Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E01. I kdyz to neni vylozene podstatne, je skoda, ze autori do filmu nejak nevmestnali alespon kratke vysvetleni nazvu tohoto pribehu. V Zajimavostech je, ze v predloze Poirot pripodobnuje chovani peti zucastnenych osob pri vrazde k nejake angl. rikance. Je mozne, ze by se to do stylu pribehu moc nehodilo, tak je dobre, ze to je aspon tady na CSFD, protoze obcas jsou nazvy priznejme si malou zahadou. // Poirot zde vysetruje vrazdu malire, 14 let starou, na popud mlade damy - jeho dcery, ktera v te dobe byla dite a jejiz matku pak za tento cin obesili. Poirot tedy sbira fakta tehdy pritomnych osob. Jsou to 2 bratri, kamaradi mrtveho malire - modelka, kterou malir maloval - sestra obvinene a jeji vychovatelka. Tedy 5 lidi. Tady me dost zarazilo, ze se tu na nekolika mistech objevuje i sluzebna, cili 6. osoba, ktera ale jakoby tvurce vubec nezajimala. Prislo mi to dost podivne a zajimalo by me, zda byla i v predloze, nebo ji filmari pridali a zpusobili tak trochu non-sense nazvu. Kazdopadne i tak je podezrelych pomerne dost. Navic je tu jeste moznost, ze Craleova manzelka opravdu sama malire zabila anebo ze spachal sebevrazdu, jak tvrdila. Pribeh je retrospektivne vykladan hezky a skladacka se dobre doplnuje. Snad jen ten styl kamery muze vadit, kdy danou vzpominku vzdy vidime jakoby z pohledu osoby, ktera ji vypravi. Je to trochu zvlastni, misty trhane (jako pohyby hlavou), ale da se to. Nejvic ale na me pusobila cela atmosfera a hudba. Je to dil, ktery pusobi dost smutne. Mlada zena vlastne ztratila v detstvi oba rodice, matka navic mozna odsouzena nepravem... K tomu ten unaveny venkovsky feeling konciciho leta, s hadkami a milostnym trojuhelnikem - a tragicky pribeh mame jako vysity. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční poirotovka, kdy HP vyšetřuje událost starou 14 let a díky vyprávění od 5 zúčastněných pomalu získává přehled. Depresivnější než obvykle, málo vtipu. ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.....viděl jsem a byl jsem zklamán. Jako by tenhle Poirot ztratil to svoje předchozí kouzlo tu jeho "zvláštní" atmosféru,která z tohohle detektiva dělala jakéhosi nadčlověka....Bohužel opět další díl, který totálně nezvládnul pan režisér.. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, "impresionisticky" laděná adaptace, která jde postavám, jejich psychologii, motivacím a citovým pohnutkám opravdu na dřeň. Z christieovských adaptací se Suchetem, které byly natočeny v novém miléniu, je tato moje nejoblíbenější - právě díky té snivé, romantické a hluboce tragické náladě. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má pro mě dva obrovské plusy - 1. je ze své podstaty úplně odlišný od všech ostatních dílů - jak průběhem, tak i závěrem, 2. má vynikající "neopoirotovskou" hudbu, která občas dosahuje až symfonických rozměrů. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Poirotů, nejen proto, že jsem poznala vraha (po dlouhém čtenářském tréninku, už se nedám tak snadno zmást, až na Dům na úskalí, tam mě Agatha zase dostala). ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě jeden z nejlepších příkladů klasické detektivky, v rámci tvorby Agathy Christie i mimo ni. Takřka dokonalé zpracování v rámci takřka dokonalého seriálu má zde navíc velkou oporu v atmosféře, kterou se mimo jiné daří podtrhovat i hudebním motivem ze Satieho Gnossiennes. Pokud se tato televizní série o druhém nejlepším detektivovi všech dob někdy přiblížila pěti hvězdám, bylo to tady. Při sledování jsem měl po dlouhé době zase pocit, že čtu napínavý příběh a je pro mě těžké knihu odložit. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku jsem měla moc ráda a její adaptace mě v žádném případě nezklamala. Má nádhernou poetickou až melancholickou atmosféru, dokonce bych se nebála mluvit o jakémsi "zfilmovaném impresionismu". Změny ve scénáři mi nevadily, zde se totiž hodily. Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších filmů s Poirotem. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavě, opět trochu poetičtěji pojatý Poirot, kde se s příběhem seznamujeme v retrospektivách pěti zúčastněných. Jejich vzpomínky propojuje a romantizuje klavír v Satieho Gnosienne n°1. Atraktivní je tentokrát i obsazení známými britskými herci. ()

piranha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Magnifique! I přestože musím přiznat, že soustavné koukání na Poirota bystří mozek a budí takzvané poirotovské myšlení, tudíž užuž jsem si myslela, že přemýšlím jako on, chytám stejné nitky a nakonec dospěju ke stejnému závěru, opět jsem se zasekla na ubohém prvním předstupínku a nedala to! Ovšem to je na tom to pěkné, celou tu dobu je to tak napínavé a baví mě to od začátku až do konce a nakonec ještě přichází parádní rozuzlení, které obvykle nečekám. (A pokud čekám, někde je něco špatně a já nedám pět hvězdiček.) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tato první epizoda z deváté série britského seriálu je vysoce ceněna na všech serverech a gay linka v ní je, i když ne hlavní. Po všech stránkách je tento díl řemeslně výborně vyroben a doporučuji, kdo se chce odlehčit od 100% gay složky, na zhlédnutí ... 8988 ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo jo. Právě tady jsem v osmi letech objevila toho geniálního, rozkošně namyšleného mužíčka s vejčitou hlavou a obřím knírem, který úzkostlivě našlapuje na přírodních cestičkách (když je donucen tak nedůstojnou cestu zvolit),který je BELGIČAN a má nepochopitelnou zálibu v bylinkových čajích. Já ho zbožňuju... Co se prasátek týče myslím že je to opravdu jeden z nejlepších Poirotů a z nejlépe zfilmovaných Poirotů. Je nejenom geniální a dramatický jako vždy, ale je i jímavý a tak nějak... krásný. ()

Reklama

Reklama