Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Čas přílivu (S10E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Byl ten výbuch plynu opravdu jen náhoda? Každá mladá žena, která se provdá za staršího muže, může být označena za zlatokopku. I kdyby se ti dva vzali z čisté lásky. V případě Rosaleen Cladeové však možná na tomto hanlivém pojmenování může skutečně něco být. Proč jinak by po náhlé tragické smrti svého muže tak kategoricky odmítala pustit byť jen kousíček toho obrovského dědictví manželově rodině? A není ten její první manžel, který byl po svém záhadném zmizení v Africe prohlášen za mrtvého, ještě naživu? A vůbec, byl ten výbuch plynu, při němž Gordon přišel o život, opravdu jen nešťastná náhoda? Jestli je ovšem někdo schopen najít na tyto otázky odpověď, pak jedině Hercule Poirot. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu jsem zatím nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale proti filmu nemám větších námitek, snad jen musím uznat, že v tomto díle jsem se musel dost ohánět abych se v jeho spletitém ději orientoval. Ale nakonec se monsieur Poirotovi opět podařilo spojit všechny díly skládačky a vše bylo jasné, stále žasnu nad britskou TV detektivkou: tvůrci sice do 1 a půl hodiny vměstnají co se dá, ale v maximální kvalitě; to u nás nemají co vměstnávat do x dílů a výsledná kvalita se ve většině případech blíží bodu mrazu. Proto buďme rádi za kvalitní dabing našich nedobrých herců:-) To byl takový nevkusný bonus, ale zrovna mi to přišlo na jazyk, tak proč toho nevyužít, co má člověk pořád do těch komentářů psát...:-) ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název napovídá nějakou německou pseudoromanťárnu od Rosamunde Pilcher, kterou vaše babička sleduje v sobotu na Primě, ale ve skutečnosti jde o další napínavou poirotvku s Davidem Suchetem. A tentokrát je to hodně temný případ. Zlo střídá zlo a na rozhřešení tu není místo. Celé závěrečné sezení a pointa celého případu jsou dechberoucí a dost drsné. Parádní snímek. ()

Reklama

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mlha se náhle rozplynula, mon ami, a zlo je navždy odhaleno... Poprvé jsem hned napoprvé věděla, kdo tentokrát vraždí. Mám ze sebe radost :-)) Ten Poirot, to je panečku kanón! Já nevím, jestli je mi sympatičtější ta postava, nebo ten charismatický David Suchet. Ok, kecám jak vrata, Suchet je geniální, famózní, božský a přesvědčivý neuvěřitelným způsobem. Kdo ho našel pro tuto sérii, myslím, že udělal to nejlepší na světě. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E04. Kvalitni dil s dobrou mystifikaci divaka, ale take s jednou z nejmene prijemnych postav serie, Davidem Hunterem (Elliot Cowan), bratrem Rosaleen Cloadeove - bohate vdovy a dedicky velkeho jmeni. Ovlada ji, kontroluje jeji finance a je jak ostriz prede vsemi z velke rodiny, ktera je vpodstate cela zadluzena a rada by z dedictvi take neco mela. Dokud je vsak David nablizku, je lepsi se drzet stranou. A paradoxne do tohoto vsivaka se zamiluje mlada Lynn, vracejici se z Afriky a Poirotova znama. V napjate atmosfere plne nenavisti se pak rozviji trochu uchylny romanek a k tomu se objevi clovek, ktery tvrdi, ze prvni manzel Rosaleen nezemrel, jak se tvrdilo, a tudiz by jeji druhy snatek a cele dedictvi pozbylo platnosti. Jak jsem napsal - postava pana Huntera, svudnika a darebaka v jedne osobe - mi je dost neprijemna, ale to neni chyba filmu, spis je to plus, protoze je zahrany dobre. Trochu vetsi problem jsem mel s nekterymi skutecnostmi, ktere Poirot na konci zminuje a u kterych absolutne nechapu, jak na ne prisel :) Ale holt ne vse se divakovi vysvetluje, pokud se jedna o inteligenci Poirota a jeho dedukce :) Take mi trochu vadi opet ten vagni nazev, kterych v teto i predchozi sezone je povicero. Zas je to nejaky citat ze Shakespeara (viz Zajimavosti). ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet je Poirot!!! A nikdo jiný! Vždy, když se objeví na scéně, člověk má tendenci otevřít pusu. Má neskutečné charisma a pro roli Poirota se zkrátka musel narodit! To jsem si nemohl odpustit, ale teď k filmu. Ačkoliv ještě trochu zamotanější než obvykle, pochopit se to dá a má to neskutečně pěknou atmosféru, která se knihám Agathy Christie velmi přibližuje. V tomhle filmu bylo navíc úžasně natočeno i konečné rozuzlení - to tzv. rybí oko a změna barvy zde byly použity velmi správně a prostě jo... Angličani minimálně dvě věci umí lépe než všichni ostatní - skutečně vtipný seriál a detektivky s atmosférou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ve 34. minutě, kdy Poirot (David Suchet) stojí před mrtvolou v hostinci U hřebce, je jasně vidět, jak zavražděný Enoch Arden (Tim Woodward) dýchá. Hýbe se i klobouk, který na mrtvého položí doktor (Tim Pigott-Smith). (Sebi236)

Reklama

Reklama