Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Spike86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá Poirotovka. Zde je zápletka konečně trochu originální, zajímavá a oprostěná od klasických klišé příběhů s Poirotem Agathy Christie. Vrah je velmi rafinovaný a zachováno je napětí a výborná atmosféra po celou dobu příběhu, i když částečně opadne na chvíli, kdy je poměrně okatě ukazován údajný vrah, což je ale pouhé zdání a rafinovaný tah scénáře. Je zde na Poirotovky docela rozmanité, rozlehlejší prostředí a hlavně se tentokrát u mě nedostavilo zklamání v konečné rozmotávací fázi případu a všechno do sebe logicky zapadlo a bylo viditelně jasné. Je to dobře natočené a zpracované a výsledný dojem je tak dobrý, o to víc, že jde "pouze" o TV film s omezenějším rozpočtem. 86% ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší TV Poirot. Vygradovaná atmosféra, čitelné vedení případu, kdy je opravdu možno se při sledování dobrat z náznaků i faktů výsledku společně (nebo i před) Poirotem. To u ostatních dílů není zvykem. Zamrzí možná poněkud nevěrohodné nebo spíše málo nenávistné chování usvědčené osoby. Tam bych čekal více patosu a psycho jednání, krátký útěk se schovkou mi neseděl. Jinak ale brilantní detektivka ze staré školy. Ani Japp a Hastings tentokrát nebyli jen směšní příštipkáři, ale skutečně přispěli k zdárnému vedení případu. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po detektivní stránce vynikající záležitost - skvělá neotřelá zápletka, která se nikdy neomrzí a je dívatelná i podesáté. Charaktery postav jsou srozumitelné - není jich ani málo ani hodně a všem vévodí Alexandr Bonaparte Cust... No a ta závěrečná scéna s krokodýlem... škoda mluvit, jen se příjemně usmívat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní detektivka se skvělým Alexandrem Bonapartem Custem (tedy Donaldem Sumpterem, kterého si pamatuju z mnoha filmů, jen nevím jakých). Figura vzezření starého Brůny k sobě táhne pozornost, ale není to tak jednoduché, jak se celou dobu zdá. Příběh rámuje Hastingsův smrdutý krokodýl (tedy kajman) a tradičně trefené jsou ex i interiéry. Lahoda. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama