Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si Poirot stále dokola představoval scénu u bazénu a říkal "tady je něco špatně", tajil se mi dech. Nejlíp se anglickým detektivkám vede na venkově a v uzavřenější společnosti, jejíž propletené vztahy se postupně rozplétají. I když okruh podezřelých byl víceméně smrsknut na tři (bývalá snoubenka, současná manželka a milenka), stejně vás výsledek překvapí. Zvlášť při počtu těch falešných stop... Jen ten dabing nemusel být (opět) jiný. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná ukázka staroanglické detektivní školy. Typický model s venkovským sídlem a šlechtickou rodinou, která se zaplete do vraždy manžela jedné ze svých členek. Vzorec, kdy podezření ukazuje na všechny a vrahem může být jen ten, kdo jako jediný stojí mimo, tu už sice několikrát byl, ale stejně jako před tím funguje báječně. Ještě víc než obvykle je Poirot hnán touhou dokázat, že jeho mozek nemá konkurenci. Langtonův snímek do jisté míry zkoumá konflikt detektivní logiky a tvůrčího myšlení. A jako obvykle David Suchet předvádí pedanticky dotažený výkon, který ještě umocňuje výborná atmosféra případu a emotivní konec. ()

woody

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se spíše vyjádřím k Tosimovi, protože jsem z tohohle Poirota viděl jen polovinu a té bych musel dát max. 3*, což bych nerad. S Poirotovským dabingem se to má tak: Petr Kostka, při prvním uvedení v našich končinách(tuším 2000), nadaboval celý seriál a do té doby natočené filmy. Tenhle dabing reprízovala Prima dvakrát nebo třikrát. Ale pak ouha - nějací vylízaní kriplové(jinak se to říci nedá, omlouvám se) z naší vyvolené TV neprodloužili práva na kopie. Tím tedy zaniklo i právo na Kostkův dabing. Co teď? Samozřejmě zašustíme penízky a pan Kostka si to nadabuje znovu. Jenže ouha. Pan Kostka patřičně naštvaný odmítl, se zdůvodněním, že se mu to povedlo jen tehdy a že se k tomu nehodlá vracet! Prima tedy alespoň nalezla celekm vhodnou náhradu v podobě hlasu Jaromíra Meduny. Pustil jsem si ty dva dabingy vedle sebe u stejného filmu a musím říct, že rozdíl tam nebyl příliš výrazný. Podle mně to pan Meduna zvládl navýbornou. Znovu nadaboval celý seriál a filmy. K filmům od roku 2003 tedy existuje pouze tato verze s Medunou, s nikým jiným.Ten dabing tedy není jiný, je nový! Doufám, že jsem vám trochu odůvodnil jak to bylo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poirotovkách sa okrem Sucheta už za tie roky zmenilo strašne veľa ľudí. Od hercov, cez štáb, vrátane režiséra atď. Stále si však držia rovnaký level, čo sa týka kvality spracovania, v ktorej rátam najmä hlavne dialógy, charakter postáv, napínavosť. A aj napriek tomu sa novšie verzie stále menia na menej zaujímavé. Nebyť postavy Poirota, asi by tentokrát film veľmi nezaujal. Zápletka, zvraty, netradičné prostredie, či okolnosti prípadu a riešenie už nie je to čo bývali, cez to všetko je ešte na čo pozerať, hlavne keď je film v kriminálnej fáze. Ale rodinné drámy by som aj tak radšej prenechal iným produkciám. 70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrné zpracování Agathy, v čele s bez debat nejlepším Herculem Poirotem. Už jen kvůli němu vás baví na film koukat. Výprava je věrohodná, zápletka neotřelá a i hudba výborně doplňuje příběh. Na páteční večer ideální volba. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední víkend... Poslední Víkend... Poirote, proč zas a znovu výlet na venkov, když je plný vražd a starých domů se starými rodinami? No, ale co, tvé tápání bylo, malý velký detektive zas projednou zábavné něčím trochu jiným, než díly (nebo filmy) jiné, tentokráte u mě vedla lehká nervozita detektivova, trošku větší, než-li jinde (nebo jsem si tak představoval). Ale v mnoha obdobných mě překvapuje stále zas a znovu jedna věc - převelice mrzký důraz na služebnictvo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel so zápletkou, ktorej vyriešenie si vyžadovalo istú dávku všímavosti. Na začiatku bola jedna vražedná scéna, na ktorej sa Poirotovi už od začiatku niečo nezdalo. A mal pravdu... Tieto časti cyklu, kedy Poirot opustí svoj ultramoderný byt v Londýne s cieľom relaxu, no pritom sa mu do cesty pripletie vražda, sklamú iba málokedy. 80/100 ()

