Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství italského šlechtice (S05E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Italian Nobleman (více)

Obsahy(1)

Když Hercule Poirot a kapitán Hastings pobývají na návštěvě u doktora Hawkera, hostitele náhle odvolají k pacientovi, hraběti Foscatinimu, jehož doma kdosi přepadl a vážně zranil. Lékař jej ale již nezastihne naživu. Komorník vypovídá, že k jeho pánovi podvakrát přišel jakýsi Ascanio, naposledy prý těsně předtím, než došlo ke zločinu. Pro policii, zastoupenou inspektorem Jappem, se Ascanio stává hlavním podezřelým. Není k nalezení a na italském vyslanectví ho údajně nikdo nezná. Jeden z tamních úředníků však Poirotovi soukromě sdělí, že Ascanio patří k vlivné větvi mafie. Všechno nasvědčuje tomu, že hraběte vydíral. Velký detektiv se ovšem nedá zmást falešnými stopami, které nastražil skutečný pachatel vraždy. Při jeho dopadení dostane kapitán Hastings další příležitost k uplatnění své vášně pro rychlé automobily, tentokrát stylově ve voze italské značky Eliso Freccia. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najslabší diel. Príbeh talianskeho šľachtica ma moc nenadchol, chýbal tomu obvyklý Poirotov humor (pár zábavných scénok sa tu však nájde) a samotné vyšetrovanie mi prišlo nudnejšie. Naháňačka s autami pri konci bola ale celkom fajn. 70/100 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli je to naléhavý případ, řekněte mu, ať si vezme dva aspiriny !!" ;) V rámci seriálu tato epizodka disponuje poněkud slabší zápletkou, kdy vraha nejeden divák odhalí velmi záhy, zato baví velmi vtipnými a svěžími momenty i spoustou hlášek, tentokrát především z úst Hastingse i slečny Felicity Lemon, a je natočena svižně s dosti netypickou atmosférou kolem italské mafie, dobře masnady !! Sekretářka nám představuje svého nového nápadníka k značné nevoli drahého Hastingse, který kupuje nový automobil, aby se v závěru opravdu předvedl, když svým starým vozem nabourá právě ten svůj nový a zároveň v roli mstitele rozdával pravé háky.. Poirot se nenechá oklamat padouchem vydávajícím se za někoho jiného, v samotném závěru mě navíc opět nepřekonatelný David Suchet dostává svým jediným znepokojujícím pohledem do kolen..;) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový poklidný díl, kde sice opět někdo umře, ale celé je to v takovém oddechovém duchu, kdy trochu tušíte, kdo by mohl být vrahem, tak nějak už od začátku, protože tu je jeden až příliš překvapivý prvek. Seriál je ale pořád dobrý a dokáže být napínavý. Tady využívá i trochu těch aut, k nimž má Hastings velmi blízko. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trochu matoucí případ, se zajímavým italským prostředím, kde dokonce konečně poznáváme i ctitele paní Lemonové, ale není vše jak se zdá. ... Socha, Hastingsovo nové auto, ctitel Lemonové, jídlo, tajné dokumenty, výkupné. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně tradiční díl, který z počátku docela slušně nudí, ale od poloviny se to řádně rozjede a vše vrcholí automobilovou honičkou a báječným Hastingsovým direktem. Konec dobrý, vše dobré. Additional Music: Neil Richardson ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela příjemný díl. Je to celkem atmosférické, oproti povídce tam je spoustu jiných věcí, což nevadí, protože by epizoda jinak měla deset minut. Provedení vraždy bylo pěkné a závěrečná automobilová honička byla příjemným zpestřením. Na druhou stranu je tam i pár slabých míst. Nakonec je to tedy příjemná, průměrná epizoda. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takmer ako diel Krstného otca, mafiánske metódy, s veľkou talianskou svadbou, moderným talianskym autom a záverečnou veľkou automobilovou naháňačkou. Aj kúpa nového auta môže byť adrenalín a zaujímavý zážitok, hlavne keď Londýn je malé mesto, kde každý každého stretne. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E05. Tentokrat sice nejsme mimo Anglii, ale i tak je dil castecne exoticky, protoze zde dulezitou roli hraje italska komunita, ba dokonce jista obdoba mafie - masnada. Je zavrazden hrabe Foscatini, pravdepodobne kvuli kompromitujicim dokumentum. Je to doba, kdy v Italii vladne Mussolini, a cela zalezitost je velmi choulostiva. A do toho si nadseny Hastings kupuje italske auto a slecna Lemonova ma noveho pritele. Vse nakonec muze byt ale uplne jinak nez se zda. Kazdopadne pomerne "akcni" dil koncici historickou automobilovou honickou a bravurnim pravym hakem kapitana Hastingse :) ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady musím pro plný počet, i když z detektivního hlediska je ten příběh plný náhod, které kdyby se nestaly, tak na to asi ani Poirot nepřijde, ale stejně je tak tady plno věcí, které mě vždycky okouzlí - zamilovaná slečna Lemonová, mafiánská italská svatba na střeše, Hastings kupující nový sporťák a užívající si automobilovou honičku i pěstní vyřízení účtů a pak hlavně závěrečná scéna s kocourem... ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je ten díl, jak tam Hastingsovi rozstřelí auto ještě před tím, něž si do něj poprvé sedne. Jinak si nepamatuji nic a to jsem to viděl před hodinou. Průměrný, ale nazapamatovatelný díl. ()

Reklama

Reklama