumírej a musela jsem si říkat: "Je to opravdu ten stejnej chlap?" Je, kdyby nic, tak zuby to řeknou za něj. Ale to jen tak mimochodem, zkrátka tohle si pustím ráda znovu a znovu, když mám depku nebo záchvaty melancholie. Jeden z těch filmů, které mi opravdu změnily život (nebo náhled na něj). ♥♥♥ ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule sa tentokrát pustil do menej zaujímavého prípadu, ktorého podstatou je štrnásť rokov stará vražda. Pomalé retrospektívne prerozprávanie zločinu a udalostí, ktoré k nemu viedli, dávali silný nádych dramatickej línie s psychologickým zameraním na osoby, než na regulérne krimi vyšetrovanie. Tým ma to trošku odrádzalo, pretože som znovu čakal pohotové, svižné vyšetrovanie s kvapkou ľahkosti a šmrncu. Samozrejme mi aj chýbali postavy kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. 70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně asi nejlepší zfilmovaný Poirot, v jehož příběhu tentokrát tkví velká síla díky způsobu, jak je vyprávěn a taky díky hercům, co na Poirotovský průměr hrajou jako v prvotřídním dramatu. Sešli se tu Rachael Stirling, Toby Stephens, Marc Warren, Gemma Jones a vycházející hvězdička Talulah Riley, Elsu Greerovou si pak zahrála relativně známá britská herečka Julie Cox, která kdo ví proč není ani uvedená v titulcích. Nostalgickou atmosféru ještě umocňují zlatavé filtry, skutečně nádherné lokace domu a vodní zahrady a to všechno podbarveno přenádhernou Gnossiennou od Erika Satie (zde k poslechu: http://www.youtube.com/watch?v=PLFVGwGQcB0). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších filmů ze Suchetovo Poirotí série. Příběh je prost jakýchkoliv humorů, které jsou sice jinde vtipné a dobře fungující, tady by ale působily převelice nevhodně a narušovali by melancholickou atmosféru, kde geniální detektiv (jehož knír už nevypadá falešně a dostal méně brilantiny, hurá, hurá) pravdu odhaluje desetiletí po té, co se odehrál čin. Výtečně! Vždycky jsem měl nerad případy podle syžetu podobného Vraždám v Midsomeru, kde musím půl hodiny sledovat vzájemné vztahy aktérů ještě před tím, než se stane vražda (Poirot je jedna z mála knižnětelevizních postav, u které mi to nevadí). Film je natočen fantasticky i technicky / filmařsky a vybíhá z běžné rutiny, která se chtě nechtě po tolika letech vysílání seriálu (jestli se tyhle pozdější díly dají za seriál vůbec považovat) objevuje. Výtečně, klatěhyml. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom určite jeden z najlepších dielov z detektívneho cyklu s H. Poirotom. Príbeh, krimi zápletka a jej brilantné rozuzlenie ma celého uchvátili. Navyše tento diel disponuje aj niečím navyše, a síce vynikajúcou dramatizáciou jednotlivých udalostí, pričom sa nezabudlo ani na emotívnu stránku, proste extra výživný, parádny diel. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se tentokrát musel obejít bez inspektora Jappa a kapitána Hastingse - a bez režiséra A. Grieva. Tím také ztrácí jakési své zázemí a starosvětskou formu a šmrnc, na který jsme zvyklí. Změna ovšem nemusí být vždy na škodu, uvidíme, co na nás Unwin přichystá příště. Předloha Agathy Christie jako vždy jistí, že se nebudete nudit, a tentokrát vás možná i trochu dojme. Chválit Sucheta by bylo jen prázné tlachání. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantně natočený film, který zdánlivě pomalu plyne, aby člověk najednou zjistil, že se tou pomalostí a zdánlivou jasností nechal naprosto ošálit. No no, mon ami, pravý detektiv se nesmí nechat ukolébat pocitem, že je vše jasné. Ani na okamžik... 90% Zajímavé komentáře: Morien, HoneyBunny, Agatha ()

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět perfektní David Suchet, který tentokrát řeší starý případ. Byla to vlastně normální poirotovská detektivka, ale přesto něčím odlišná a to tím, že zde obhajovali mrtvou osobu. Celkově velice povedený Poirot, který patří mezi mé oblíbené. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výjimečný díl. Smutný příběh, ale nádherně zpracované drama s s citlivou hudbou (Erik Satie). Vynikající herci a postavy, Poirot geniální jako vždy. Na konci vždycky potřebuju kapesník na nějakou tu slzu. 'It’s all right, darling, it’s all right.' ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato filmová adaptace románu Agathy Christie na mě udělala neobyčejně silný dojem. Klid před bouří a neopakovatelná atmosféra pozdního léta prostupují celým snímkem a za pomoci příjemné kamery a magické hudby je servírován mimořádný zážitek. Herecké výkony a obsazení je také na vysoké úrovni. Úžasná scéna je např. ta, kdy Gemma Jones projevuje svou účast Rachael Stirling slovy: "...vedete si dobře..." a ty opravdově slzami zamžené oči...ano herecké výkony jsem si tentokrát obzvlášť vychutnal. Netroufám si však odhadnout jaké by bylo moje hodnocení, kdybych prvně četl knihu a poté viděl film. Díky vlastním představám a fantazii se pak zdá být filmové zpracování oproti knižní předloze méně dokonalé. V tomto případě to ale bylo naštěstí jiné. Snímek Pět malých prasátek pro mě byl netradičním zážitkem, který se při každé jeho repríze jen prohlubuje. Jeden z nejlepších dílů. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladá žena chce zjistit, co se stalo jejím rodičům před čtrnácti lety a Hercule Poirot se ujímá vyšetřování, strhující příběh o rodině talentovaného malíře je odvyprávěn v melancholické atmosféře vzpomínek a za doprovodu krásného klavíru.. Dostáváme pět verzí od svědků oné události a výborný David Suchet poskládá všechny střípky skládanky v jeden celek, skvělá práce, bravo.. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V každé situaci laskavý a šarmantní, geniální Hercule Poirot, má láska! Ano, pravda vždycky vyjde najevo, i po čtrnácti letech. Skvěle napsaný scénář, skvěle obsazené, skvěle zrežírované! Skutečný požitek! ()

Reklama

Reklama