Zazie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět standardní Hercule, žádný film z této série snad nezklame. Mně udělalo obzvláštní radost obsazení mých oblíbenců Sarah Miles a především Edwarda Foxe. Jen pořád přemýšlím: Hercule si po celou dobu promítá scénu objevení mrtvoly a uvažuje, že se mu na ní něco nezdálo. Já jsem ale asi buď prošvihla, co to nakonec bylo, nebo to tam nebylo zdůrazněno. A to jsme na film koukali se synem a ani jeden z nás si nevšiml, že by to bylo vysvětleno. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ad dabing: Když jsem začal sledovat televizní sérii s Davidem Suchetem coby Herculem Poirotem, už byla většina dílů předabována panem Medunou. Snad jen Vražda Rogera Ayckroyda je stále ještě v podání pana Kostky. Můj názor je takový: Více se mi líbí dabing pana Meduny a to z toho důvodu, že svým hlasem dokáže lépe zachytit podstatu Hercula Poirota. Hercule se dost často rozčiluje a právě ony chvilky rozčilení dokáže Meduna vystihnout lépe než Kostka. Pod barvou hlasu pana Kostky by si divák představoval někoho klidného, životem zkušeného koho nic nerozházi a vždy si dokáže zachovat chladnou hlavu. Jelikož Jaromír Meduna daboval i Roberta DeNira, tak dokáže vyjádřit patřičnou nenávist a vztek a to (samozřejmě v daleko menší míře) dokázal uplatnit i při dabování slavného belgického detektiva. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je ten správný tip, když chce člověk něco lehčího, ale žádnou blbost. Ale to, co mi vadilo, přesně vystihl CSSML! Bylo takových záběrů nutně třeba? Stále tvrdím jedno a totéž: Jestli neumí režisér vyjádřit, že "k něčemu došlo", aniž by to řekl - s odpuštěním - "na plnou hubu", tak ať jde laskavě od řemesla a živí se něčím jiným! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch trochu slabších dílů, které jsou pořád nesmírně nadprůměrné. Je zvolen trochu jiný styl vyprávění, příběh se ke konci snaží být o něco akčnější, zajímavější, nápaditější, a celkem se mu to daří, i když ne dokonale. Jako kdyby divákovi trochu něco unikalo. Velmi dlouhý úvod, který je možná mírně na škodu. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný zapeklitý příběh a to neustálé zobrazování bazénu bylo taky super. Sám jsem se snažil najít chybu:). Velmi kvalitní konec. ... Revolver, sirky, krásné milenky, ?Ibiz? - ten obrazec prostě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na televizni film velmi dobra kamera. Hercule Poirot je ale prilis stylizovany a není urcen pro kazdeho fanouska kriminalniho zanru. Herci vesmes dobri, scenar taky uchazejici, ja ale fanouskem tohoto Belgicana nejsem. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot opět řeší záhadu vraždy na venkovském sídle, opět je podezřelý téměř každý, každý mohl mít motiv, každý mohl být spolupachatel. Poirot nezapomene na začátku zmínit, že není nikoho, kdo by byl chytřejší než on, přesto ho všichni možní pachatelé dlouho vodí za nos. Jenže známe Poirota - stačí maličkost a chybička je odhalena. Velmi potěší herecké představení Edwarda "Šakala" Foxe, který dává filmu patřičnou důstojnost. Jen se mi tentokrát zdálo, že já jako divák jsem přišel na daleko více možných pachatelů a na daleko více motivací než samotní autoři. Ale tím si nebudu kazit požitek ze sice klasické, ale milé detektivky s oblíbeným hrdinou. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedm malých černoušků na vraždu si hrálo, jeden z nich byl zavražděn, zbylých šest se bálo. Poirot se sice pořádně kulatí, ale malé šedé buňky jsou i nadále ve špičkové formě. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z absolutně nejchabějších epizod s francouzským detektivem! Narcismus z něj jen sál, poslouchal cizí hovory jako seniorka krmící holuby před Billou, vražedkyni nechal jít se nalokat čerstvého vzduchu (v konečném důsledku se její vény nalokaly toliko oblíbených hořkých mandlí) a venkovský prostor zjevně není kompatibilní s Herculovo lakýrkami od Alessandra Malchiorri! Nikdy jsem se nedomníval, že k tomu dojde, ale - HASTINGS NA SCÉNU! 62% ()

Reklama

Reklama