Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E02 - Nové Poirotovky mi zatím moc nesedí. Předloha je dobrá, hezky zapletené, Poirot se musí hodně snažit a hodně domýšlet, co si kdo přikrášluje nebo zatajuje. Ale tady než se něco stalo, tak by jeden zešedivěl. Sice na konci to tempo bylo slušné, Poirot už obvinění házel jedno za druhým, tak jako obvykle, ale než se k tomu došlo... dlouho dlouho. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně zpracovaná detektivka, spousta zajímavých osob a charakterů, neprávem obviněná mladá žena,která má ale štěstí v neštěstí,že Poirot má velký smysl pro spravedlnost a urputně jde za tím,aby byl usvědčen pravý vrah a mladou ženu zachrání před šibenicí za pět minut dvanáct. Zde šlo doslova o vteřiny. ()

Mendoza 

všechny recenze uživatele

Miluju, když odhalený zločinec nezapomene vyřknout hlášku typu: "Vy zpropadený Belgičane" či "Vy zatracený cizáku." ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl s nečekaným rozuzlením. Překvapilo odlišné pojetí závěrečného odhalování pachatele - obvyklé sezvání všech zúčastněných do jedné místnosti se tentokráte nekonalo. Vyzdvihl bych scénu, kde Poirot předstírá otravu, a zejména humornou "pomazánkovou" pasáž (jak trefné, tehdy i dnes) :-) "Sestra Hopkinsová má zajisté bystrý intelekt, ale v žádném případě se nevyrovná tomu mému." ()

chingy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších Poirot-ov vôbec. Najlepší záver aký sa dal spraviť, napätie a vyvrcholenie znova tak prekvapujúce a tak strhujúce akým sa môže pocháliť len veľmi málo krimi-drám. ()

jichola 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělat něco na úkor svých chuťových buněk je pro Poirota jedna z největších obětí a je vidět, že pro dobro vyšetřování je této oběti schopen. A jsem opravdu ráda, že nepije čaj. ()

Fash 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu jsem si oblíbil krom Davida Sucheta pouze Kelly Reilly, která je opravdu velmi krásná a její dialekt ji akorát přidává na sexappealu. Jakkoliv mám Herucla Poirota v lásce, tak tento díl mi bohužel k srdci nepřirostl. Od začátku nemá snímek téměř žádný spád a oproti většině předchozích dílů je vyplňován víceméně vatou. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostný, potemnelý diel, dobová atmosféra hmatateľná vrátane bielej tváre a vínového rúžu dámy ktorej prípad Poirot rieši. Poirotov krátky sen je pomerne hororový a celý čas vidím ako mu v hlave pracujú šedé mozgové bunky na plné obrátky. Úplný záver milý a ani postáv nie je príliš, ale čo sa týka odhalenia páchateľa za mňa predsa hviezdička dole (SPOILER: už len za to jačanie tej ženskej s ihlou v ruke a že ona jed zo svojho tela vedela dostať pichnutím nejakej protilátky ak som správne pochopila- to sa mi moc nepáčilo, tiež občas columbovský dôkazový systém typu- zabijem detektíva a tým sa vyhnem odhaleniu mi nikdy moc logicky nesedel- skôr tak sám seba usvedčím, že som vrahom). ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jede to na podobné vlně, jako epizoda předcházející, Pět malých prasátek. Posutpné budování atmosféry, která působí dosti melancholicky, děj plyne, nijka zvlášť rychle, s důrazem na psychologii postav.. Tady už to ale takové překvapení nebylo, navíc zmiňovaná Prasátka byla ve všem ještě o kus dál. Stejně ale nadstandart i v rámci seriálu, natožpak TV tvorby. ()

Reklama

Reklama