Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství egyptské hrobky (S05E01)

(epizoda)
  • Česko Záhada egyptské hrobky (více)

Obsahy(1)

Britští a američtí archeologové objevili v Údolí králů hrobku, která má být údajně prokletá. A pověst zřejmě nelhala. Vzápětí poté, co vstoupil vůdce výpravy sir Willard dovnitř, sklátil ho infarkt. Krátce nato umírá na otravu krve milionář Bleibner, další člen expedice, a jeho synovec spáchá sebevraždu. Lady Willardová ovšem tvrdí, že její manžel byl zcela zdráv a prosí Hercula Poirota, aby případ prošetřil. Velký detektiv odlétá do Egypta v doprovodu svého věrného společníka kapitána Hastingse. Do tábora výzkumníků přijíždějí právě ve chvíli, kdy další člen výpravy podléhá tetanu. A smrt zde zřejmě číhá i na samotného Poirota. Ten ovšem nic neponechává náhodě a neprodleně se pouští do studia egyptské a chaldejské magie. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„V Belgicku nemáte piesok?“ – „V Bruseli určite nie.“ V rámci možností kvalitná televízna detektívka, ktorej, prirodzene, najviac tradične dáva David Suchet vo svojej zrejme životnej úlohe. Ale ako hororového fanúšika ma potešila tiež príjemne, sympaticky mysteriózna atmosféra (hoci aj tak všetci vieme, že finálne rozuzlenie „musí“ byť reálne). ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle egyptské díly mám ráda a tady je to navíc šmrcnuté nějakým tím prokletím hrobky, zjevují se egyptští bohové a Poirot si neúnavně vysypává písek z oblečení. Méně známý díl s mnoha vtipnými místy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku slabší díl, neb příliš málo Poirota a příliš mnoho Hastingse, který je sice jako přicmrndávač postava vděčná, je-li ale na řadě sólo, tak je poněkud slabší (minimálně v tomhle díle), jenže pak se děj přesune do Egypta, což je prostředí, které Poirotovi neskutečně svědčí, jednak tam není banda šlechtických postaviček a neřeší se vztahy druhu kdo s kým, kdy a jak, druhak nesnáší písek, treťjak je to pro mě prostě guilty plesure prostředí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slnko, piesok, staré vykopávky a záhada okolo štyroch náhlych úmrtí. Sú to premyslené vraždy, alebo tajomná kliatba majiteľa starodávnej hrobky? To by ale nebol Poirot aby so šarmom sebe vlastným, s humorom, svojim ostrovtipom a v neposlednom rade aj s nasadením vlastného života, túto záhadu brilantným spôsobom nevyriešil. 85/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám-li "Dobrodružství egyptské hrobky" něco vytknout, tak je to snad jen jisté nadužívání egyptských reálií, které za pohledu přibližující se kamery a za dramatické hudby trochu lacině "stupňují napětí". Jinak je to samozřejmě brilantní Poirot, opět s řadou hezkých vtípků. Celkový dojem: 75% ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má často do činění s vykopávkami, hlavně ty seschlé britské přináší divákovi pramalou atraktivitu. Což ale neplatí o těch skutečných, obklopených pradávným tajemstvím v prostředí dálného východu, kde náš malý Belgičan nestíhá svůj kvítek v klopě zbavovat dotěrného písku. Přidávám se k ostatním, že tyto příběhy z vlasti faraónů patří i mezi moje nejoblíbenější. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl pro mě velmi přitažlivý, protože se odehrával v prostředí, které mám ráda. Také mě zajímalo jak se s tím vypořádá sám Poirot, který musel vyměnit pohodlí Anglie za poušť se všude přítomným pískem. Tentokrát se mi podařilo přesně tipnout vraha, což se mi zase tak často nestává. V závěru příběhu mě Hercule Poirot hodně překvapil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se něco odehrává v Egyptě, jsem z toho prostě nadšený. Mám Egypt rád. Tady navíc vidíte v Egyptě Hercula, který se k tomu písku a horku absolutně nehodí. I to je krásný kontrast. Agathě se podařilo skvěle vysvětlit to, jak může fungovat prokletí hrobky, pokud se zneužije inteligentním a zvráceným člověkem, který se trochu vyzná v psychologii. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrný díl, ve kterém Poirota čekají čtyři! mrtvoly, cesta do Káhiry, pobyt na egyptských vykopávkách a také musí čelit vražednému útoku na jeho osobu. Na jeden díl je toho docela dost:-) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to už tu dlouho nebylo! Čtyři osoby na tůhož kempingu a hňupa Hastingse nazvali efendim! Všechna čest herr direktor - do překrátké metráže jsou vsunuty shoty od penetrace faraónovi hrobky až po neustálé záběry na outfit britských a amerických dobrodruhů - vedro jako v letní Hell!s Kitchen v NY a stejně si tu košilu zapnou až ke krku a tvídové sako zapnou na dva knofle! 95% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot řeší svůj další malý problém, tentokrát v Egyptě. A je to další famozní díl, stejně jako všechny ostatní z teplých krajin. Tento je i strašidelný ( prokletí hrobky, zjevení boha ) ale navíc je i vtipný. povídka byla dobrá, ale měla jen pár stran a tak jí tento díl v mnohém překonává. U této epizody je to další, hodně velký plus... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku dosť rozhárané, úmrtia sa kopia jedno za druhým, až je toho príliš. Pritom riešenie je celkom jednoduché a vinník očakávaný, samozrejme okrem motívu, ten je dosť prekvapivý. Všetko ozvláštnené nadprirodzenými silami, ale nie celkom podľa môjho vkusu. –––– Pověra patří k těm nejmocnějším silám na světě. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E01. Mam rad tyhlety exoticke dily mimo Anglii. Tento je navic prodchnut jistou mystikou a povercivosti ohledne tajemne kletby, ktera zda se usmrcuje vsechny, kdo meli co do cineni s objevenim nove hrobky v Udoli kralu. Mezi archeology tedy radi tajemna sila a na Poirotovi je, aby ji zastavil co nejdriv. Kazdopadne nez se mu to podari, zemrou ctyri lide, coz je na tento serial pomerne brutalni cislo :) Hodne zajimavy je taky vrahuv motiv, ktery se osvetli az v zaveru. No a po mensi prestavce se taky do serie vraci slecna Lemonova, coz je prijemne. ()

Reklama

Reklama