Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále pořád skvělý Suchet alias Poirot, dle knížních předloh bychom ho na obrazovkách televizí měli střetávat do roku 2012, dokdy se chystá ještě čtyřiadvacet seriálových dílů. A konec Poirota? Ten je přeci každému čtenáři jasný. :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel s názvom Tretie dievča ponúkol jedno z najprekvapujúcejších odhalení vraha a opravdu grandiózne finále, ľudská nenávisť naozaj nepozná hraníc... Svedčilo to tu aj pani Oliverové, ktorá je Poirotovi rovnocenným sparing partnerom podobne ako bol predtým kapitán Hastings. 85/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot o něco temnější a "thrillerovitější" než obvykle, ale stále brilantní. Výborné zpracování dokonce vcelku spolehlivě překryje četné nedostatky a nelogičnosti předlohy... 85% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já jsem ČT vděčný, že aspoň jedenkrát v týdnu nechá člověka upřímně se na něco těšit. Už i mojí tetě se začala Ordinace eklovat a dala na mojí radu ať zkusí Poirota a uvidí. O půl 10 se nestačila divit, co dokáže jedno tlačítko na ovladači. Celá nadšená se radovala, že jí televize donutila svým pořadem taky trochu přemýšlet a nejen tupě a nudně zírat na něco, o čemž sice ví že je kravina, ale když oni jsou kraviny všude. Nevěřila, že ve čtvrtek od 20:00 hodin můžou vysílat smysluplný film. A já jsem zas upřímně rád, že Poirot si získal srdce dalšího diváka. Ano to vše dokázala Třetí dívka... Knižní předlohu jsem sice nečetl, ale rád jsem uvěřil tomu, že ji film překonal. Je opravdu velmi povedený. Poirot a Oliverová pohromadě, z toho se musí vymáčknout něco navíc... a taky že jo. Zoë Wanamaker mě utvrdila v tom, že pro paní Oliverovou se narodila stejně tak jako David Suchet pro Poirota. Děj sice není tak napínavý jako obvykle, ale nemusí být každý den posvícení že ano... obzvlášť když se tu nachází plno další věcí, které si žádají pozornost: hudba, kostýmy, interiéry, exteriéry atd. A poslední scéna je opravdu nevídaná, kdypak se nám znovu naskytne možnost vidět, jak se z bystrého oka samotného Hercula Poirota valí slza? ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde se tvůrcům zcela výjimečně podařilo překonat předlohu (která je přeci jen v rámci Agátiných detektivek slabší) - a doporučuji zhlédnout už jen kvůli Zoë Wanamakerové v roli spisovatelky paní Oliverové, Agátina literárního alter ega. Zde má zaslouženě velký prostor a celý film si téměř krade pro sebe. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Belgického ješitu v podání Davida Sucheta mám ze všech detektivů nejradši. Toto filmové zpracování je dobré, příběh je velmi zapeklitý, až se mi zdálo, že nejde filmově zpracovat. Ale docela se to povedlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět krásně zamotaný díl, kdy vás prostě baví sledovat, jak se Poirot dostane k tomu, kdo je vlastně vrah. V tomhle případě to však rozhodně není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, a Poirot odhaluje tolik skutečností, které vás prostě překvapí. A myslím, že v tom nejpozitivnějším možném smyslu. Navíc je zde i větší prostor pro humor. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou takové díly HP, kde jsou zajímavé zápletky a mimo pár prvních dílů to každý režisér zvládne do zdárného konce na minimálně 4 hvězdy. Pak jsou takové díly, které vynikají svým zpracováním a atmosférou. Toto je ten jeden z nejlepších. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní "suchet-poirotovka" o mladé dívce, která se jednoho dne objeví u Poirotových dveří a přizná se k vraždě, kterou ASI spáchala. Potom ovšem uteče a šedé mozkové buňky začínají tušit nějakou nekalost. A když se brzy opravdu objeví mrtvá starší dáma, která byla chůvou oné dotyčné a navíc bydlela ve vedlejším bytě, je jasné, že Poirot bude mít co dělat s novým, hodně zamotaným, případem. Tentokrát je děj hodně náročný na jména, ale ani to nebrání výtečnému požitku z kvalitní detektivní podívané. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Báječná postava Ariadny Oliverové v podání skvělé Zoe Wanamaker potřetí. Velice zajímavý příběh. Předlohu jsem nečetl, ale doufám, že se to rychle změní. Od téhle řady (jedenácté) se Poirotovi zase začíná vracet kvalita, což je jedině dobře. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předlouhé době Poirot, jež má kule na správném místě. Ovšem nelze si nevšimnout skutečnosti, že v každém druhém díle se v závěru zjeví děťátko zemřelé, jež zabilo, aby dědilo. Poněkud otravným faktorem je náhrada za hňupa Hastingse a koumáka Jeppa - kremrole všechno ví, všechno zná, Planetu opic viděla dvakrát... Inu výtek je dost, ale pokoukaná je to na úrovni. 90% ()

plechulka

všechny recenze uživatele

Na všechny Poiroty s Davidem Suchetem se dá dívat, nejen kvůli "story" či přestavitelům, ale hlavně kvůli "vymazlené" výpravě - nejen kostýmy, interiery, auta, ale i domy a zahrady - všechno to na Vás dýchne tou dobou.... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel, ktorý je výborný kamerou, príbehom a takmer bez hluchých miest. Divák si nemôže byť istý výsledkom až do úplného konca, aj keď záverečný chyták by sa dal považovať za pomerne obohraný. Vôbec mi nevadilo trochu sentimentálnosti v priebehu a najmä v závere filmu. –––– Ten žabiak nie je ani spolovice taký inteligentný, ako si myslí. ()

Reklama

Reklama