Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Záhada modrého expresu (S10E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of the Blue Train (více)

Obsahy(1)

Měla být obětí té vraždy skutečně ta mladá, bohatá dědička? Nemohl se vrah jen splést? Zdálo by se, že život Ruth Ketteringové nemůže být příjemnější. Je mladá, bohatá, obletovaná, po smrti jejího otce jí kyne nemalé dědictví, kromě toho vlastní jeden z nejvzácnějších rubínů na světě. Nebylo však právě něco z toho důvodem tragédie, která se odehrála ve vlaku, řítícím se z Calais do Nice? Jenomže měla být skutečně obětí té vraždy Ruth? Nechtěl spíš vrah sprovodit ze světa Kate Greyovou, s níž si Ruth vyměnila místo? Hercule Poirot má o čem přemýšlet. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je můj oblíbený knižní detektivní hrdina od Agathy Christie a na plátně tomu je zrovna tak. Taky proč ne, když jej ztvárnil Suchett, kterému role belgického detektiva přímo sedla jako dobře ušité tvídové sako. Atmosféra dobové tématiky přímo prýští jako čerstvě objevený zázračný pramen, který vyluzuje úžasné zvuky v podání bravurní hudby. Některé díly pravda nejsou tak podařené, ty zaslouží za čtyři hvězdičky, ale zbytek je za pět. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úpadku série okolo roku 2000 sa Poirot vracia s napínavým dielom, aj keď aj tu by som zo začiatku dokázal zostrihať niektoré zbytočné scény, ktoré nikam nevedú a nič filmu neprinášajú. Nakoniec po pomalom rozbehu sa začne hľadanie vinníka s viacerými dômyselnými obratmi a chytákmi. Čo som si myslel, že som odhalil, bolo ako zvyčajne celkom ináč. –––– Je dobré, keď jeden fakt podporuje druhý. Ale čo ak sú oba fakty chybné? ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes závěr možná i lepší, nežli jinde, považuju Záhadu modrého expresu za jeden z nejslabších dílů seriálu/série. Po většinu času to totiž zábavný film není, pravda, chvíli se sice snaží alespoň hudba ozvláštnit scénu, ale i ta to brzy vzdá. Natočeno je to tak, že na mě v mnoha scénách působí barvy všeho vybledle a celé je to vlastně mnohem větší šeď, než-li jindy, dokonce i postavy, z nich velká část je přehnanou karikaturou a nikdy bych je za pachatele nemohl ni na pět minut podezřívat podezřívat. Podprůměrný Poirot = průměrný film. Na jednom místě navíc s asymetrickým knírem. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E01. Serie s Poirotem tusim obsahuje nejake tri filmy, kde se zlocin odehraje ve vlaku. Prvni byl "Plymouthsky expres" (S03E04), pak tento a pak samozrejme znama "Vrazda v Orient expresu" (S12E03). "Modry vlak" zde spojuje Calais a franc. pobrezi - jede pres Pariz do Nice, cili pomerne dlouha trasa, na ktere se muze leccos stat. Zde jsou dve dulezite veci - jednak drahocenny rubin Ohnive srdce, jednak mlada dedicka. No a pak take jedno nevydarene manzelstvi, utajovana rodinna historie a smetanka bez penez, takze motivu a zavadejicich stop je hodne. Divak presne netusi, zda je vrazda cilena, nebo je to omyl ci zasterka, nebot obeti je znetvoren oblicej. Trochu mi prisla divna ta radoby vyssi spolecnost, ktera se ve vile Marguerite neustale jen bavi vecirky a lenosi u more, ale holt asi takovy zivot nekterych bohatych Anglicanu byl. Nejvic zde ale stejne pouta pozornost krasna Georgina Rylance (jejimz se Poirot stane "bodyguardem"), coz je jedna z nejhezcich herecek, ktere se v serii objevily. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E01 - Mrzí mě to, ale trochu jsem se nudila. Toto je případ, kdy bych brala krátkou hodinovou stopáž, protože hodně scén bylo o ničem a nadbytečných. Pachatele jsem si ani netroufla hádat. Ocitli jsme se myslím už podruhé u vraždy ve vlaku. A mám pocit, že vlaky jak jsou vděčným místem pro zločiny, tak pro mě jako diváka je to možná to nejobtížnější na rozlousknutí. U závěrečného "rozsudku" jsem navíc zjistila, že byl divák o mnohé indicie ochuzen. Co mi ale vadilo nejvíc byl obraz. Jako by se natáčelo v oparu, mlze nebo si kameraman nechal zapatlanou čočku. Tomu napomohly ještě dost podobné mužské obsazení. Vždycky mi chvíli trvalo, než jsem si uvědomila, který ten muž to zrovna je, protože ta hlavní trojice mladých mužů si byla dost podobná. Všechno bylo šedivé, mdlé, jak prostředí, tak kostýmy. Bylo to trochu bez života. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama