Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Smrt staré posluhovačky (S11E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Mrs McGinty's Dead (více)

Obsahy(1)

Na tom, že James Bentley zabil svou domácí, se porota shodla jednomyslně. Bylo to jasné od samého začátku. Věděl, kam ukrývala peníze, nedávno ztratil zaměstnání, dům nejevil žádné známky násilného vniknutí. Měl motiv a měl příležitost. Nikdo o jeho vině nepochybuje. Jenom superintendant Spence, díky jehož skvělé práci teď Bentley čeká na šibenici, začíná mít čím dál nepříjemnější mrazení v kostech. Takhle přece úkladní vrazi nevypadají. A s vědomím, že možná poslal na smrt nevinného člověka, se mu bude moc těžko žít. Naštěstí je tady ještě jeho dávný známý, jehož vyšetřovací metody by mohly vnést do případu nové světlo, objevit dříve přehlédnuté důkazy. Kdyby ovšem byl ochoten se jej ujmout. Každý, kdo slavného belgického detektiva zná, ovšem ví, že nevyřešený zločin je pro něj výzva, které nedokáže odolat. A poklidné anglické městečko Broadhinny se tedy může brzy těšit na nezvyklého hosta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdaleka jsem nečekal, že to bude až takhle dobré. Doslova mě to nadchlo. Hltal jsem každé slovo! Scénář je fantastický, takhle vměstnat tolik důležitých informací do 93 minut a přitom zachovat systematičnost a stále udržet diváka v napětí si zaslouží obdiv. Pravda, těch jmen a odboček je tam dost, ale myslím, že ten kdo pečlivě sleduje, pochopí. Na dívání a poslouchání je toho dost, výborná kamera, znamenitá hudba, výborní herci. Nemám co dodat, opravdu se nestačím divit jak stále perfektně umí v Británii natočit televizní film. Genialita Agathy Christie je z ohromující zápletky více než zřejmá. Tvůrci snímku se snaží předlohy držet co nejvíce a jak je vidět v tomto případě se to vyplatilo. Dobová atmosféra byla navozena přesně podle mých představ a už po čtvrt hodince mi bylo jasné, že to dopadne výborně. Důvodem tak vysokého hodnocení je také fakt, že jsem četl knižní předlohu a opravdu se mi málokdy stalo, že se mi filmová adaptace líbila tolik jako v tomto případě. Hluboce smekám! ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci diel, ktorý sa oproti ostatným vyznačuje takou zvláštnou melancholickou atmosférou. Možno k tomu prispela aj zvlášť výborne zvládnutá dobová výprava. Samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na pani Oliverovú, ktorá tu bola ešte osobitejšia ako inokedy. Samotné vyšetrovanie bolo tiež zaujímavé, ale rozuzlenie na záver.... to bolo zo všetkého najlepšie. 85/100 ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

85% - Miluju příběhy Hercule Poirota. Od té doby, co jsem asi 3x viděl všechny díly seriálu, se snažím zhlédnout všechny nově vycházející filmy. Jen dobře, že jich je každý rok tolik! Co přinesl tento? Opět klasického Poirota, takového, jakého ho všichni fanoušci chtějí. Vyšetřuje, potkává kvantum lidí, aby jim nakonec mohl vysvětlit vše pěkně popořádku v závěrečném strhujícím proslovu, který mě vždycky tak baví. Suchet jako vždy dokonalý, jak už jsem někde psal, on se pro tuto roli prostě narodil... Přinesl tento film něco nového? Řeknu vám, že nad krouživými záběry kamery jsem se docela rozplýval, jak třeba Hercule stál na tom náměstí v městečku, kamera kroužila kolem, listí bylo rozfoukáváno větrem... no paráda, přidávalo to šťávu do, už tak dobré, atmosféry. Malé výtky bych však měl. Téměř jsem se nevyznal v postavách a děj byl na pouhých 90 minut hrozně nabitý, takže vše bylo moc rychlé. Ale celkově jsem byl velmi spokojený... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

HP (Hercule Poirot - David Suchet) jako PH (platící host) u jedné z hlavních podezřelých v zapadlém anglickém městečku. To slibuje kromě napětí (Poirot přijal nabídku "zachránit" odsouzeného od trestu smrti, pokud je nevinen, protože trpí "nadbytkem volného času") i mnoho kvalitní zábavy. Ta začíná už v okamžiku, kdy elegantní Belgičan vystoupí z auta a zaboří svou polobotku do bláta... "Dnes budou k večeři lívance, pokud se mi je podaří dostat z pánve..." "Musím bohužel odjet do Londýna, ale až se vrátím, naučím vás připravovat omeletu" "V mém pokoji se objevil nový průvan". K tomu slavná spisovatelka paní Olivierová se svou neotřesitelnou ženskou intuicí... A samozřejmě i nějaké to "jiskření" mezi muži a ženami z okruhu podezřelých, které Poirot jako vždy chápe. Mám moc ráda celou sérii Poirota s Davidem Suchetem a tohle je bez nadsázky jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Zajímavé komentáře: otík, Agatha, Stegr, Šandík, Cimr, Košoun. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejná režie a kamera. Hezký příběh se starou zápletkou na pozadí. Jen mi trošku vadil velký počet ženských, které v temných scénách nešly rozeznat jedna od druhé. Jsem tak rád, že dnes nemusí mít všechny stejné účesy:). Krásná hudba. ... Sekáček na maso, dvě fotografie žen, adopce, nádherná žena politika tančící ve vile. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)

Reklama

Reklama