Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství egyptské hrobky (S05E01)

(epizoda)
  • Česko Záhada egyptské hrobky (více)

Obsahy(1)

Britští a američtí archeologové objevili v Údolí králů hrobku, která má být údajně prokletá. A pověst zřejmě nelhala. Vzápětí poté, co vstoupil vůdce výpravy sir Willard dovnitř, sklátil ho infarkt. Krátce nato umírá na otravu krve milionář Bleibner, další člen expedice, a jeho synovec spáchá sebevraždu. Lady Willardová ovšem tvrdí, že její manžel byl zcela zdráv a prosí Hercula Poirota, aby případ prošetřil. Velký detektiv odlétá do Egypta v doprovodu svého věrného společníka kapitána Hastingse. Do tábora výzkumníků přijíždějí právě ve chvíli, kdy další člen výpravy podléhá tetanu. A smrt zde zřejmě číhá i na samotného Poirota. Ten ovšem nic neponechává náhodě a neprodleně se pouští do studia egyptské a chaldejské magie. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E01. Mam rad tyhlety exoticke dily mimo Anglii. Tento je navic prodchnut jistou mystikou a povercivosti ohledne tajemne kletby, ktera zda se usmrcuje vsechny, kdo meli co do cineni s objevenim nove hrobky v Udoli kralu. Mezi archeology tedy radi tajemna sila a na Poirotovi je, aby ji zastavil co nejdriv. Kazdopadne nez se mu to podari, zemrou ctyri lide, coz je na tento serial pomerne brutalni cislo :) Hodne zajimavy je taky vrahuv motiv, ktery se osvetli az v zaveru. No a po mensi prestavce se taky do serie vraci slecna Lemonova, coz je prijemne. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má často do činění s vykopávkami, hlavně ty seschlé britské přináší divákovi pramalou atraktivitu. Což ale neplatí o těch skutečných, obklopených pradávným tajemstvím v prostředí dálného východu, kde náš malý Belgičan nestíhá svůj kvítek v klopě zbavovat dotěrného písku. Přidávám se k ostatním, že tyto příběhy z vlasti faraónů patří i mezi moje nejoblíbenější. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slnko, piesok, staré vykopávky a záhada okolo štyroch náhlych úmrtí. Sú to premyslené vraždy, alebo tajomná kliatba majiteľa starodávnej hrobky? To by ale nebol Poirot aby so šarmom sebe vlastným, s humorom, svojim ostrovtipom a v neposlednom rade aj s nasadením vlastného života, túto záhadu brilantným spôsobom nevyriešil. 85/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„V Belgicku nemáte piesok?“ – „V Bruseli určite nie.“ V rámci možností kvalitná televízna detektívka, ktorej, prirodzene, najviac tradične dáva David Suchet vo svojej zrejme životnej úlohe. Ale ako hororového fanúšika ma potešila tiež príjemne, sympaticky mysteriózna atmosféra (hoci aj tak všetci vieme, že finálne rozuzlenie „musí“ byť reálne). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku dosť rozhárané, úmrtia sa kopia jedno za druhým, až je toho príliš. Pritom riešenie je celkom jednoduché a vinník očakávaný, samozrejme okrem motívu, ten je dosť prekvapivý. Všetko ozvláštnené nadprirodzenými silami, ale nie celkom podľa môjho vkusu. –––– Pověra patří k těm nejmocnějším silám na světě. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V archeologickom tábore si je možné všimnúť egyptskú vlajku, avšak variant, ktorý bol použitý sa začal využívať až v roku 1984, čo neodpovedá dobe, v ktorej sa dej seriálu odohráva. (Reacon)

Reklama

Reklama