Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Huguette 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirota mám obecně velmi ráda, ale přikláním se k ostatním, že tento díl byl výjimečný, měl zvláštní barvu a atmosféru celkem, takovou melancholickou. Příjemné překvapení! ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypicky temný, psychologický, melancholický a pomalý Hercule Poirot bez špetky humoru. Tentokrát jsem odhadl zápletku skoro hned, protože jsem odhadl k jakým silným pocitům a rozuzlení máme dojít. Kdo byl vrah je tu taková vedlejší otázka. Zpracování mě uchvátilo a Pět malých prasátek tak u mě aspirují na nejlepší díl vůbec. ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem si zamilovala už když jsem ho četla .... o to víc jsem byla zvědavá na filmovou podobu. Jedním slovem - nádhera - klasicky skvělý David Suchet a skvělý výběr ostatních herců. Miluji anglické detektivky. ()

KubiiiCZek 

všechny recenze uživatele

Věčně mi při rozplejtání záhad kreslil ten namyšlenej buřt fakáče na skla mých brýlí, dnes konečně můžu říct: Ha, Poirote, mám tě! ()

Kolyas 

všechny recenze uživatele

Pět hlavních podezřelých si úplně do detailů pamatuje, jak se co seběhlo před dávnými čtrnácti lety... Tak to určitě... Hudba pěkná, ale vykradená od Erika Satieho. ()

elshish 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších natočených filmů s Davidem Suchetem. Krásná kamera, výborná klavírní hudba a o příběhu ani nemluvě.. Bravo Messieurs Poirot! ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca detektívka zameraná nie na vyšetrovanie a hľadanie dôkazov, ale na vypočúvanie päť ľudí, ktorých výpovede mali odhaliť, kto je vrahom. Dôraz sa kládol na psychológiu postáv, úspešne. S postavami sa dalo stotožniť, bolo to nevtieravo dojímavé. Obraz jedného týždňa z pohľadu piatich ľudí vôbec nenudil, skôr som bola zvedavá, ako to dopadne. Hudba krásne dotvárala atmosféru. V televíznej tvorbe rozhodne kraľujú britské detektívky, ktorých kráľom je Poirot. ()

Enterprise 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER !!! Bohužel v tomto díle zvítězila snaha na poslední chvíli obrátit zápletku o sto osmdesát stupňů nad čistým logickým myšlením. Ruku na srdce, ženy jsou sice občas zvláštní stvoření, ale nedokáži s představit prototyp ženy (zvlášť pokud je popsána jako impulsivní), která by chtěla zavraždit manžela kvůli tomu, že má pletky s jinou ženou a následně tu "chudinku" upřímně lituje a má výčitky svědomí, když manžel vystřízliví z letního poblouznění a dá raději přednost teplu rodinného krbu. Ten první nástín odhalení pachatele během závěrečného sezení mi přišel daleko uvěřitelnější než následné odhalení, které postrádá jakákoliv fakta a Poirotovi šedé mozkové buňky je vyvodily na základě dvou nebo tři pronesených vět, které se dají chápat různě a jejichž skutečný smysl si protagonisté odnesli s sebou do hrobu. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní a komorní vztahový propletenec, vše v intencích nejlepší poirotovské tradice. Dokonce i závěrečné kolečko dýchá jistou bezútěšností, neb obvyklé (a nelogické) přiznání bez důkazů je sice přítomno, ale nemá tentokrát kýžený efekt. Minulost navíc nelze vrátit, nic nelze odčinit ani potrestat. Nečekaně temný závěr lze jen pochválit, jsou však jiné vady na kráse. První je již zmiňované pachatelovo přiznání. Druhou a větší je soudobá ideologie. A tak, kde se vzal, tu se vzal, naprosto zbytečně, ale musí tam být: zamilovaný a něžný homosexuál. Kvóty naplněny. Myslím, že Agatha se už nejednou obrátila v hrobě. Až to budou točit v Hollywoodu, přibude i Afroameričan. ()

fajnes 

všechny recenze uživatele

Atypický Poirot, keďže sa vyšetruje retrospektívne... možno práve preto sa mi tak páčil, výborní herci, hudba, výprava, aj scenár. Zatiaľ najlepší diel, čo som videl. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha se občas objevuje ve výčtu Agátinejch top detektivek a byť jsem zatim nečetl, film její kvality hodně naznačuje - podle mě jeden z nejlepších TV Poirotů. Atmosféra, herci, uvěřitelný rozuzlení... jo, tenhle díl fakt vyčnívá. ()

Reklama

Reklama