Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Výborný diel, ktorý dokazuje, že Poirot funguje aj v melancholickej nálade, bez sprievodných figúrok kapitána Hastingsa a slečny Lemonovej, bez úvodných titulkov a obvyklých vtípkov s "malými šedými bunkami". Skvelé herecké obsadenie, kamera, hudba, a najmä príbeh. Sfilmovaný impresionizmus. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knižní předloha se mi opravdu líbila. Vyluštit případ po x letech dá Poirotovi fušku. Na obrazovce však je to docela nuda a zdaleka nedosahuje kvality knížky. Ale díiy Suchetovi dám ty tři hvězdy:) ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Poirotů. V tomhle případě nebyl ani tak kladen důraz na krimi stránku věci, jednalo se o 14 let starou vraždu a Poirot jen vyslýchal tehdejší účastníky. Větší důraz byl kladen na dramatickou stránku a příběh působil dost ponuře. Mělo to takovou smutnou a tesklivou atmosféru k čemuž vydatně pomáhala skvělá hudba. I když to možná není úplně klasická Poirotovka, tak je to velmi dobré a na rozdíl od mnoha jiných dílů tenhle není ničím odlehčen. 97 % ()

TerezkaV 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbožňuju psychologické detektivky, takže po shlédnutí této jsem byla naprosto nadšená. Je to zpracováno výborně, a i když jsem ji viděla nejmíň pětkrát, pořád mě baví. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobré spracovanie ba priam poetické, hudba a aj atmosféra sú na veľmi dobrej úrovni, len mne osobne vadila miestami zbytočne roztrasená kamera a taktiež mi prišla zbytočná zmena Philipa Blakea na gaya, v knihe bola jeho vzťahová dynamika viac "šťavnatá", neznášal Carolinu, pretože ju v skutočnosti miloval ale ona sa rozhodla pre Amyasa. ()

Keerev 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se mi nelíbílo. Několik let starý případ, taková ta atmosféra, na kterou jsem zvyklá byla pryč a navíc se mi povedlo sledovat tento film se slovenským dabingem. Můj oblíbený Poirot tentokrát klesl "pouze" na lepší průměr. ()

cici24 

všechny recenze uživatele

Tento díl se liší od ostatních dílů svou smutnou náladou a celkovým pojetím. Určitě mu to ale neuškodilo. Příběh je velkmi smutný, depresivní a tvůrcům filmu se to podařilo krásně přenést do filmu. Tempo je velmi klidné, ale nikoliv nudné:-)...Velmi pěkná je i hudba:-)... ()

paniColombova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BRAVO BRAVO BRAVO. Natočeno v roce 2003 a výborné. Dobrá myšlenka rozřešit vraždu po tolika letech. Jen trochu pozdě. Smutný nespravedlivý osud jedné dobré ženy a jejího manžela. Jako vždy - vraha jsem netušila do konce filmu. Toto je jedna z mých srdcovek asi právě proto, že tento příběh je aspon pro mě nejsmutnější, co jsem kdy od Agathy viděla. Křehce natočený film a jeden z mála, který se Agatině stylu moc nepodobá, ale možná právě to je na tom to orginální, jiné. PS: Za pozornost stojí i dojemná hudba na klavír doprovázející film. ()

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejlepších filmů s Davidem Suchetem v roli Hercula Poirota. Komorně laděný snímek plný sentimentu a melancholie umocňuje nádherná hudba, která nás provází v některých scénách filmu. I přes absenci Poirotových přátel a sekretářky slečny Lemonové nádherná podívaná, která snad i převyšuje knižní podobu... 94 % ()

Reklama

Reklama