Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Karty na stole (S10E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cards on the Table (více)

Obsahy(1)

Vraždit mohli všichni. Který z těch čtyř to byl? Měla to být příjemná partička bridže, změnila se však na nečekané drama, když ji přerušila vražda. Zdálo by se ovšem, že odhalit pachatele bude v tomto případě hračka. Jsou tu čtyři detektivové a čtyři podezřelí. Síly jsou tedy víc než vyrovnané. Jenomže v tom je asi ten háček. Neboť každý z těch zkušených borců má na zavraždění jejich hostitele svůj názor – a možná právě proto se nedokážou pohnout z místa. Naštěstí jedním z těch čtyř je Hercule Poirot. A ten se rozhodně s neúspěchem smířit nehodlá. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot, který dostává nebetyčně zábavného protihráče, který ovšem není soupeřem. Tajemný hostitel, tajemné úmysly a k tomu hra, které nerozumím a nehodlám na tom nic měnit? Jo, ono to parádně funguje, zdá se, že ne u každého, ale u mě tahle malá změna s něčím tajemným více, nežli jen změněným jménem, nebo tajuplným milencem z dob před dvaceti lety. Bonus je, že nikdo, díky pohanskému bohu Perunovi za to, ani náznakem neřeší dědictví. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré dobré, parádní atmosféra a zápletka. Posezení v jedné místnosti čtyř 'mozků' a v té druhé čtyř potenciálních vrahů, vlastně skutečných a o to je to lepší. Postup při vyšetřování je také nevídaný a k tomu přibude možnost, že i mezi mozky může být vrah, škoda, že této možnosti nebylo dáno více prostoru. ... Jehla jako vražedný nástroj, prášek na spaní, unuděný bohatý brit, lovecká zbraň, sirup, pád ze schodů, očkování do Egypta, Bridge. ()

Reklama

thunnus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl Poirota se mi obzvlášť líbil. Narozdíl od ostatních se dosti značně a odvážně vzdaluje od předlohy, což většinou bývá katastrofa (např. američtí Tři mušketýři), zde je tomu však naopak. Řada nových prvků a vedlejších dějů udržuje i diváka jako já, který knihu četl, ve střehu a zároveň tyto úpravy nejsou vůbec násilné ani překombinované. Zkrátka, přiznám se, že v závěru jsem si ani nebyl jistý, že vrahem je ta stejná postava jako v knize a to pro mě už něco znamená. Bravo! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pošilhávání do kalet pši chatlném ošvětlení še může štát ideální šituací plo zločin. :) Mělo to být elegantní setkání se smokingy, večeří, róbami a kartami pod taktovkou poněkud výstředního syrského hostitele. Ten je během večera precizně zakudlován a protože mezi hosty je i jistý slavný detektiv, spisovatelka detektivek a policajt, vyšetřování se rozbíhá vcukuletu. A jak Poirot neochvějně kráčí po stopách vraha, odhaluje, že mrtvý zdaleka nebyl jediný účastník osudného večera s přeplněnou třináctou komnatou. Naopak, někteří ji mají tak nacpanou, že by nejen jablko nepropadlo, ale ani pecka z něj. Rozuzlení Karet na stole je kontroverzní a odvážné – uvážíme-li dobu vzniku předlohy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálně zpracovaný detektivní případ, v němž opět exceluje David Suchet co by Poirot. Skvělá, byť poněkud krkolomná zápletka, napětí, drama i nečekané rozuzlení. Jen mi nebyla jasné, jaký smysl měla odbočka směrem ke přítelkyni jedné zúčasněných a jeji pokus o utopení. Knihu jsem nečetla. Za mne plný počet. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)
  • Postavu Ariadne Oliverové, kterou hraje Zoë Wanamaker i v několika dalších dílech seriálu, stvořila Agatha Christie jako svoji vlastní karikaturu. Paní Oliverovou a slavnou spisovatelku spojuje např. láska k jablkům, mírná nesnášenlivost vůči jejich knižním detektivům a různé další světonázory. Paní Oliverová si získala velkou oblibu mezi čtenáři a vystupuje v několika detektivkách jako partnerka Hercula Poirota, Slečny Marplové a Parkera Pynea. (Wishkah)

Reklama

Reklama