Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E03 - Byla jsem velice spokojená. Rodinné sídlo je přesně v duchu a stylu starých Poirotovek a tak se mi to líbí. Hercule je požádán o vyřešení vraždy dámy, která na pohřbu svého bratra vyřkla podezření, že byl zabit a potom zabil někdo jí samotnou. Velký počet postav byl zezačátku matoucí i přes rychlé vysvětlení vzájemných vztahů, ale až postupem děje jsem se dokázala zorientovat a nijak mi to nevadilo. I když jednu rošádu, která byla nastolena hned od začátku filmu jsem odhalila docela brzo, kopírovalo to nápad minimálně jednoho z předešlých dílů. Ale bylo to tady zamotané trochu víc, takže jsem se rozhodně nenudila. I když mi tu chybí, stejně jako ve všech novějších dílech, více humoru. Není nad staré dobré pošťuchování Poirota s Hastingsem či slečnou Lemonovou. Když ale kouknu trochu jiným pohledem, moc mě potěšila romantická zápletka, která se na konci ukázala na světle a tuším, že jsem v Poirotovi dosud neviděla nic tak dojemného, i když vraždy zamilovaných už tu byly. Tohle bylo jiné. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkné na koukání, ale se všemi nešvary, které mne na Poirotovi občas štvou a žádným zásadním kladem, který by je převážil. Zápletka je překombinovaná, postav je dost a navíc příbuzných, takže člověk aby si dal po počátečním představení pauzu a nakreslil genealogický strom, některé informace vytáhne Poirot z rukávu (obraz, potrat) a postavy se chovají nepravděpodobně (Zuzana, společnice, mladý hejsek). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci celého cyklu s H. Poirotom trocha slabší diel, ale stále dosť dobré na to, aby vo finále došlo na zaujímavé odhalenie páchateľa. Len tá cesta k tomu nebola tak pútavá ako zvyčajne. Na druhú stranu ale bolo zaujímavé sledovať bok po boku s H. Poirotom začínajúcu budúcu superhviezdu M. Fassbendera, zahral výborne. 75/100 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce mě na tomto filmu štve jeho název. Ještě jsem nepochopil proč se jmenuje Rodinné sídlo a ne Po pohřbu jak zní v překladu britský název filmu, samotná knižní předloha a i její překlad v češtině. A přitom spojení "po pohřbu" se ve scénáři objevilo opravdu mnohokrát. Nevím koho tento název napadl, ale buď neumí anglicky nebo nemá rád pohřby:-) Zaráží mě to ještě víc, když všechny ostatní díly se jmenují tak jak mají. No nic, je to jenom název. Samotný film se mi líbil, ale oproti předloze tu bylo opět docela dost změn. Musím ale uznat, že v tomhle případě mi nevadily a filmu snad i prospěly. Výprava byla opět dokonalá, nejvíce mě zaujal Cořin dům plný obrazů, přesně tak, jak jsem si ho představoval. Podobně to bylo i s rodinným sídlem, jehož interiéry díky šikovnému kameramanovi vypadaly úchvatně. Herecké obsazení jako vždy na úrovni, zmiňovat dokonalost Hercule Poirota v podání Davida Sucheta by bylo zbytečné, mimo něj podala velmi dobrý výkon i představitelka Cory a její společnice:-) ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela hodně, trochu negativně se to vzdálilo od svých starších předchůdců. Ale jsem již napsal komentář u seriálu "Hercule Poirot", mě bohatě vždy stačí, když je v záběru Suchet. Je to ten nejlepší Poirot:) Tady byl sice bez svých obvyklých pomocníků, jako inspektor Japp a mírně natvrdlý Hastings, ale opět případ vyřešil bravůrně - ještě jsem tento román nečetl, ale už jsem si ho z knihovny vypůjčil:) A také mě docela zamrazila přeměna té přisluhovačky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama