Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typicky Poirotovské, záver bravúrny, aj keď väčšinu času som mala pocit, že postavy sa len tak presmrádzajú hore dole ako nejaké figúrky na šachovnici a hneď od začiatku vidíme, že zúčastnení majú medzi sebou akési tajomstvá na ktoré nemáme šancu prísť. Pri týchto rodinných dieloch naozaj človeka napadne či tí milenci nie sú náhodou príbuzní, ale ani náhodou si nespomeniete z ktorého kolena. Ešte tieto menšie výtky- SPOILERY: Poirot s právnikom vedeli, že závet je falošný a teda neplatný a aj tak ďalej delili zariadenie medzi príbuzných, neviem či možno len naoko aby pozorovali ich reakcie? Skutočný závet ukrytý v domčeku veľkom asi ako štvrť izby? Tak to je fakt "inteligentné" miesto na zbavenie sa závetu. Šanca, že by akéhokoľvek smrteľníka napadlo, že pod plátnom je ukrytý vzácny obraz je podľa mňa skoro nulová- ale tak- toto je Poirot ). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečné rozuzlení příběhu bylo rozhodně v rámci nečekaných, ale také v rámci těch, po jejichž zjištění se neposadíte překvapením na zadek. Ale jo, šlo to, už z důvodu obsazení mého oblíbeného britského herce, Roberta Bathursta. Ze série filmů o Poirotovi ale zatím to nejslabší, co jsem viděl. 70%. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E03. Tohle je moc hezky dil, s mnoha rovinami a dobrou mystifikaci divaka od zacatku do konce. Nejvic si ho ale budu asi pamatovat tim, ze v nem hraje - tehdy jeste ne tak znamy - M. Fassbender, ktereho dnes samozrejme hlavne komiksovi fanousci znaji jako noveho Magneta ze serie X-Men :) Zde ale nikoho nezastinuje, je na urovni ostatnich hercu, i kdyz hraje pomerne ustredni roli. Vse zacina pohrbem bohateho vdovce Abernethieho a jak uz to tak na angl. sidlech byva, vsechno je o zaveti a kdo co zdedi. Tady dedi vsichni, prave az na Fassbendera. K tomu excentricka teticka placne do plena, ze byl stary Abernethie zavrazden a uz se to mele. Teticka je nalezena mrtva, dokumenty pro prodej sidla se nemohou najit a dalsi "nehody" na sebe nenechaji dlouho cekat. Vsechno je ale nakonec uplne jinak. Dostane se i na milostne linky uvnitr rodinneho klanu a vpodstate i na dusevni poruchu, ktera dela pachatele znepokojujicim i smutnym zaroven. Neni to sice tak proflakly dil, jako nektere jine, ale je opravdu ruznorody ve vsech smerech. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, jo! Ukázalo se, že Suchet má Poirota zkrátka v krvi a už si na jeho místě neumím představit nikoho jiného. Teď když skutečně dospěl do ,,poirotovských" let a nemusí si na to jen s pomocí make-upu hrát, je to ještě lepší! Každý kdo dokáže vycítit atmosféru knih Agathy Christie musí uznat, že právě filmům se Suchetem se ji povedlo vystihnout nejlépe (především když si člověk vybaví nechutně komického Hercula Petera Ustinova). Konkrétně v tomhle případě hráli dobře i ostatní (především pachatel(ka) a ta jeho/její závěrečná proměna, z toho mrazilo!). Absolutně proti tomuto ztvárnění nemám námitek! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama