Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Čas přílivu (S10E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Byl ten výbuch plynu opravdu jen náhoda? Každá mladá žena, která se provdá za staršího muže, může být označena za zlatokopku. I kdyby se ti dva vzali z čisté lásky. V případě Rosaleen Cladeové však možná na tomto hanlivém pojmenování může skutečně něco být. Proč jinak by po náhlé tragické smrti svého muže tak kategoricky odmítala pustit byť jen kousíček toho obrovského dědictví manželově rodině? A není ten její první manžel, který byl po svém záhadném zmizení v Africe prohlášen za mrtvého, ještě naživu? A vůbec, byl ten výbuch plynu, při němž Gordon přišel o život, opravdu jen nešťastná náhoda? Jestli je ovšem někdo schopen najít na tyto otázky odpověď, pak jedině Hercule Poirot. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecké výkony, režie, výprava, to všechno je opět téměř stoprocentní. Tak jako mnohokrát předtím je ovšem na téhle adaptaci předlohy Agathy Christie nejslabší právě předloha Agathy Christie... Nelogičností a nepravděpodobností je tu jak naseto, třeba jenom ta zpráva o příčině výbuchu, kterou Poirot někde na počátku třetí třetiny dostane poštou. To to hoši ve Scotland Yardu nevěděli hned? Nebo se to zjistilo až po dvou letech při nové prohlídce trosek? Nebo se to vědělo, ale nepoužilo? Škoda... Celkový dojem: 75% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou rozpačitých večerech návrat Hercula v seriálové formě. Méně chladná režie, živější kamera, lepší postavy, více emocí a mistr detektiv hodně zatažený do složitého děje. Na závěr jako třešnička elegantní double twist, který bohužel ve finále trpí značnou překombinovaností. Přesto jsem se příjemně bavil a cítil napětí, které na téhle sérii tolik miluju.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování tohohle dílu mi nikdy není dvakrát příjemně. Můžou za to ty znepokojující smyčce, které vytvářejí dost chladnou atmosféru, pak taky způsob podání příběhu patří mezi ty mrazivější a vážnější. Z herců mě zaujal Elliot Cowan, který si později zahrál i v jednom díle Marplové, a jehož herecký projev rovněž přispíval k tomu, že mi není při sledování dvakrát příjemně. (Ovšem nemyslím to ve zlém.) ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název napovídá nějakou německou pseudoromanťárnu od Rosamunde Pilcher, kterou vaše babička sleduje v sobotu na Primě, ale ve skutečnosti jde o další napínavou poirotvku s Davidem Suchetem. A tentokrát je to hodně temný případ. Zlo střídá zlo a na rozhřešení tu není místo. Celé závěrečné sezení a pointa celého případu jsou dechberoucí a dost drsné. Parádní snímek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná melancholickejšia atmosféra a predovšetkým vynikajúca hudba dodali tomuto dielu osobitý šmrnc. Pátranie bolo síce aj tentoraz zaujímavé, ale len v rámci nadpriemerného štandardu tohto detektívneho cyklu, nič výnimočné. Musím ale uznať, že rozuzlenie tohto zamotaného prípadu bolo vynikajúce. 80/100 ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Slušná kapka naděje, do slušného krimi filmu. Tak by se dal říct, jeden z nejúspěšnějších dílů Hercule Poirot. Skvělý příběh se zápletkou se vyvedl na jedničku. Možná už to není ten pravý Poirot, jaký bývával, ale pokud máte rádi žánr krimi, musíte se na to podívat... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu jsem zatím nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale proti filmu nemám větších námitek, snad jen musím uznat, že v tomto díle jsem se musel dost ohánět abych se v jeho spletitém ději orientoval. Ale nakonec se monsieur Poirotovi opět podařilo spojit všechny díly skládačky a vše bylo jasné, stále žasnu nad britskou TV detektivkou: tvůrci sice do 1 a půl hodiny vměstnají co se dá, ale v maximální kvalitě; to u nás nemají co vměstnávat do x dílů a výsledná kvalita se ve většině případech blíží bodu mrazu. Proto buďme rádi za kvalitní dabing našich nedobrých herců:-) To byl takový nevkusný bonus, ale zrovna mi to přišlo na jazyk, tak proč toho nevyužít, co má člověk pořád do těch komentářů psát...:-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poskládat všechny díly téhle skládačky bylo opravdu těžké, skvělá atmosféra, herci báječní.. Inu, když se mladá žena provdá za postaršího bohatého pána, zřejmě to budí pochybnost, má ho ráda, nemá ho ráda... David Suchet úžasný, jeho dedukce mi vždycky vyrazí dech, v těsném závěsu za ním tentokrát Elliot Cowan a Amanda Douge, ta chemie mezi nimi byla úchvatná... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet je Poirot!!! A nikdo jiný! Vždy, když se objeví na scéně, člověk má tendenci otevřít pusu. Má neskutečné charisma a pro roli Poirota se zkrátka musel narodit! To jsem si nemohl odpustit, ale teď k filmu. Ačkoliv ještě trochu zamotanější než obvykle, pochopit se to dá a má to neskutečně pěknou atmosféru, která se knihám Agathy Christie velmi přibližuje. V tomhle filmu bylo navíc úžasně natočeno i konečné rozuzlení - to tzv. rybí oko a změna barvy zde byly použity velmi správně a prostě jo... Angličani minimálně dvě věci umí lépe než všichni ostatní - skutečně vtipný seriál a detektivky s atmosférou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle poslední díly jsou docela příjemně zamotané, kdy opravdu čekáte na to, jak to vlastně bude vyřešeno, protože na první pohled není nic jasné. Poirot navíc exceluje v tom, jak pak všechno vyřeší a jeho seance na konci jsou pro mě prostě očekávaným prvkem, na který se opravdu těším. Tady opět kraluje zápletka. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas přílivu je typická Agatha Christie - typická ve smyslu zasazení děje do rodinného sídla plného záštiplných, intrikujících, přetvařujících se a po dědictví toužících příbuzných, kteří jsou kvůli vlastnímu prospěchu schopni čehokoliv. Také komplikovaností zápletky, okořeněné několika hříchy minulosti, je obvyklá. Už ne tak úplně typická je ovšem démoničnost vlastního pachatele a jeho duševní stav, hraničící vpodstatě se šílenstvím a také lehce překombinovaný závěr spojený s jeho odhalením. Ale jako celek snímek funguje víc než dobře, milovníci Hercula budou myslím i tentokrát spokojeni. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Především úvodní čtvrtina filmu je tragicky nudná, nezáživná, ztrácel jsem se v postavách i jejich vztazích a motivacích. Zato poslední třetina filmu je naprosto grandiózní, neskutečně napínavá a Poirot je v té nejúžasnější formě. I proto dávám čtyři hvězdy, protože za úvod by si to zasloužilo velké kulové, ale za konec hvězdiček snad deset. Už dlouho jsem u závěru Poirota nebyl tak napnutý a pozorný. Hudba: Stephen McKeon ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už u knižní předlohy jsem se nudil k smrti. A snímek zjevně velice přesně kopíruje inkriminovanou předlohu. Vyjma Davida Huntera to stálo za starou belu. Hercule opět řešil případ jen proto, aby na závěr obdržel od mladé dědičky decentního hubana a závěr... To je pořád to samé. Chybí tam ty hňupové Hastingsové, chytrolíni Jeppové a babky držgrešle. 67% ()

Reklama

Reklama