Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství claphamské kuchařky (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Clapham Cook (více)

Obsahy(1)

Dobrá kuchařka je pravý poklad. Na Hercula Poirota se obrátí jistá paní Toddová s žádostí, aby našel její pohřešovanou kuchařku Elizu Dunnovou. Věhlasný detektiv se nejprve zdráhá případ přijmout, neboť se domnívá, že taková banální záležitost není hodna jeho pověsti. Nakonec se ale v doprovodu paní Toddové a svého věrného společníka kapitána Hastingse vydává do Claphamu v jižním Londýně a zahajuje vyšetřování. Podle služebné Annie za vším stojí bílí otrokáři, Poirota však spíše zajímá objemný kufr slečny Dunnové a také platící host v domě Toddových, bankovní úředník Arthur Simpson. Pátrání zavede Poirota i na venkov, který z duše nenávidí. A nakonec pomůže i vrchnímu inspektorovi Jappovi s jedním nevyřešeným případem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavná úvodní hříčka bez ambicí zamotat hlavu či zmást, ale s úkolem pobavit. Jeden z nejhumornějších dílů. A navíc skvostně natočené interiéry klasického londýnského řadového domu - uspořádání spíše vertikální, všude koberce, spousta schodů, málo místa, hodně lidí na pár metrech čtverečních. Celý úvodní díl je jakousi esencí ostrovů. Poprvé se také objevuje dobová posedlost převleky a falešnými kníry. Tak tak, ani Agatha se tomu nevyhnula a setkáme se s tím ještě mnohokrát. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve jsem si myslel, že díl vidím už podruhé, ale nebylo tomu tak. Je to jeden z mála dílů, který jsem viděl i četl. Bylo to v podstatě stejné jako v knize s výjimkou rozhovoru, který se mi líbil , posuďte sami : Hercule Poirot klepe na dveře u paní a pana Toddových a otevře policista Kdo jste ? Já jsem Hercule Poirot Kdo jste vy ? Seržante, u dveří je nějaký Francouz. Non, non, non, non, non. Já nejsem nějaký Francouz, já jsem nějaký Belgičan (10.04.2013) ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jeden den jsem viděla poslední díl a posléze hned tento první. A říkala jsem si při tomto příběhu ano, takový je, chytrý a sebestředný. V knize je vykreslen více záhadný. Na případu je hezké to, že se v podstatě dohromady dají banální příhody, nebo-li malé případy a je za nimi vražda s mrtvolou v kufru. A přijde na to samozřejmě první Poirot. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden případ Agathy Christie mě přivedl až k tomuto stařičkému seriálu. Nebylo to vyloženě zlé setkání, ale přeci jen tento příběh až tolik zajímavosti nepobral. Kvůli kratičké stopáži není čas na nějaké odbočky. Díl kráčí ve vyšlapané cestičce od začátku až do konce. Líbilo se mi, že se z relativní banality vyklubal moc pěkný zločin. Ale kdo by to byl býval nečekal. Určitě dám šanci dalším dílům. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)

Reklama

Reklama